Sminktips för mörk hy

  - Annons -

  Även om man ska iväg på solsemester under vintern, eller är naturligt mörkhyad, så finns det vissa detaljer som kan vara till hjälp när man sminkar sig.

  Det är svårt för mig att visa på bilder på mig själv, eftersom jag inte har mörk hy. Men här kommer lite tips!

  Rouge
  En mörk hy passar bra i varma toner på rougen, exempelvis plommonlila och persikorosa. Akta bara så att du inte får en för mörk nyans, det kan ge en liten maskeradkänsla. När du ska på fest, så kan du använda en lite mer knallrosa rouge för att få en lite mer ”dramatisk” look.

  Naomi+Campbell

  Concealer
  Det kan vara svårt att hitta en concealer som passar hudtonen. Köp gärna två stycken så att du kan blanda, och välj en nyans som är snäppet ljusare än din foundation. På finnar rekommenderar jag en concealer i puderform, men under ögonen kan det underlätta med en cremig concealer.

  - Annons -

  Foundation
  Jag upplever ofta att mörkhyade inte behöver lika mycket foundation, då vi mer ljusare hy ofta har mer röda områden och ojämnheter att täcka. Har du rätt nyans på din foundation, så räcker det med att täcka de ställen som behöver det mest.

  Det viktigaste att tänka på är att inte råka köpa en för ljus foundation, då får ansiktet lätt en grå ton. Men man ska även passa sig för att välja en för mörk nyans, då kan man istället se lite skitig ut. Det finns många tips om hur man hittar rätt färg, men jag rekommenderar att gå till en make up artist som kan hjälpa dig!

  M.A.C. och gloMinerals är två märken som har många olika nyanser även för mörk hy.

  glo minerals pressed base mörk hy

  Puder
  Transparent puder är ingenting jag rekommenderar för väldigt mörk hy, åtminstone inget märke jag har testat. De ger lätt en grå ton i ansiktet. Välj ett puder i samma ton som din foundation, brukar finnas i samma märke!

  Bronzer
  Välj en bronzer som bara är lite, lite mörkare än hudtonen, gärna varma guldiga nyanser. Annars kan du lätt se ”smutsig” ut.

  700_beyonce-events-bmovies-brock-b-210398941

  Primer
  Jag rekommenderar en färgad ögonprimer (alltså inte genomskinlig) för att ögonskuggorna ska bli så färgstarka som möjligt, exempelvis en vit eller en beige. Det är lite som att måla på ett papper, en blå penna blir inte lika blå på ett mörkt papper som på ett ljust.

  Ögonskugga
  Skimriga ögonskuggor eller metallicskuggor riktigt snyggt till mörk hy, och det framhäver ögonen ännu mer.

  Ögonskuggsfärg
  Våga gärna använda färgstarka färger så som blått, lila och grönt. Till vardags är det riktigt snyggt med en guldig ögonskugga. En svart sotning är otroligt snyggt tycker jag själv, har man mörk hy så kan man göra en väldigt intensiv och kolsvart sotning, utan att det känns ”för mycket”.

  - Annons -

  Om man gör en brun sotning och inte känner sig så duktig på smink, så rekommenderar jag att använda mörkare nyanser än hyn. Många (inte alla) kan lätt få en skitig ”blåtire-känsla” om den bruna skuggan inte blir helt jämn, och ändå smälter in bra i huden p.g.a. nyansvalet.

  Naturligt mörkhyade har ofta bruna ögon, dessa framhävs med kalla färger så som blått.

  Rihanna_NeonShadow

  Läppar
  Mörkhyande passar superbra i riktigt färgstarka läppar, både rött, rosa och lila toner. Det finns även nudeläppstift som blir riktigt fint, ju mörkare hy desto mörkare nyans på stiftet, så att man får en naturlig övergång. Lägg gärna lite glans över.

  red-lipstick-dark-skin-10

  tyra_banks_huvudknut

  Nyårstips!
  Skimmer och glitter ger sminkningen en kall känsla, vilket framhäver dina varma nyanser och är toppen om du även har bruna ögon. Även om du inte gillar blå ögonskugga så kan du ändå framhäva dina varma toner med en kall marinblå kajalpenna längs vattenlinjen, det blir skitsnyggt! Och som jag sa tidigare, har du en mörk hy så kan du även lägga en kolsvart sotning utan att det blir för mycket, skitsnyggt till nyår!

  Hoppas att mina tips var till hjälp! :)

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish