Svar på frågor – Del 2

  - Annons -

  Ronja sa…
  Hej!
  Jag skulle väldigt gärna vilja ha ett tips på hur man får läppstift att hålla längre. Tycker alltid att det försvinner så fort och känns inte kul att behöva lägga på nytt hela tiden. Gärna fler än ett tips om du har och gärna något som inte kostar allt för mycket.

  Svar: Köp ett matt läppstift istället för ett glansigt (IsaDoras matta serie är jättebra!), det sitter bättre. Markera med läppenna (även där har IsaDora en bra som är genomskinlig, så att man inte behöver köpa en penna till varje stift). Eller måla med en färgad läppenna på hela läpparna. Du kan dessutom dutta på lite puder, så lite att det inte syns. Lite torrare läppar håller längre, men det får inte heller bli för torrt.

  Emma sa…
  Jag undrar, vet du nåt ställe där dom har riktigt billigt smink? och bra smink såklart! inte nåt man kan köpa på nätet, utan någon affär?:) gärna i umeå, haha jag orkar inte åka någonstans för att köpa en present;) H&M vet jag har mycket billigt smink, men hon har redan allt därifrån, hahh hon är en liten smink-prinsessa. kram!

  Svar: Det är väldigt svårt för mig att veta vilka affärer som finns i Umeå, men jag antar att ni åtminstone har dom “vanliga” :) Kicks har ofta rea på smink, exempelvis har dom en kampanj just nu där man kan köpa IsaDoras läppglans för bara 30kr! Här i Uppsala brukar dom alltid ha en liten rea-hörna som man kan fynda i. Kika där! :)

  Stort fan sa…
  1. kan man ha concealer istället för primer på ögonlocken?
  2. varför har man highlight? vart ska man lägga det?
  3. om man ska ha rouge, vart ska man lägga den då? vart sitter kindbenen? har typ sökt överallt på google, sätt bilder, kollar på yt hur man lägger rouge och vart kindbenet är, men fattar aldrig!:((

  - Annons -

  Svar: 1. Ja det går, men inte med alla concealers och det blir oftast inte lika bra som med en riktig primer. Det beror även lite på ögonskuggan, vissa ögonskuggor fastnar lätt på concealer men vissa kan bli flammiga. Testa med din concealer, och lägg inte för mycket för då kommer skuggan lägga sig i veck när du blinkar :)

  2. Man använder highlighter för att framhäva och för att forma.  Exempelvis framhäver du ögonen och får en mer öppen blick om du lägger highlighter i ögonvrån och under ögonbrynen. Jag har skrivit ett inlägg förut om hur man formar ansiktet med hjälp av highlighter, som du kan läsa här!

  3. Om du trycker lätt på dina kinder så känner du kindbenen, de börjar bredvid näsan och går upp mot örat. Du kan även pluta ycket med läpparna (nästan som en fisk) då kommer kindbenen fram lite mer! Jag brukar lägga rouge precis på kindbenen, och ibland lite extra i fram på “äppelkinderna” som man får när man ler. Har gjort ett tidigare inlägg där du även kan se bild!

  :) sa…
  hej, jag läser din blogg varje dag, får mycket bra idéer av dig, fina bilder du tar till sminkningarna. kan du inte göra mer tutorials? jag tycker de är svårt attt förstå när du bara skriver hur man ska lägga ögonskuggorna;)
  haha, men du, jag har snart examen, den ända ögonskuggepaletten jag har är den.. tror du, du skulle kunna göra en lätt snabb sminkning av denna palett? jag skulle bli så otroligt glad! det är svårt att hitta bra tutorials av denna palett, då tänkte ja att kanske du skulle kunna göra en?!;) haha men om du hinner, gärna innan tisdag! skulle bli sååå otroligt glad! btw, har ögona/lite gråa ögon och blont/ljusbrunt , vit klänning. kram!!

  Svar: Hej, förlåt för att jag var för sen! Har jobbat över på jobbet och haft massa packning att fixa så jag har tyvärr inte hunnit :( Men jag ska bli flitigare på att göra tutorials, det tar sån tid bara. Men jag slutar på mitt jobb om tre veckor, och då kommer nog nästan varenda sminkning visas steg för steg :)

  Hanna sa…
  din blogg, den är helt amazing! du är min stora insperation! verkligen! när jag gör dina sminkningar (jag har inte samma märka som dig på sminket utan mest paletter från HM) men då när jag sminkar mig blir det inte alls i närheten lika bra som dig.. och då är de typ inte roligt, ditt blir så fantaskist bra och sen när jag gör de blir de typ bara helt konstigt;) hahh men har du nått tips hur jag kan göra det bättre? att de blir bättre resultal:)

  Svar: Tack för dina snälla ord, det värmer! :) Jag har ett gammalt inlägg om hur man får en sminkning att se mer proffsig ut, som du kan läsa här. Men mitt bästa tips för att inte få ögonskuggorna att “kladda ihop” i varandra som många har problem med, är att lägga ögonskugga i globlinjen först, och sedan på ögonlocket :) Då får man oftast en mer tydlig globlinjeskuggning!

  Anna sa…
  Hej hej!

  Vill börja med att säga, jag gillar din blogg skarpt. Särskilt smink bilder, du har så vackra ögon & vilka långa fransar där!!

  Min fråga är, då jag har sett du skrivit ett tag sedan, hur man framhäver blåa ögon dvs sminkar med orange, guld färger m.m.

  - Annons -

  Men frågan är, eftersom jag är från Indien & har blåa ögon, vilket inte är så vanligt. Då undrar jag om orange guld färg skulle passa mina ögon dvs till min mörk hudfärg? Tänker mest på att det ska passa min mörk hy. Vad anser du? Tacksam för svar

  Svar: Min första åsikt är – om du känner dig snygg, så passar du i det! Allting handlar i grund och botten om smaksak :) Men jag kan även tillägga att jag tycker det är sjukt snyggt med guld och orange till mörkare hy, riktigt fint! Det kommer bli hur bra som helst till dina blå ögon :)

  Anonym :))) sa…
  åååhh ja älskar din blogg!! du ger mig insperation verkligen!!

  jag har skolavslutning på tisdag, jag ska ha http://www.mq.se/article/nanne_dress den klänningen, jag har blont hår, mörk gröna ögon. jag undrar, vilken ögonskuggefärg passar mig bäst? jag är bara 14år så jag har inte mycket smink,http://www.hm.com/se/product/94172?article=94172-A den här paletten har jag nästan, eller den är en mindre stolek, den jag har finns inte på HM´s hemsida, den har 12 olika färger, inte många färgglada.
  jag undrar, borde jag ha mörka färger närmast ögat och längre upp på ögonlocket mer ljusa färger? eller tvärtom? eller borde jag satsa på andra färger?

  tack på förhand! (:

  Svar: Ber om ursäkt även till dig för att jag var för sen! Hoppas du kände dig fin ändå :) Hur du lägger ögonskuggorna är helt upp till dig, gör det du tycker är snyggast! Ljust närmast ögat är det jag gör mest då man ofta får ett intryck av att ha större ögon då, men mörkast innerst och ljusare ytterst ger ett mer sotat intryck vilket också är fint :)

   

  Hoppas ni är nöjda med svaren!
  Kramar 

   

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish