Schampo & balsam från Rapsodine

  - Annons -

  I somras recenserade jag duschkräm och body lotion från det svenska märket Rapsodine, ni kan läsa den recensionen i inlägget “Hudvård från Rapsodine” om ni vill, jag tycker om dom väldigt mycket!

  Nu har jag även fått pressprov på deras schampo och balsam, som jag nu har satt på prov också.

  Rapsodine är ett Svenskt ekologiskt märke, närmare bestämt ett familjeföretag baserat i Mariestad där alla produkter tillverkas i en egen fabrik. Alla råvaror kommer från Sverige, och den röda tråden i innehållet är kallpressad rapsolja som kommer från en och samma gård och är KRAV-odlad. Dessutom är alla förpackningarna gjorda av återvinningsbart material. Helt i min smak!

  IMG_7919_111

  Mina förpackningar är 250 ml stora och kostar 90 kronor styck. Och handlar man för 499:- så får man dessutom fraktfritt. Men det finns större förpackningar också, på 500 ml, om man vill ha det :)

  - Annons -

  Dessa två innehåller parfym, men det finns parfymfria också om man är känslig för det.

  Schampo
  Rapsodine Schampo innehåller, förutom rapsolja, även havtornsextrakt som bidrar till att ge håret glans och lyster. Det löddrar väldigt bra, är drygt i håret och lämnar en ren och härlig känsla efter sig. Jag gillar det främst för att det går snabbt att använda och känns väldigt skönt i håret.

  Balsam
  Rapsodine Balsam är också lätt att applicera och man behöver inte så mycket till hela håret, konsistensen är ganska lätt och “glider ut” på håret och sprider sig bra. Jag föredrar egentligen balsam som känns lite mer krämiga och tjocka, för jag inbillar mig att dom är mer återfuktande då, men jag  tycker verkligen om resultatet med denna i alla fall!

  Doft
  Dessa är som sagt parfymerade men jag tycker att dom doftar väldigt naturligt ändå, hade jag gissat så hade jag trott att doften var naturlig. Men den doftar väldigt milt och gott.

  Resultat
  Efter duschen så känns håret lättborstat och väldigt mjukt och lent, och luftigt! Precis som jag gillar det. Jag hade gärna sett lite mer vårdande ingredienser i balsamet, jag hade i lite mer hårolja efteråt än jag brukar. Men jag gillar dom båda väldigt mycket!

  Sammanfattning – Naturliga, prisvärda och riktigt bra produkter :)

  IMG_7920_111

  Korken är en sån här som man “trycker upp”.

  IMG_7930_111

  Och här ser ni konsistenserna lite bättre, balsamet till vänster och schampot (som håller på att rinna av min hand) till höger.

  - Annons -

  Rapsodine har fler produkter i sitt sortiment, ni hittar alla på Rapsodine.se :)

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish