Sminktips för torr hy

  - Annons -

  Jag babblar om min oljiga hy hela tiden här i bloggen, men nu tänkte jag dela med mig av sminktips för er som har en torr hy :)

  Många säger att en person med torr hy bör använda en flytande oljebaserad och återfuktande foundation, och det är så klart jättebra men inte heller ett måste. Det viktigaste tycker jag är att vara noggrann med grunden och komplettera med flera produkter som hjälper till på traven.

  Jag hade investerat i följande produkter:
  1. En ansiktsprimer för torr hy
  2. En foundation jag gillar
  3. Ett lystergivande puder
  4. En fuktspray (face mist)

  IMG_4459_111

  1. Ansiktsprimer för torr hy
  En ansiktsprimer förbereder huden innan sminket, så att du får en mer slät och lättarbetad yta. Det finns primers som har allt-i-ett-funktion men det allra bästa är att välja en som är till för just dina behöv, i detta fall en primer för torr hy. Detta kommer dels göra det lättare att applicera grundsminket och få ett snyggt resultat, men återfuktar också huden och förlänger hållbarheten på din sminkning. Grundsminket på en torr hy har annars lätt att “falla av” under dagen, men en primer + fukt får den att sitta bättre.

  - Annons -

  2. Använd en foundation du gillar!
  Om man gillar flytande eller puderform är en smaksak och det viktigaste tycker jag är att man ska gilla sin foundation. Gillar du flytande så välj som sagt gärna en oljebaserad foundation som återfuktar huden. Men mineralpuder fungerar också på en torr hy fast många påstår att det inte är att rekommendera. En torr hy kan också vara känslig och då är det jättebra med en produkt som innehåller få ingredienser – då är risken mindre att det innehåller någonting som irriterar huden. Här kan du läsa min hjälp-sida på creativemakeup.se med tips på hur man får en bra grund med mineralsmink + torr hy.

  3. Lystergivande puder
  En torr hy kan ofta se lite tråkig och livlös ut, då är ett lystergivande puder perfekt! Applicera antingen ett supertunt lager i hela ansiktet eller på bara vissa delar så som näsben, kindben, haka och panna. Då får man ett fint Victoria Secret-glow :)

  4. Fuktspray
  En hy som är så torr att den flagnar ser ofta pudrig ut, och flagorna kan ibland framhävas. Då är en fuktspray jättebra att använda direkt efter att man har lagt grunden. En fuktspray är som en hudlotion i mer vatten-form som man kan spraya på ansiktet under dagen – även med smink på sig. Den återfuktar, tar både bort den pudriga känslan och gör så att flagorna syns mindre/inte alls. Extra bra för dig som inte har en foundation som återfuktar!

  Produkter jag rekommenderar:

  sminktips-torr-hy

  Paese Make Up Base – Ansiktsprimer som är superbra, den ena återfuktar och den andra ger lyster och det går även bra att blanda dom. Läs mer på creativemakeup.se!

  YAG Mineral Pale Shimmer – Ger superfin lyster till ansiktet, man får ett riktigt Victoria-Secret-glow :)

  torr-hy-sminktips

   

  Sanctum Tone & Refresh Mist – Kommer in i webshopen inom kort! Detta är en underbar fuktspray som innehåller 100% naturliga ingredienser varav 98% är ekologiska. Innehåller bland annat rosenvatten samt extrakt från gurka och trollhassel som tillsammans lugnar och återfuktar huden. Passar alla hudtyper, även känslig hy.

  - Annons -

  YAG Mineral foundation vet ni alla att jag älskar :) Passa på att läsa recensionerna – de flesta som skriver har torr och känslig hy och tycker att det funkar jättebra!

  Hoppas inlägget var till hjälp!

  - Annons -
  Föregående artikelSmokey eyes
  Nästa artikelPaese Penliner
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish