Sminktips till olivfärgad hy

  - Annons -

  Det finns olika riktlinjer som hjälper till när man är osäker på vilka färger man passar i beroende på vilken hudton man har. Det viktigaste är att inte ta riktlinjerna som regler, alla kan så klart använda alla färger oavsett hudton/hårfärg/ögonfärg men det finns lite tips och trix som kan vara kul att ha i bakhuvudet när man sminkar sig, och idag tänkte jag ge er med olivfärgad hudton lite tips på vad ni kan tänka på när det kommer till makeup! : )

  Nina Dobrev, Aishwarya Rai och Jessica Alba är personer som har en typisk olivfärgad hudton.

  Kortfattad fakta om olivfärgad hudton:
  * Hudtonen har en gul underton som går åt det gröna hållet. 
  * Det är vanligt med en olivfärgad hudton på personer med mellanmörk hy, t.ex. som har lätt att bli solbruna eller har ett mer exotiskt ursprung så som t.ex. Indien och Kina. Men även personer med ljus hy kan ha en olivfärgad underton.
  * Många har lätt att få mörka ringar under ögonen. 
  * Många har naturligt en fräsch och fin lyster i hyn.

  1. Foundationnyans till olivfärgad hudton
  Personer med olivfärgad hudton kan ha både mörk och ljus hy, det finns därför inte bara en nyans som är rätt för olivfärgade hudtyper och det är svårt att hitta nyanser som är anpassade för just olivfärgad hy. Jag rekommenderar en varm gul nyans som inte går för mycket åt orange-hållet.

  - Annons -

  Mitt allra bästa tips är att använda en foundation som anpassar sig bra efter din hudton och låter din naturliga nyans lysa igenom. Använd inte för mycket grundsmink, täck hellre blemmor och liknande med en concealer. Mineralfoundation i “golden-nyanser” kan vara en bra idé, många mineralpuder anpassar sig efter din egen hudton och dessutom kan du enkelt variera täckningsgraden genom att applicera mer/mindre så det kan jag rekommendera!

  2. Concealer
  En gul/orangefärgad concealer är bra för att trolla bort mörka blågröna ringar under  ögonen! Välj en concealer med en lätt konsistens eller puderkonsistens, en tjock concealer blir sällan bra på den tunna huden under ögonen.

  3. Rouge 
  Olivfärgade hudtoner passar superbra rougenyanser som aprikos, persika och korall, välj gärna varma nyanser framför kalla. Det kan även räcka med bara bronzingpuder i tinningarna och längs kindbenen.

  4. Ögonskugga
  Vill du framhäva din olivfärgade hudton så är lila/rosalila/röda nyanser en bra idé då det kommer framhäva det gröna i hyn. Vill du däremot inte framhäva hudtonen så bör du skippa sådana färger. Guld och khakigrönt är alltid supersnyggt på en olivfärgad hy!

  5. Lyster
  Eftersom en olivfärgad hudton ofta naturligt har en väldigt fin lyster i hyn så är det superfint att framhäva det lite extra! Investera i en fin lystergivande highlighter som du applicerar på kinderna, näsbenet, haka och panna för en snygg glow i ansiktet. På ögonlocken är det snyggt att kombinera både matta och skimriga ögonskuggor, då framhäver dom varandra.

  6. Läppar 
  På samma sätt som med ögonskuggan så kommer nyanser så som lila/lilarosa och rött framhäva din olivfärgade hudton vilket är supersnyggt,  även orange nyanser är välidgt fint. Vill man ha ett mjukare intryck så är nyanser så som aprikos, persika och korall ett bättre val.

  Ska jag rekommendera specifika produkter så är det bland annat dessa från Paese, Yag mineral och Golden Rose!

  Yag Minerals foundation anpassar sig jättebra efter sin egen hudton och jag tror att Soft Beige är en bra nyans för er mer olivhy. Deras bronzer och skimmerpuder är också att rekommendera!

  Yag minerals guldiga ögonskugga är suuuperfin på er med olivfärgad hy, komplettera gärna med en matt brun ögonskugga.

  Golden Rose Rouge (är beställd, kommer i lager igen inom kort) är en persikonyans med guldskimmer som passar superbra på alla hudtoner.

  - Annons -

  Paeses heltäckande läppglans finns i både koralliga nyanser och lila färger beroende på vad man är ute efter, och deras nagellack i nyansen 113 framhäver din olivfärgade hudton superfint.

  Hoppas inlägget var till hjälp! : )

  - Annons -
  Föregående artikelHoney, I’m home!
  Nästa artikelSolbrun
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish