Sminkkonsultation & Alopecia

  - Annons -

  Här kommer före- och efterbilder på en sminkkonsultation jag gjorde i lördags :)

  Det är en tjej med alopecia som gjort ögonbrynstatuering hos Annika för ett år sedan, så hon har bara lite fransar och bryn. Vi gjorde en ljus och naturlig sminkning som framhäver hennes drag och öppnar upp blicken fint!

  BAS:

  Ansiktsprimer – Pixi Flawless & poreless
  Foundation – Pixi H2O Skintint (1 Cream)
  Puder som tar bort rödhet – gloMinerals Redness Relief Powder
  Contouring & highlighter – Pixi Book of beauty contour creator
  Rouge – gloMinerals Blush (Papaya)
  Fixing mist – Pixi Makeup Fixing Mist

  - Annons -

  Vi började med en ansiktsprimer som är nedmattande för oljig hy. Hon är egentligen torr i huden men blir också blank efter ett tag vilket inte är helt ovanligt när man är torr, då producerar huden talg för att mjukgöra sig själv. Jag rekommenderar då hudvård för torr hy men smink för oljig hy.

  Efter det en gel-foundation som är vattenresistent och oljefri. Sedan redness relief powder som tar bort rödhet och contouring och highlighter (både matt highlighter och med lyster) och en rosig rouge på kinderna.

  Redness Relief Powder är en superbra produkt för henne som lätt blossar upp och blir röd, hon ska gifta sig om en månad och skulle typ bada i det här pudret och ha över hela dekolletaget och halsen på den stora dagen :) Den ger ingen täckning utan neutraliserar bort rödhet. Hon var inte så röd när vi sminkade (eftersom det oftast blossar upp när hon rodnar eller är varm) så för att visa hur effektivt det är så applicerade jag på örat som var ganska rött. Det ser ni faktiskt på vänstra örat på före- och efterbilderna ovan.

  Vi avslutade med fixing mist som får sminket att hålla bättre.

  ÖGONBRYN:

  Ögonbrynspenna– Pixi natural brow duo (Natural Brown)

  Vi fyllde i brynen också även fast hon har tatuering. Mörkheten man vill ha när man är osminkad är ju inte alltid samma som man vill ha när man är sminkad. Men det går såå snabbt att fylla i på personer som har tatuerade bryn, bara att följa formen som man vet är helt symmetrisk :)

  Jag fyllde i mest i överkant och underkant på brynen, och bara supertunt i mitten. För jag ville att hårstrå-tekniken från tatueringen skulle skina igenom. Svårt att se på bild men det blev jättefint i verkligheten.

  ÖGON:

  Ögonskuggsprimer – Pixi eye bright primer
  Ögonskuggor – Paese Opal Eyeshadow (Melba
  Ljus kajalpenna längs vattenlinjen – gloMinerals Eye Pencil (Peach)
  Eyeliner med vinge– Kryolan HD Cream Liner (Ebony)
  Mascara – Magnetic lash mascara

  - Annons -

  Vi gjorde en intensiv lashliner/fransmarkering som ramar in ögonen även fast hon inte har så mycket ögonfransar. Ögonskuggorna är ljusa och går i ljusgul, ljusrosa och ljusbrun och har en fin lyster. Somrigt, naturligt och piggar upp blicken!

  Läppstift –  gloMinerals Suede Matte Crayon (Demure)

  Boka sminkkonsultation hos oss online på creativemakeup.se, det kostar 895:- och så får man produkter för hela summan som man väljer valfritt i butiken. Vill ni boka hos mig specifikt så kan ni maila på helena@creativemakeup.se :)

  Kram!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish