Slipp soleksem på utlandsresan!

- Annons -

Jag har aldrig varit utomlands utan att få utslag av solen, inte ens den resan där vi hade mulet väder hela veckan! Så jag var lite orolig inför Kap Verde, det är det varmaste landet vi åkt till och dessutom var vi borta i 2 veckor vilket jag bara har varit en gång tidigare.

Men vet ni vad, jag har sluppit utslagen helt och hållet! : )

Jag har varit noga med tre saker som jag tror har bidragit till att jag sluppit utslagen och det är följande:

1. Hög solskyddsfaktor
Detta är den viktigaste punkten. Första gången jag var utomlands (med fint väder) så brände jag hela mig, jag var ung och även fast folk sa åt mig att solen inte är lika stark i Sverige så kunde jag inte föreställa mig att den var såå stark. Jag hade spf men den var väldigt låg.

- Annons -

Det resulterade i stora soleksem på hela kroppen, jag gick upp på nätterna när jag inte kunde sova och duschade i kallvatten för det var det enda som lindrade kliandet. Det var skönare att frysa än att klia. Men på den här resan har jag använt spf 30 och 50 på olika delar av kroppen och inte bränt mig alls!

2. Solvitaminer
Jag har även förberett huden genom att äta Yves Rocher Sun Vitamins innan resan. Tabletterna förbereder huden inför solen med hjälp av betakaroten (Vitamin A), antioxidanterna Vitamin E, Zink och Selen, koppar, samt olja från nattljusblomma och svarta vinbär.

3. Bada mycket
Jag upplever att jag har fått färre utslag de resor där jag har badat mer och svalkat huden, den blir ju så extremt varm när man är i solen hela dagen! Den här resan har jag badat i havet så många gånger varje dag att det inte går att räkna, och väldigt ofta har jag simmat runt ganska länge så att huden verkligen hinner bli sval innan jag går upp igen.

Det är svårt att säga hur mycket de olika punkterna har spelat roll, hög spf är utan tvekan det viktigaste men hur min hy hade reagerat utan solvitaminerna och mycket bad det är ju svårt att veta. Men jag tror absolut att alla tre punkter har hjälpt till så att jag äntligen har varit kli-fri! : )

Solvitaminerna finns att köpa här på Yvesrocher.se!

Förpackningen kostar 159 kr och innehåller 30 tabletter, och man ska äta två om dagen. Tabletterna är ganska stora men de är mjuka (går att trycka ihop så dom blir platta) plus hala så dom är jättelätta att svälja, dom bara glider ner utan att det känns det minsta!

Det tabletterna gör är:
* Skyddar mot den oxidativa stress som solen utsätter huden för
* Förbereder huden med betakaroten som påverkar pigmenteringen
* Motverkar ålderstecken
* Förlänger solbrännan
* Ger huden fukt 

Kram på er!

- Annons -
Föregående artikelSolbrun
Nästa artikelHelenas Beauty Palace
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish