Smörj in fötterna

  - Annons -

  Det står inte på förrän fötterna som har varit instängda hela vintern ska svida om till lättare skor och sandaler och visa sig mer offentligt, det är redan mitten på maj och sommaren är inte långt borta! :)

  Och när den dagen väl kommer, första flipflop-veckan, så kommer många få lite lätt panik och tänka “hur ser mina fötter ut egentligen?!”. Torra nagelband och nariga hälar är nog mer vanligt än ovanligt.

  2405740

  Slänger in en passande bild från ett sminkjobb jag gjorde för Skanshage Sweden förut :) Det fanns ansiktsbilder på modellerna också om ni undrar haha.

  Jag har börjat sommar-vårda mina fötter redan nu, och jag vill bara påminna er om det också, för det tar lite tid att få bli på dom :) Och det behöver inte ta så lång tid heller om man börjar i tid, det bästa är så klart fotbad och hela köret men att göra denna korta rutin lite oftare istället tar det inte många minuter extra:

  - Annons -

  1. Duscha/bada som vanligt, och när fötterna är uppvärmda ordentligt så kan du lägga fokusen på dom.

  2. Använd en fotfil och skrubba lätt på hälarna, och ev. på andra områden på fötterna om det behövs.

  3. Putta upp nagelbanden och ta bort överflödig hud från dom, det bruka gå enkelt efter duschen när dom är mjuka. Det finns speciella verktyg för att putta upp nagelbanden med, har man en sån så är det toppenbra! Jag vet dock att många av er inte kommer gå att handla en sådan nu bara för den sakens skull, så ni kan ta en glasspinne eller en sked eller liknande, och linda in i lite bomull så att det inte blir för vasst mot nagelbanden. Funkar också!

  4. Smörj in fötterna med olja! Olja är magi för fötterna och jag föredrar det tusen gånger framför feta fotkrämer och liknande. Efter duschen när fötterna är mjuka så suger den in oljan superbra. Hälar och sådana områden under fötterna bör smörjas precis när du ska sova så att du inte går och oljar ner hela golvet. Men nagelbanden försöker jag smörja in både morgon och kväll.

  1427040899-7902

  Jag är beroende av Infinatura Cura Oil (funkar till allt, kropp, naglar och hår!) den är ekologisk och består av 8 olika naturliga oljor.

  Huuur bra som helst, jag använder den även till sår, brände mig med plattången på halsen här om veckan och det läkte supersnabbt tack vare oljan :)

  1427040901-7902

  Med andra ord, skrubba fötterna lite extra i duschen och på med en megabra olja efteråt så har du mycket mjukare och finare fötter innan den härliga sommarvärmen kommer :)

  Kram ♥

  - Annons -
  Föregående artikelFavoritsminkning?
  Nästa artikelNo makeup makeup
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish