Sminka undre fransraden

  - Annons -

  Sara sa…
  ”Vilken snygg!!! En fråga bara, jag tycker det är svårt att få till skuggan eller eyelinern snygg på undre ögonfransraden, detta trots att jag använder primer. Jag tror det kanske har att göra med att jag är ovan också, men tycker jag ser så trött ut och efter några timmar på middag eller fest så tycker jag att jag ser jättesliten ut. Så har du några tips och tricks på hur man kan få till det extra snyggt och hur man kan tänka i början när man är ovan? :) Kram!”

  Detta är en väldigt vanlig fråga, så jag tar den i ett inlägg! :)

  1. Jag suddar aldrig kajalpennan på undre fransraden, bara om jag är ute efter en sotad look. Dock kan jag ibland fixera kajalen med ögonskugga, som jag då suddar litegrann för att inte få ett väldigt markant resultat.

  2. Dessutom så drar jag inte heller en “rak linje” på en gång, utan arbetar fram en markering med små, lätta rörelser. Tar lite i taget tills jag är nöjd!

  3. Det är alltid lättare om man har en bra vässad penna. Spetsig, utan att bli åt det vassa hållet.

  - Annons -

  4Mitt allra viktigaste tips om man vill att det ska se naturligt ut, är att applicera precis där fransarna sitter fast. Jag brukar lägga lite bredare i ytterkanterna, men så fort det svarta kommer under själva fransrötterna, så ser det mer “sminkat” ut.

  5. Jag lägger sällan kajalpennan hela vägen in mot ögonvrån, utan stannar en bit innan.

  6. Det lättaste sättet att gå tillväga, beror även lite på vilken kajalpenna man använder. Vissa ger stark färg direkt, medan man måste jobba lite mer med andra. Vad man gillar är helt och hållet en smaksak :)

  7. Om man tycker det är snyggt med mycket ögonskugga under ögat, men känner att det blir för mycket eller inte helt rätt på sig själv, så kan det bero på formen. Jag tycker det är skitsnyggt att lägga lite bredare med ögonskuggan precis i mitten av undre fransraden, och tunt innerst och ytterst. Då får man en snygg och öppen form på ögat, samtidigt som man ändå har lagt mycket ögonskugga.

  I den här formen lägger jag oftast kajalpennan, ganska mycket i ytterkanterna och sedan bara precis i botten av fransarna längre in.

  Att sminket ”åker ner” lite under dagen så att man ser trött ut, trots primer och bra produkter, kan bero på många saker. Det är till exempel väldigt lätt hänt att man råkar ta för mycket primer just på undre fransraden eftersom det är ett så litet område, och om man inte mättar den med ögonskugga så kan det bli tvärtom-effekt.

  Det kan också vara för att man blir oljig under dagen, och då kan även mascaran färga av sig under ögat när man blinkar. Pudra ordentligt under ögonen när du sminkat dig, och bättra gärna på någon gång under dagen. Detta gäller även vattenfasta produkter, vattenfast tål vatten men inte olja.

  Hoppas du är nöjd med svaret och känner dig lite klokare!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish