Solkräm till oljig hy i ansiktet

  - Annons -

  “Hejsan! jag har en fråga, skulle du kunna skriva om bra solskyddsfaktor till ansiktet. Jag har som du fet/oljig hud och du som har koll på detta, kanske kan hjälpa mig :-) vilken produkt och var hittar jag den? tack på förhand!”

  “har du något bra tips på en solkräm för fet hud? tack på förhand!”

  Nu är det spf-tider och jag älskar när ni frågar om solskydd – för det betyder att ni använder det och det är så himla viktigt! Har fått två frågor om spf till oljig hy den senaste tiden så tänkte tipsa er om en kräm som jag gillar :)

  Jag har inte testat någon bra spf till ansiktet som har högre än 35 och som passar min oljiga hy, men en som jag tycker är superbra har spf 30 vilket känns ok högt, och det är Paula’s Choice CLEAR Ultra-Light Daily Mattifying Fluid som är anpassad för fet/blandad och normal hy.

  IMG_2689_111

  - Annons -

  Effektiv för: Förstorade porer; acne; pormaskar, anti-aging; rynkor; bruna fläckar (hyperpigmentering).

  • Återfuktar en fet, acne benägen hud, utan göra den oljig och fet.
  • Ger ett högteknologiskt bredspektrums solskydd som känns förvånansvärt lätt.
  • Tunn och skir fluid, som inte täpper till porerna eller orsakar acne.
  • Antioxidanter och cellkommunicerande ingredienser gör att huden ser yngre ut.
  • Reglerar effektivt talg produktionen och ger en fräsch, matt finish.
  • Förhindrar tecken på åldrande, bland annat rynkor och bruna fläckar (hyperpigmentering).
  • 100% fri från parfym och färgämnen.

  Så står det på Skincity.se där den kostar 129 kronor för 60 ml.

  Jag tycker att den är superbra! Jag är ju så oljig så om den har speciellt nedmattande effekter är svårt att säga, det är inte som en nedmattande primer eller så. Men många vanliga solkrämer kan göra ansiktet så extremt flottigt, men denna funkar superbra.

  Krämen är ganska rinnig och går in snabbt i huden, och den känns återfuktande och jättebra :)

  Två tummar upp!

  - Annons -
  Föregående artikelVårstäda sminket!
  Nästa artikelNyhet – Olive Glam
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  10 KOMMENTARER

  1. Tack för att du tar dig tid och svarar på läsarfrågor! :-) nu ska jag beställa hem solskyddet du tipsade om :-)

  2. Heej! jag har en fråga som kanske inte rör detta inlägget direkt, men som jag gärna skulle vilja ha hjälp med. jag jag använder dagkräm, sen din primer du säljer i wepshopen (den mot fet hud), sen foundation oh concealer och till sist Paese Mattifying Powder med arganolja + bamboo silk powder över. Jag upplever absolut att det har blivit bättre sen jag börjat använda dina produkter, men det är fortfarande inte så bra som jag önskar då ja upplever att ansiktet blir flottigt och sminket nästan rinner av under dagen och blir ojämnt och fult. Och runt ögonen speciellt håller det sig jätte dåligt då även kajalen kladdar utanför. Borde jag byta foundation eller vad ska jag göra? för anser inte att dina produkter är dåliga verkligen inte dom gör sitt jobb absolut. Har du förslag i så fall på andra/mer produkter jag kan använda för att det ska bli bättre? Mvh en jätte nöjd kund som älskar din blogg! Kram på dig :)

   • Oftast när man inte får ett bra resultat trots bra primer och puder så är det foundationen som spökar, vad använder du för foundation? En produkt som inte passar oljig hy kan “förstöra” allt så att resten av produkterna inte gör lika stor skillnad.

    Sen är det ju så för oss med superoljig hy, det är nästan omöjligt att hålla huden heelt matt från morgon till kväll (utan att använda produkter som täpper till porerna så att talgen inte kommer ut, men det vill man ju inte för det kommer huden må jättedåligt av) för sminket kan liksom inte absorbera huur mycket som helst. Då blir den stora skillnaden med bra produkter att det räcker med att pudra sig 1-3 gånger om dagen istället för två gånger i timmen (så är det för mig i alla fall) + att sminket sitter snyggt trots att man bättrat på det. Vad använder du för dagkräm?

    • jag förstår :) jag använder dagkrämen Neutrogena Visibly Clear som jag även använder hudvård från samma märke också. Foundation kör jag lite olika som jag även blandar ibland också, “Max Factor: All Day Flawless Foundation” använder jag mest (varje dag) sen även Max Factor: Whipped Cream Foundation och Lumene: Matt Control Oil-Free Foundation. Jag skulle vilja testa mineral foundation, men är rädd att det inte ska ge tillräckligt med täckning, som jag vill ha eftersom jag har väldigt ojämn hud med mycket röda områden och acne. Tack för att du är så hjälpsam! :)

     • Ursäkta sent svar, dina kommentarer hade visst hamnar i skräpposten! Jag rekommenderar att du testar mineralfoundation, och en mineralconcealer till dina röda områden. Det täcker bra bara du har en bra borste! :) Då kommer du få mycket bättre resultat tror jag!

    • Jag förstår! Jag använder dagkräm från neutrogena Visibly clear, och foundation kör jag lite olika då jag även blandar dom ibland. Max Factor: All Day Flawless Foundation har jag använt mest, men även Lumene: Matt Control Oil-Free Foundation och Max Factor: Whipped Cream Foundation :)

  3. Bra tips!
   Jag har Paula’s Choice sedan ett par månader tillbaka (efter rekommendation från Skincity) och min hy har verkligen blivit fantastiskt bra!

   Har nästan hela livet haft helt ok hy trots att jag slarvat med hudvård (tvål och vatten var min grej förr…). Men runt 30 började huden bli rätt känslig och sen hade jag en period med en hel del stressutslag och skräp.
   Gjorde en hudanalys hos Skincity och fick Paula’s Choice rekommenderat. Helt amazing :) Min hy är så jäkla fin!
   Har en annan dagkräm från PC med spf 30, men den här låter lättare så den ska jag klicka hem! Jag har också rätt oljig hy.

   Sen toppar jag ju alltid med Paeses Bamboo-puder (oavsett om jag har foundation eller ej) och det är nog det bästa jag har i sminklådan :)

   • Nej tyvärr! Men blev sugen på att göra det nu, spf 50 är ju bättre än 30. Lite svårt dock att hitta sådana som inte gör huden superoljig när man är så oljig som mig.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish