Att använda solskydd vet alla är jätteviktigt, men ändå slarvar många. Den främsta anledningen till att det är så viktigt är cancerrisken, men den punkten är för många inte lika relevant för man tänker lite “det händer inte mig”.

Men en annan detalj man kan tänka på är hur mycket mer rynkor man kommer få när man blir gammal, det tycker folk ofta är mer skrämmande för det händer alla mer eller mindre när man bli gammal i alla fall.

Därför kan det vara bra att använda en högre solskyddsfaktor i ansiktet/hals/dekolletage  än på kroppen, dels för att vi är mer måna om ansiktet men också för att huden där är tunnare och mer känslig och får rynkor snabbare.

Men man vill ju gärna inte använda solskyddsfaktor för kroppen i ansiktet, och vanliga dagkrämer haft ofta bara spf 15. Därför vill jag tipsa er om en dagkräm som jag använder nu under sommaren – Yves Rocher Hydrating Day Cream SPF 25 har spf 25 och skyddar mot UVB-strålning!

IMG_4317_111Denna kräm är dessutom proppad med fukt, och den fuktgivande formulan ska ge fukt till huden i 24 timmar! Anpassad för normal och blandad hy.

Ingredienser med vegetabiliskt ursprung: lönnsocker, sav från ekologisk agave, betain och ekologiskt trollhasselvatten. Sav från lönn och blå agave återfuktar huden på djupet.

Jag tycker att denna dagkräm är superskön på huden, man känner att den är otroligt fuktgivande och härlig. Jag blev blank i ansiktet en stund efteråt (jag tar ganska mycket av den eftersom jag främst använder den för solskyddet) men det gick över efter ett tag när krämen hade sjunkit in i huden.

Dessutom kostar den bara 75 kronor, formulan är dryg så jag kan tänka mig att de håller länge också. Du kan köpa den här!

 Kram! :)

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here