Sminkning före och efter!

  - Annons -

  Igår la jag ut före- och efterbilder på Majas ögonbryn som jag fixade på Creative Make Up i torsdags. Hon har praktik där och för att hon skulle lära sig så mycket som möjligt när jag var där så sminkade jag henne också samtidigt som jag visade lite knep :)

  Det var intressant att inse hur dålig jag är på att förklara i verkligheten haha. Jag är en duktig lärare i bloggen (hoppas jag?) men det är såå mycket enklare i skrivform där man kan tänka igenom sina formuleringar så att det blir så enkelt och pedagogiskt som möjligt! Det som är enkelt med att visa i verkligheten är att man kan peka och be personen titta åt olika håll och sånt, men min talförmåga är väldigt babblig haha. Hoppas att Maja blev lite klokare i alla fall!

  Solen tittade fram när vi sminkade så det är lite olika ljus på bilderna, men så här fin blev hon:

  sminkning-före-och-efter

  Salongen ligger mitt emot Uppsala Konsert & Kongress, och ni som vet hur den byggnaden ser ut kan ju ana hur bländad jag blev när solen speglades rakt in haha! Som världens största spegel!

  - Annons -

  Det som var roligast med att sminka Maja var att få ge mitt eget perspektiv på saker, det är ju lätt att hamna i samma tankemönster om man har en lärare som säger “så här ska det vara” och “det där är fel” men så är ju verkligen inte jag. Men tyvärr är många lärare så.

  Jag fick många frågor som enligt mig handlar om smaksak, t.ex. “vilket läppstift ska man ha till grön ögonskugga”, men där handlar det inte om rätt och fel utan vilken effekt man vill ha. Då får man istället fråga sig saker som “ska läpparna eller ögonen ha fokus?” “vill jag ha kontraster eller en mer diskret balans i ansiktet?” “vad är meningen med sminkningen, ska personen känna sig snygg eller är det en modell som ska passa in på ett speciellt tema?” o.s.v. Så jobbar i alla fall jag :) Sen behövs ju färgläran för att förstå dessa olika effekter!

  Jag fick känslan av att hennes utbildning hade en “rätt och fel-inriktning”, samtidigt som de flesta använde flytande foundations som ögonskuggsprimer och att knappt någon av dom använde en riktig ögonskuggsprimer, och det tycker jag är katastrof haha.

  En lärare lär bara ut grunderna och sedan får man välja själv hur man vill göra, det håller nog de flesta med om. Men jag tycker även att man kan tänja lite på grunderna. T.ex. att man ska ha syntetborstar till krämprodukter och äkta hår till puder, jag har kommit underfund med att jag inte vill ha äkta hår på mina borstar alls! Det kanske finns hår som kommer från djur som mår bra, men jag vill inte ens behöva ta den risken att använda päls i ansiktet som kommer från ett djur som blir illa behandlat. Det finns mjuka och fina borstar av syntet som funkar jättebra till puderprodukter också! Men det är min åsikt :)

  lila-sminkning

  Åh jag vill ha hennes läppar!!! :)

  Jag valde i alla fall att göra en lila sminkning på henne, för att visa hur man kan göra snygga läppar om man är osäker på vilken färg man ska ha. För om man väljer en nyans som är ganska lik sin egen läppfärg så blir det naturligt och fint utan att man antingen måste ha nudeläppar eller en klar färg så som rosa eller rött.

  Väljer man en nyans som är lik sin egen läppfärg (ofta klassiska läppfärger som ser tråkiga ut i hylsan men blir jättefina på) så behöver man bara bestämma sig för om man vill ha mörkt eller ljust, glossigt eller matt!

  Allt smink jag har använt på Maja kommer från GloMinerals :)

  Det skulle vara lite kul och intressant att få lite respons på mina tankar i det här inlägget, både från privatpersoner och makeup-artister! ♥

  - Annons -

  Kram! :)

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Hej Helena.
   Jag tycker din blogg är absolut helt otroligt bra, den enda sminkblogg jag verkligen följer hela tiden. Du har alltid något tips som jag kan ta till mig, refererar gärna till dig för tips till min dotter också. Skulle behöva någon läppglans eller läppstift skulle du rekommendera till mig, 50 år som sminkar relativt mycket på ögonen (ska definitivt inhandla den nya bruna palleten från Dr H) har hängande ögonlock och vill därför inte ha alltför täckande läppstift/glans men som håller sig kvar och är hallon/körsbärsfärgat. Du har ju så många att välja nu:)

   • Vad glad jag blir av din kommentar, superkul att höra!! :)

    Jag tror då att du hade gillat Benecos Läppstift i nyansen Marry Me, http://byher.se/produkt/benecos-natural-lipstick/ det är hallonrött och eftersom konsistensen är väldigt tunn så kan man enkelt bara dutta på litegrann (du kan till och med dutta ut färgen på läppen med fingertoppen) så får man en mindre täckande läppfärg men som fortfarande är fint hallonröd :) Och vill du ha ett ännu mindre tydligt resultat så kan jag rekommendera Paese Balm Lipgloss i nyansen 625, det är ett glans med en svag hallronröd nyans, http://byher.se/produkt/paese-balm-lipgloss/ Kraam!

  2. Jag är inte utbildad MUA, men jag älskar smink. Och jag har märkt att jag är rätt duktig på att lära ut det jag kan. Suger verkligen åt mig information om allt jag läser eller ser om smink, typ appliceringstekniker osv. Och sen testar jag om det funkar för mig.

   När jag lär andra om smink (släktingar o vänner kommer ofta till mig och frågar om hjälp) då ger jag förslag på HUR man kan göra, inte hur man SKA göra. Säger ofta att det handlar om smaksak och hur man själv tycker är enklast osv. De ska trivas med det och det är det viktigaste! Kanske blev lite flummigt skrivet.. Men det finns helt enkelt inga regler, men riktlinjer man kan följa ;)

   Och det där med sminkborstar, jag har några med äkta hår sen tidigare. Men nu för tiden försöker jag att kolla om de är syntetiska då det känns bäst för mig och min hud, och såklart att inga djur tagit skada. Men jag har några favoriter med äkta hår, ja. :)

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish