Sébo Végétal & Rabattkod på Yvesrocher.se

- Annons -

I samarbete med Yves Rocher kan jag nu erbjuda en rabattkod som ger dig 50:- rabatt när du handlar för 250:- på Yvesrocher.se genom att ange rabattkoden “HELENA50” woop, woop! :)

Jag har i samband med detta även satt deras produktserie Sébo Végétal (adlink) på prov! Det är en hudvårdsserie för oljig hy, och ni alla vet ju att detta passar mig som handen i handsken!

Serien är framtaget för att minska oljighet och alla produkter innehåller frossört som balanserar huden.

Det jag har testat är rengöring, micellärt vatten, serum och fuktkräm och varje produkt ligger på mellan 4 och 5-stjärnor av kundrecensionerna på deras hemsida. I produktserien finns också ansiktsmask, peeling och ett täckstift för blemmor men dessa tre produkter har jag inte testat.

- Annons -

Allmänt om serien:

Resultat
Jag inte har använt serien en så lång tid att jag kunnat se någon skillnad på antal finnar, oljighet och sådant, det tar minst en månad för att kunna avgöra hur produkterna påverkar på lång sikt.

Av det jag kan avgöra redan nu är att de är milda för huden och inte gör huden mer blank direkt efter användning. Många rengöringar för oljig hy är så starka att man blir stram som en docka i ansiktet efteråt och måste skynda sig att smörja in sig, och många krämer för oljig hy är för tunna så att dom inte återfuktar ordentligt eller så gör dom huden blanka så även fast det är bra för oljigheten så är man ändå redan blank av själva krämen. Men dessa är inte alls så, huden känns återfuktad och mjuk trots att det är framtaget för fet hy, och matt direkt efter hudvårdsrutinen, så det gillar jag verkligen :)

Doft
Doften hörrni, doften är underbar! Jag föredrar oftast naturliga dofter eller helt doftfria produkter mer då många produkter ofta blir lite stickiga i näsan annars, men dom här doftar tydligt men så riktigt fräscht och gott! Skulle gärna vilja ha en kroppslotion i denna doft!

Yves Rocher Sébo Végétal Purifying Cleansing Gel (adlink)
Jag tycker oftast om krämiga rengöringar mer är gel, men denna är ett undantag! Den känns väldigt dryg och mjuk och inte allt så där “gel-kladdig” som många kan vara. Svårt att beskriva i text men konsistensen är i alla fall jättehärlig! Den skummar om man jobbar upp den ordentligt men annars skummar den inte.

Den tvättar bort sminket effektivt och man känner sig riktigt ren efteråt utan att bli torr och stram.

Pris 79 kronor.

Två tummar upp!

- Annons -

Yves Rocher Sébo Végétal Purifying Micellar Water 2 in 1 (adlink)
Även det micellära vattnet får två tummar upp av mig! Jag använder det både som en makeup-remover för både ögon och bassmink innan jag rengör ansiktet, och som ett ansiktsvatten efter att jag rengjort ansiktet.

Har man en mascara som sitter extra hårt så försvinner den inte lätt med denna, men de flesta mascaror och resten av sminket löser upp sig snabbt och går enkelt att tvätta bort. Jag gillar att ta bort sminket innan jag tvättar med rengöringen så att jag inte måste använda så mycket vatten i ansiktet då det torkar ut huden.

Jag har testat några micellära vatten som får huden att kännas kladdig efteråt, men det gör den absolut inte av denna. Huden blir extra rengjord och känns riktigt fräsch! Och doftar fräscht också ;)

Pris 79 kronor.

Denna var nominerad till Årets bästa budgetprodukt i Daisy Beauty Awards 2015!

Yves Rocher Sébo Végétal  Pore Minimizing Serum (adlink)
Det serumet främst ska göra är att minimera porer, men jag har mer problem med oljighet och orena porer och inte att de är speciellt förstorade, så på den punkten är det svårt för mig att avgöra.

Mitt första intryck av serumet och fuktkrämen i serien var bra, de känns riktigt mjuka på huden och sköna att smörja in. Serumet har en tunn gel-konsistens. Men båda krämerna smular på huden, så det går inte att använda på morgonen när man ska sminka sig över. Så synd för annars gillar jag denna!

Är det någon kemi-kunnig som vet varför vissa produkter blir så? Man tänker ju lite “har ingen testat denna innan den lanserades?” och i produktrecensionerna på deras hemsida står det mycket om att den smular på huden medan vissa är jättenöjda, så det verkar inte vara så för alla.

Pris 199:-

- Annons -

Yves Rocher Sébo Végétal Zero Blemish Gel Cream (adlink)
Som jag skrev under serumet så har även fuktkrämen problemet att den smular på huden, riktigt synd! I övrigt återfuktar den bra och varken serumet eller fuktkrämen får huden att bli mer glansig vilket jag tycker är jättebra. Konsistensen på denna fuktkräm är verkligen dryg och mjuk och blir riktigt skön på huden. Funkar både som dag- och nattkräm.

Pris 149:-

Sammanfattning – Kombon med rengöringen och det micellära vattnet är jättebra och kan rekommenderas! De är dessutom riktigt prisvärda och kostar bara 79 kronor båda två. Krämerna hade fått tummen upp av mig men tyvärr så smular de på huden när de torkat in så av den anledningen kan jag inte rekommendera dom.

Min rabattkod “HELENA50″ gäller alla produkter på Yvesrocher.se (adlink) och inte bara hudvården jag skrivit om idag :) Koden är giltig fram till 30 september 2017.

Kram på er! ♥

 

- Annons -
Föregående artikelBlanda din egen eyeliner!
Nästa artikelMatte Cut Crease Makeup
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

1 KOMMENTAR

  1. Jag har micellära vattnet och serumet (redan andra eller tredje flaskan!) från den här serien och har varit nöjd. Micellära vattnet är kanske inte någe mycket speciellare än andra men den är bra ändå. Serumet tycker jag om för den lämnar en lite mattare finare hy när man applicerat den. Jag hade också problem i början med att den smula sig men nu gör jag så att jag tar 3-4 klickar på handen och sen gnuggar jag serumet mellan händerna snabbt först innan jag smörjar in det i ansiktet. Och så låter jag det dra in sig en stund innan nästa produkt. Då blir slutresultatet bra :)
    Kram! <3

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish