Smink för nybörjare

  - Annons -

  Jag får ofta frågor av folk som är helt nybörjare på smink men som blivit mer och mer intresserade och vill köpa hem lite och experimentera. Vad är viktigast och hur ska man gå tillväga?

  Här kommer lite tips på både produkter och tankesätt kring detta, hur jag hade gjort och tänkt om jag hade varit i den situationen fast med samma kunskap som jag besitter idag :)

  Kan även tipsa om mitt nyare inlägg med 8 sminktips för nybörjare och inlägget med sminkning för nybörjare! Ett väldigt detaljerat inlägg med både bilder och steg för steg beskrivningar.

  Tips 1 – Köp produkter med flera funktioner

  Det finns vissa produkter som man kan använda till flera saker, vilket både underlättar när du ska handla, när du ska sminka dig och när du ska betala ;)

  * Har du inte jätteproblematisk hy så får en bra mineralfoundation dig att klara dig utan både concealer och puder.
  * Bronzer som ögonskugga.
  * Rouge som ögonskugga.
  * Ögonskugga som brynskugga.
  *Att investera i en ögonskuggspalett istället för enstaka ögonskuggor hade jag utan tvekan gjort! Antingen en stor eller en liten beroende på hur mycket man vill experimentera på den fronten.
  * Kajalpenna med ett uttoningsverktyg på toppen, eller pennvässare i locket!
  * Ha detta i åtanke när du väljer sminkborstar, velar du mellan två stycken så välj den som du tror du kommer kunna använda till någonting mer. Exempelvis en snedställd brynpensel funkar galant till att applicera ögonskugga längs undre fransraden också.

  - Annons -

  sminktips

  På denna bild har jag min rouge både på kinderna, ögonlocken och läpparna!

  smnktips rosa läppar

  Så här skulle en sminkning med bronzer som ögonskugga kunna se ut.

  Tips 2 – Budget vs kvalité

  Det finns vissa produkter som jag skulle prioritera att köpa av kvalité, medan man kan prioritera lågt pris på andra.

  Kvalité – Foundation, concealer, puder, mascara, ögonskuggsprimer, läppsmink, kajalpenna.
  Budget – Ögonskuggor, rouge, solpuder, sminkborstar.

  Kortfattat… Produkter du har i hela ansiktet och som arbetas in i huden, produkter som påverkar hållbarheten, produkter som sällan håller en hel dag om man inte köper kvalité – sådana produkter bör du inte vara för snål med när du handlar. Men har du en bra bas så kan du gotta dig i billiga grejer när det gäller ögonskuggor och sådana produkter som bara ger lite extra färg till ansiktet.

  Sminkborstar står också på budget, medan man är i nybörjarfasen så behöver man inte borstar som kommer hålla i 10 år, utan det är bättre att köpa hem flera billiga, testa sig fram och se vilka sorter man gillar mest. Fortsätter man sminka sig mycket så kan man investera i bättre smink och borstar sen när man vet vad man kommer använda mycket!

  budget-vs-kvalité

   

  - Annons -

  För att göra det enklare för er så kommer allt på budgetsidan från samma affär – H&M. Samma sak på kvalitésidan, allt kommer från creativemakeup.se förutom ögonskuggsprimern som är från Lumene.

  Tips 3 – Gör det inte för krångligt

  Slutligen, gör det inte så krångligt för dig själv, smink ska vara roligt! Köp hem lite grejer du tycker verkar bra och testa dig fram, lyssna inte på alla regler och unna dig en lång stund framför spegeln :)

  Kraaam!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish