Sommarfräsch makeup på några minuter!

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Dagens sminkning är ingen steg-för-steg då jag hade lite bråttom iväg. Men jag tror ni kommer gilla den ändå för den är enkel och framför allt aktuell i det fina vårvädret när man vill känna sig somrig trots att man fortfarande är lite vinterglåmig ;)

  Jag har lagt all fokus på basen och nyckelorden är bronzer, fräknar, rouge, lyster och en härlig korallfärg på läpparna. Mums!

  Här ser ni före och efter:

  Jag sov i flätor så håret fixades på några sekunder – ut med flätorna, i med torrschampo och headbanga 4 gånger. Klart!

  - Annons -

  BAS:

  Ansiktsprimer för din hudtyp. Jag har använt Paese Makeup Base (Matte)
  Flytande gel-foundation som ger fin glow utan att skimra, Pixi H2O Skintint (2. Nude)
  (Jag skippade concealer för har en bra hudperiod just nu!)
  Fräknar med matt ögonskugga, Paese Kashmir Eyeshadow (nyansen 609)
  Nedmattande puder om du som mig har oljig hy annars kan man skippa det, Paese Bamboo Silk Powder
  Lystergivande highlighter, Pixi Glow-Y-Powder (Santorini Sunset)
  RougeBlush (35)
  Contouringpalett med tre nyanser: Solpuder tunt i hela ansiktet och på dekolletaget för att fejka solbränna, ljus skugga under ögonen för piggare blick och kallare mörk contouringskugga i ansiktets djupa delar, Contouring Palette (Nyansen 01 som är lite varmare än 02)
  Fixing mistPixi Makeup Fixing Mist

  KRING ÖGONEN:
  Ögoncontouring – Lägg solpudret längs globlinjen och den lystergivande highlightern i ögonvrån, under brynet och i mitten av ögonlocket
  Brynpenna – glo Micro Brow Pencil (Light brown)
  Mascara – Magnetic lash mascara

  LÄPPAR:
  Läppstift – glo Cream Glaze Crayon (Mimosa)

  Tips: Jag tycker det är enklast att dutta på fräknarna direkt efter foundationen då huden fortfarande är lite fuktad. Det är svårare att få det att fästa när huden är pudrad. Sen kan man bättra på fräknarna med mer skugga om det behövs efter att man applicerat resten av basen.

  Denna look är snabbgjord eftersom alla produkter går jättesnabbt att applicera då sminkningen inte kräver precision. Solpudret och rougen smälter ihop med varandra, ögonen gör du samtidigt som basen (förutom mascaran), fräknarna duttas på spontant och det blir nästan snyggare ju snabbare och slarvigare man duttar runt med penseln och läppstiftet har jag också bara dragit på utan finslip med pensel i kanterna :)

  Det går att göra med färre produkter också. Om du har en bra hy (som varken är särskilt oljig eller torr) så kan du egentligen skippa båda ansiktsprimer, puder och fixing mist, och då kanske du inte känner att du behöver ha en lystergivande highlighter heller för om man skippar puder ovanpå foundationen så har huden en fin glow automatiskt av bara gel-foundationen.

  Så egentligen kan du komma undan med enbart gelfoundation, fräknar, rouge och contouringpaletten som bas :) Och sen bara bryn, mascara och läppar på det!

  - Annons -

  Hoppas ni blev inspirerade! Kram på er ♥

   

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish