No makeup makeup

  - Annons -

  Ibland vill man bara vara helt osminkad, speciellt på sommaren då allting är lite mer avslappnat och naturligt. Och så har man kanske fått lite färg i ansiktet som en hjälp på traven också, som jag har nu fast det är med brun utan sol från Eco by Sonya haha.

  Samtidigt kanske man ändå inte vill vara helt osminkad, man tycker lätt att man ser trött och glåmig ut. Man vill känna sig som sig själv – och inte ser mer sliten ut än vad man är :)

  Här kommer hur som helst en “no makeup makeup”, alltså en sminkning som ser osminkad ut – samtidigt som man trollar bort ojämnheter och framhäver både hyn och ögonen så att man ser pigg ut och har en riktigt fräsch och fin lyster!

  Hoppas inlägget är till hjälp ♥

  no-makeup-makeup-före-efter

  - Annons -

  På förebilden är jag helt osminkad. Jag är lite fel person att visa detta på då jag redan har permanent makeup, men jag har ändå förstärkt både bryn och ögon för att visa er så tydligt som möjligt. Men skillnaden på er utan tatueringar blir så klart större :)

  IMG_3303_111

  Det allra bästa att göra innan sommaren är att permanenta och färga fransarna, då är dom mörka och fina och har en snygg böj konstant. Jag har dock gjort så här för naturliga men synliga fransar:

  1. Fransmarkering med svart ögonskugga i fransarnas hårbotten.
  2. Böj fransarna med ögonfransböjare.
  3. Måla fransarna med genomskinlig mascara (jag har använt bryngel från Anastasia)
  4. Dutta lite svart ögonskugga på fransarna innan gelen har torkat, så får dom en diskret färg.

  Dessutom har jag fyllt i brynen pyttelite med en blond brynpenna – Benecos Eyebrow Designer Blonde.

  Grundsminket är det som gör störst skillnad tycker jag, dessa produkter har jag använt:

  no-makeup-makeup-tutorial

  1. Ansiktsprimer & Mineralfoundation
  Jag grundar alltid med en ansiktsprimer oavsett om jag ska ha lite eller mycket smink. Jag använder en nedmattande (Paese Makeup Base Matte) men välj en som passar din hudtyp.

  Och med foundation så föredrar jag mineralfoundation speciellt mycket när man ska se osminkad ut, för man behöver inte ha det i hela ansiktet utan det räcker på dom områden man behöver täcka. Jag har Zuii Organic Powder Foundation i nyansen Cream på bilden.

  Många har precis som jag ganska stora områden i ansiktet som faktiskt inte behöver täckning, jag har lite blemmor + är röd runt näsan och ögonen, men i övrigt är huden väldigt fin. Så på dessa bilder har jag bara foundation där det verkligen behövs och resten av ansiktet är faktiskt helt osminkat! Runt käken och nästan hela pannan är det helt sminkfritt.

  - Annons -

  2. Solpuder & Rouge
  Lite extra färg i ansiktet är aldrig fel, det skapar både liv och form! Jag har använt Paese Bronzing Powder (1M) på sidorna av ansiktet, samt Paese Powder Blush (43) på kinderna. Var sparsam med detta, det ska bara finnas en antydan till färg och du inte ska se så sminkad ut.

  no-makeup-makeup-glow

  3. Lyster
  Paese Glow Powder är magiskt när man vill ha lyster i ansiktet! Jag har svept med borsten över kindben, haka, överläpp, näsa, över hela ögonen samt i pannan. Superfräscht!

  4. Ögon & läppar
  På bilden till höger här uppe ser ni när ögonen är gjorda också, som jag beskrev i början av inlägget. Och på den sista “färdiga” bilden jag tänkte bjuda på så har jag även lite diskret läppglansbalsam:

  IMG_3288_111

  Läppglanset är Paese Balm Lipgloss (625), som är ett vårande läppbalsam.

  Kortfattat – Var sparsam med sminket, har du supermycket ojämnheter så gör det ingenting om allting inte är täckt. Framhäv det fina istället för att gömma det du inte tycker om. Lite smink, mycket lyster och ett stort leende på det :) Och glöm inte en återfuktande dagkräm med hög spf!

  Hoppas ni får en fin start på den nya veckan ♥

  - Annons -
  Föregående artikelSmörj in fötterna
  Nästa artikelLösögonfranseffekt
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish