Soleksem – Får du också utslag av solen? Hjälp mot soleksem!

  - Annons -

  Många lider av soleksem / värmeutslag så fort det blir sommar, och även jag får utslag av solen. Därför måste jag tipsa om detta mot soleksem och utslag.

  Jag får det varje gång jag åker utomlands!

  soleksem Får du också utslag av solen? (Hjälp mot soleksem!)

  Såhär såg ja ut i Fuerteventura för två år sedan.

  - Annons -

  Jag kunde inte sova för att det kliade så mycket, klev upp mitt i natten och tog en iskall dusch för att lindra min soleksem litegrann. ”Kallt, men skönt” minns jag att jag tänkte.

  Får du också utslag av solen? (Hjälp mot soleksem!)

  Handen var helt uppsvällt av utslagen!

  Men inför denna Greklandsresa var jag förberedd, och tack vare det fick jag nästan inga utslag eller soleksem alls trots att vi var där i hela två veckor.

  Här kommer mina bästa tips tips mot soleksem och solutslag:

  1. Maxosoltabletter

  Jag blev tipsad av en bloggläsare om kosttillskottet Maxosol, och jag är evigt tacksam! Maxosol innehåller ämnen som förbereder huden för solen, och man äter en tablett om dagen (börja gärna 2 veckor före solexponering).

  Tabletterna är till för att man inte ska bränna sig lika lätt, och även för att få solbrännan att hålla länge. Det står ingenting om att det hjälper mot soleksem / utslag, men jag märkte enorm skillnad! Och det gjorde även bloggläsaren som tipsade mig :)

  Maxosol finns att köpa på Lyko.se (adlink)

  2. Bränn dig inte

  De gånger jag har råkat bränna mig, så märker jag att jag får mycket mer soleksem på just dom delarna som blivit röda.

  3. Solskyddsfaktor

  Även om du inte bränner dig utan solskyddsfaktor, om huden redan fått så mycket färg att den klarar sig, så hjälper solskyddsfaktor ändå mot utslagen! Solskydd finns att köpa på Lyko.se (adlink)

  - Annons -

  4. Bada

  Om du solar och har tillgång till pool/hav/sjö, så ta gärna ett dopp då och då för att svalka huden!

  5. Cooling mist

  Använd en cooling mist som även innehåller solskyddfaktor. Det är helt enkelt en spray som kyler huden! Superbra! Denna fick följa med mig var jag än gick i Grekland. :)

  Jag följde alla dessa tips i Grekland, och de fyra första dagarna var jag helt fri från soleksem / utslag (dom brukar blossa upp första/andra dagen annars). Sedan fick jag lite utslag på fötterna och ena handen (mini-lite som knappt kliade).

  Det var först när jag slarvade med solskyddsfaktor de tre sista dagarna (fy mig) som det blossade upp lite på ryggen och bröstkorgen också. Men inte ens i närheten av vad jag brukar ha!

  Jag har lidit mer av myggbett än soleksem om man säger så. :)

  Hoppas mina tips är till hjälp mot utslag av solen och att du inte får soleksem! Skriv gärna en kommentar om ni har några frågor eller funderingar.

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish