Sminkjobbstips – brudsminkning

  - Annons -

  Mia sa…
  “Hen, tack för en underbar sminkblogg jag har följt dig i bloggen en lång tid och du har varit en av mina stora inspirationskällor & Linda Hallberg o helen torsgården.

  Nu har jag också börjat utveckla mitt sminkintresse så jag undrade jag om du kunde göra en bröllops tutorial.
  Då jag ska sminka min första brud och undrade även om du hade nått tips på vad man ska tänka på med kamera blixten och så eftersom du har så fina bilder.
  Du är grym!! Tack för allt tid och allt bra arbete du gör. Kram”

  Tack för dina fina ord, dom värmer och jag blir alltid så glad när jag blir jämförd med större och otroligt duktiga sminkbloggare :)

  En specifik sminktutorial är svår att göra då alla brudar vill ha olika sminkningar, men jag har tidigare gjort ett inlägg med brudsminkningstips som du hittar här, och tutorialen på den brudssminkningen kan jag publicera igen!

  IMG_7860_111

  - Annons -

  1. Ljus ögonskugga på hela ögonlocket och i ögonvrån, Annikas Favoritskugga.
  2. Brun ögonskugga sotat ytterst på ögonlocket och ner ytterst på ögonlocket för en djupare blick, nudh mineral ögonskugga (Cacao Brown) 
  3. Tona ut kanterna.
  4. Svart eyeliner längs fransraden, IsaDora Flex Tip Eyeliner
  5. Svart mascara på alla fransarna, Oriflame Master Curl Mascara
  Ljust glitter i ögonvrån, Yves Rocher Löst Pärlemorskimmer (05.Nacres Cristal)

  Här kommer lite fler tips på vad man som makeup artist kan tänka på när man ska göra brudsminkningar:

  1. Provsminkning
  Jag brukar alltid erbjuda en billig provsminkning före bröllopet, det är otroligt skönt att på den stora dagen redan veta säkert att bruden är nöjd med den sminkning du tänker göra. Dessutom underlättar det tidsmässigt att redan ha pratat om hur hon vill ha det och även testande av grundsminksfärg och liknande. Man vet aldrig vad som kan hända på bröllopsdagen, bruden kan vara stressad, känslosam, och saker kan gå fel, det skadar aldrig att vara så snabb man bara kan och ha förberett så mycket som möjligt! På sommartid rekommenderar jag att göra provsminkningen ganska nära inpå bröllopet då man hudfärg då och då denna årstid.

  2. Förbered bruden
  Ge bruden lite tips på vad hon själv kan göra innan bröllopet. Att rengöra huden på djupet med en ansiktsbastu (som jag skrev lite om i detta inlägg på Zaralarsson.se här om dagen) är en bra idé då alla döda hudceller försvinner vilket ger huden mycket mer lyster! Man bör dock inte använda en stark peeling eller produkter man inte har testat förut, då kan huden hamna i obalans och bli torr, få akne eller till och med utslag. Det vill man inte :)

  En annan sak som är viktig att poängtera är att bruden inte ska smörja in sig med solskyddsfaktor på morgonen (och du som makeup artist ska inte heller använda grundsmink med solskydd). Solskyddsfaktor kan nämligen reflektera ljuset konstigt på bild och ge ditt ansikte en grå ton.

  Det kan också vara bra om bruden har ett eget läppstift eller läppglans som hon gillar, för då kan hon bättra på med det under dagen och kvällen efter att du har sminkat med det. Om man inte själv säljer smink så är det ju svårt på denna punkt, eftersom detta är ett område som inte kommer hålla ett dygn hur bra man än applicerar. Jag brukar berätta detta på provsminkningen, och då kan man ju visa upp olika märken och varianter så får hon tips om hon eventuellt behöver köpa ett nytt.

  Det skadar inte heller att ge lite necessär-tips på vad hon bör ha med sig i en liten väska. Läppsmink är givet, men även ett transparent puder kan behövas. Även om man inte är oljig i hyn annars så kan det efter en sådan här hektisk dag slita mer på sminket än vanligt, och man ser direkt nysminkad ut igen efter ett lite puder. Välj gärna ett kompakt puder dock, det är inte lika lätt hänt att det händer olyckor med ett sådant. Och till sist en concealer, jag föredrar puderform om man ska använda det för att bättra på under dagen, den är till för undersidan av ögonen ifall bruden gråter i kyrkan!

  IMG_7845_1111

  3. Lyssna på bruden
  Det viktigaste med en brudsminkning är inte att du är nöjd, det är att bruden är nöjd. Det finns nog inget sminkjobb där det är så viktigt att vara ödmjuk och lyssna så noga som på brudsminkningar. Denna dag är jätteviktig för personen i sminkstolen, man är känslosam, det kommer tas mycket foton och hon ska stå i centrum hela tiden, kom med mycket förslag men har ni delade meningar om någonting så är det hon som bestämmer.

  Förut fick jag en fråga av en person som inte visste hur den skulle gå tillväga med en brudsminkning där bruden ville applicera kajal och mascara själv. Personen i fråga ville egentligen inte låta bruden göra detta då hon ville kunna stå för hela sminkningen, tänk om det blir fult? Jag förstår hennes problem, men det bästa är att alltid låta bruden göra som hon vill och alltid bara finnas bredvid som stöd. Jag hade gett tips innan och samtidigt som hon sminkade, och skulle någonting gå galet så får man hjälpa till att rätta till det bara :) Och skulle ni ha helt olika smak, och att hon är nöjd men inte du, så får du väl bara skippa att använda dessa bröllopsbilder i din portfolio.

  - Annons -

  4. Sminkningen ska även vara snygg på bild
  Rougen är viktig att tänka på ifall man ska ta bilder i svartvitt. På en svartvit bild så blir rougen en grå skugga istället för en fin färg, och har du den då mitt på kinden så kommer din kind se intryckt ut. Lägg den längs kindbenet och upp mot örat men inte så långt fram som till ”äppelkinden”.

  Och som sagt, skippa solskyddsfaktor, och även fast du gör det så bör du ändå sminka ner på hals och dekolletage (beroende på hur klänningen ser ut) för sminket kan ändå lysa upp annorlunda speciellt på bilder med blixt, och då är det bäst att vara på den säkra sidan och inte få ansiktstonen i en annan färg än resten.

  5. Ögonskuggspaletter
  För att enkelt kunna kommunicera med bruden när det gäller val av ögonskuggor, så är det enkelt och bra att använda sig av färdiga paletter i olika färgskalor. Pür Minerals trio-paletter i nyanserna Classic Beauty och Little Miss Perfect, gloMinerals Triopaletter i nyanserna Champagne Rose, Chopper Sheen och Sandstone och Lumenes nya 4-palett i nyansen Sandy Island är alla paletter som är populära till brudsminkningar. Då ser bruden framför sig hur färgerna blir tillsammans!

  Denna sminkning har jag gjort med 4-paletten från Lumene:

  IMG_9368_111

  lumene-blueberry-eyeshadow-palette-4--sandy-island1. Ljus ögonskugga i ögonvrån, innerst på ögonlocket och under brynet.
  2. Rosa ögonskugga i mitten av ögonlocket.
  3. Brun ögonskugga ytterst på ögonlocket, längs globlinjen och ytterst på undre fransraden.
  4. Ljusbrun ögonskugga i mitten av undre fransraden.
  5. Sudda kanterna.
  6. Svart eyeliner med vinge, Lumene Blueberry Intense Liner Waterproof.
  7. Svart mascara på alla fransarna, Lumene Cloudberry Volume Serum Mascara.

  Det var dom tipsen jag kunde komma att tänka på nu, hojta till om du har fler frågor! :)

  Kram!

  - Annons -
  Föregående artikelSommarsminkning
  Nästa artikelRedo för en dag i solen
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish