Sminkning 60+

- Annons -

Förra veckan sminkade jag fina Irma här på salongen, hon ville ha en vardaglig sminkning med en jämn och fin bas och lite piggare ögon, men fortfarande naturligt.

Här är resultatet:

IMG_0228_111-vattenstämpel

Lite gör väldigt mycket! Ögonen är betydligt piggare (tack vare att jag lagt ögonskuggan över globlinjen vilket lyfter blicken) läppformen kommer fram mer men på ett diskret sätt, och bara den jämnare hudtonen i sig gjorde väldigt stor skillnad – mer liv och lyster!

Jag har använt:
Ansiktsprimer – Paese Makeup Base Smoothing
Foundation – Pixi H2O Skintint (Cream)
Contouring – Pixi Book of beauty Contour Creator
Lystergivande highlighters – Pixi Book of beauty Glow Getters
Rouge – gloMinerals gloBlush (Papaya)

- Annons -

Fixing mist – Pixi Makeup Fixing Mist
Ögonbryn – Tatuerade
Läppar – Benecos Natural Lip Liner (Brown)
Ögonskuggsprimer – Pixi Eye Bright Primer
Ögonskuggor, ljust innerst och i ögonvrån, och ljusbrunt över globlinjen och i yttre ögonvrån – Skuggor från Paese, minns inte exakta nyanserna dock
Eyeliner – Tatuerad

De viktigaste detaljerna för den här looken är:

1. Foundation som passar till mogen hy
Pixi H2O Skintint är en gel-foundation (inte vanlig krämig) och sjunker därför in i huden snabbt och ligger på plats hela dagen utan att bli ojämn i djupa rynkor eller får dom att framhävas mer. Denna är även vattenresistent och funkar i alla väder, svett och för rinniga ögon. Den innehåller lugnande och återfuktande ingredienser så som rosvatten, engelsk kamomill och lavendel.

2. Lyster
Jag brukar applicera mest lyster på de områden i ansiktet som är slätare, då det i vissa fall kan framhäva rynkor och linjer litegrann, men det behöver inte betyda att man måste skippa det helt och hållet. På Irma är detta på kindbenen (och äppelkinderna), under brynen och på nästippen. På dessa punkter kan man applicera lite extra och ge ansiktet liv och glöd utan att bli för mycket eller framhäva ojämnheter.

3. Läppenna
En naturlig färg på en läppenna som appliceras på hela läpparna ger ett hållbart och diskret resultat som funkar jättebra till vardags. Har man torra läppar kan man enkelt applicera lite läppbalsam före. Detta ger en tydligare kontur som inte flyter ut i linjerna runt läpparna.

IMG_0234_111-högupplöst

Superfin! ♥

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

4 KOMMENTARER

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish