Smink och glasögon

  - Annons -

  Nu i veckan fick jag hem pressprov på ett par glasögon utan styrka från Firmoo.com, och jag älskar dom!

  Glasögon utan styrka är en så bra accessoar tycker jag, för det kostar inte lika mycket som vanliga glasögon, så har man inte dålig syn så är det bara att shoppa loss :) Och det kan ju ni med dålig syn göra också, om ni har linserna under.

  Här ser ni två olika sätt att sminka sig om man har glasögon, som är enkla att tänka på oavsett vad man har för bågar:

  smink-och-glasögon

  När jag använder glasögon så försöker jag få balans i ansiktet – Har man mycket av allt så kan helheten se lite stökig ut, har man lite av allt så “försvinner” man bakom glasögonen, och har man mycket av bara någonting så hamnar all fokus på ett ställe. Inget av dessa är nödvändigtvis fel, men det skapar ingen balans i ansiktet.

  - Annons -

  Ett enkelt tips är att försöka tänka “läppar, rouge, ögon” och enbart välja två av dom. Så har du mycket smink kring ögonen så kan du välja en färgstark rouge och diskreta läppar, och har du mycket på både läppar och ögon så välj en svagare nyans på rougen.

  På dessa bilder ovan har jag:
  Vänster bild – Lite ögon, men färgstarkt rouge och färgstarka läppar.
  Höger bild – Lite läppar, men färgstarkt rouge och mörka ögon.

  Det glasögonen då gör är att på vänster bild fortfarande dra lite uppmärksamhet på ögonen, trots att de är helt osminkade, och på höger bild gör glasögonen att sotningen ser mer mild ut då de tar bort fokusen från det mörka kring ögonen lite. Och dessa effekter får man samtidigt som man får en fin balans i ansiktet.

  Glasögonen jag har på bilden verkar vara slut i silver, men finns i svart här!

  glasögonbågar

  Fler sminktips för personer med glasögon:

  Framhäv ögonen
  Jobba mycket med både ljusa och mörka ögonskuggor, samt skimriga och matta. Detta skapar kontraster vilket i sin tur kommer drar mer uppmärksamhet till ögonen. De ljusa/skimriga skuggorna applicerar du på de områden du vill framhäva mer – ögonvrån och ögonlocket till exempel. De mörka/matta skuggorna kan du använda för att skapa mer djup i sminkningen, exempelvis längs globlinjen.

  Förstora ögonen
  Att framhäva ögonen och förstora dom är lite samma princip, men två detaljer som gör stor nytta för att ögat ska se större och mer öppet ut är först och främst att ljusa upp vattenlinjen med en ljus kajalpenna. Om du har små ögon/hängiga ögonlock så rekommenderar jag även att måla den mörka skuggan i globlinjen lite högre upp än vad din globlinje egentligen sitter – detta ger intrycket av ett större ögonlock och en mer öppen blick.

  Närsynt/Långsynt
  Är du närsynt så får glaset i glasögonen dina ögon att se mindre ut – jobba mycket på att förstora ögonen.

  Är du långsynt så får glaset i glasögonen dina ögon att se större ut – detta är oftast inget problem då många av oss gillar stora ögon, då kan man bara följa sina naturliga drag för att framhäva det man redan har. Vill du däremot förminska ögonen så kan du applicera mycket mörkt närmast ögonen (ex. mörk kajalpenna längs vattenlinjen och fransraderna) och sedan applicera ljust längs globlinjen.

  - Annons -

  Anpassa efter glasögonformen
  Sätt på dig glasögonen och titta rakt fram i spegeln. Vilka delar av ögonen blir gömda, och vilka syns tydligt? På de områden där glasögonbågen tar mycket plats kan det vara en bra idé att arbeta mest med ljusa skuggor för att framhäva, och på de områden där det är helt öppet kan du lägga fokusen, t.ex. en fin färg eller en mörkare skugga.

  Ögonbryn
  Glöm inte att fylla i ögonbrynen, annars försvinner dom lätt bakom bågarna.

  Primer
  En ögonskuggsprimer är viktigt om du vill få fram pigmenten i ögonskuggorna ordentligt, så att dom syns mer under glasögonen. En ögonskuggsprimer appliceras efter foundation, före ögonskuggor.

  Komplementfärger
  Färg kommer alltid få dina ögon att synas mer under sminkningen, dessutom är det så snyggt! Ett tips för att framhäva just din ögonfärg, är att använda komplementfärgen.

  Blå ögon – Gul, orange, guld, koppar, bronze och sådana varma nyanser.
  Bruna ögon – Kalla nyanser, t.ex. blått, silver och andra kalla toner.
  Gröna ögon – Nyanser som går mot lila, rosa och rött.

  Grundsminket
  Ofta kan grundsminket kladda av sig på glasögonen under dagen, vilket förstör både din snygga grund samt smutsar ner bågarna. Applicera mycket puder kring ögonen när du sminkar dig, och bättra på under dagen också om du har lätt för att bli oljig. Då är ditt grundsmink mer ”fast” och kommer inte glida runt och fastna på bågarna. Detta tips är extra viktigt för stora och runda bågar, som ofta nuddar kinderna väldigt mycket om man som mig har stora ”äppelkinder”.

  Du kan även applicera mindre smink precis där bågarna nuddar om du nödvändigtvis inte måste täcka mycket där, t.ex. på sidorna av näsan. För ju mindre smink du har desto mindre kan gnuggas bort och lämna ett märke.

  IMG_9550_111

  Jag personligen gillar att ha lite ögonsmink och mycket läppar och rouge när jag använder glasögon, det är så himla fint :)

  Hoppas tipsen är till hjälp fina ni ♥

  - Annons -
  Föregående artikelBrun sotning
  Nästa artikelIsaDoras Face Sculptor-borstar
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish