Söndagsinlägg 14 feb 2021

  Betalt samarbete med hangmattaonline.se

  - Annons -

  Halli hallå allihopa! :)

  Här sitter jag denna Alla Hjärtans Dag och känner mig skriv-sugen!

  Jag har min katt Viktoria i famnen, är helt klädd i rött dagen till ära (klänning, läppstift & nagellack) och fick nyss en söthetshjärtinfarkt av att Viktoria vände upp huvudet och tittade mig i ögonen när jag började sjunga på en låt! Hur sött?

  Fick frågan på Insta story av en följare som undrade hur min start på 2021 har varit, så tänkte att jag kunde snicksnacka lite om det i bloggen! :) Blir alltid så chockad när jag inser att folk läser och bryr sig haha. Jag frågade t.ex. på Instagram om någon opererat bort halsmandlarna och ville svara på mina frågor och jag fick SÅ många svar! Långa utläggningar dessutom. Tänk så bra tid lever vi i nu egentligen? Man har liksom ett team runt sig konstant. Guld!!

  Friskare 2021!

  Nu har jag tjatat om mina halsproblem i 2,5 år och det blir inte bättre. Men inte sämre heller :) Nu har jag bestämt mig för köra en sista testperiod med olika metoder och om detta inte hjälper så blir det kniven. Men jag är rädd för att operera bort halsmandlarna. Dessutom säger läkarna ”frågan är om det hjälper” så det är inte ett lätt beslut.

  - Annons -

  Metoderna jag testar just nu:

  1. Infrarött ljus! Det är läkande och används på bland annat på idrottsskador. Jag tror det funkar så att värmen från det röda ljuset går flera centimeter in i kroppen och framkallar artificiell feber. Detta sätter igång en naturlig läkningsprocess på området, lite som akupunktur tänker jag?

  2. Röra mig mer! Mina dagar spenderas mestadels sittandes framför datorn. Vi bor så litet så inte ens ”gå till köket” är någon rörelse för mig, jag bara ställer mig upp och vänder mig om så är jag i köket haha.

  Jag har därför börjat dansa inne i Annikas vardagsrum när hon är på jobbet! :) Hörlurar med peppig musik och sen underhåller jag mig själv genom att skutta runt i en timme typ. Det är jätteroligt!! Jag gör det måndag-fredag och känner faktiskt på helgen att jag längtar till måndagen för att få dansa igen.

  3. Manukahonung – Hörde att detta ska vara bra mot halsfluss. Honung är ju nyttigt säger alla! Jag hatar honung dock, speciellt Manukahonung har jag nu fått lära mig the hard way. Men varje kväll tar jag en tops och lägger en klick på varje halsmandel, och försöker att inte svälja på ett tag.

  4. Äter bara naturligt – Enbart frukt, nötter, grönsaker, rotfrukter och vissa dagar fisk (men mestadels helt veganskt förutom ägg från våra egna höns). Ibland lite grekisk yoghurt som sås, men det är vårt största ”fusk” :)

  Vi äter ganska hälsosamt annars också men inte på den här nivån som vi gjort nu i 2 veckor. Men det går jättebra, jag har aldrig ätit såhär gott och lyxigt varje dag! Miska är så duktig på att få hälsosamma maträtter att bli otroligt goda, jag förstår inte hur han gör! Jag är annars en ganska kräsen person men det här är bara ren njutning faktiskt!

  Jag älskar palsternacka! Inget nytt för denna hälsoperiod alltså utan annars också. Hur kan det pratas så lite om palsternacka? Är det bara jag som älskar det? Jag blir trygg av palsternacka :)

  - Annons -

  Nu är det exakt en månad sedan jag hade halsfluss och hög feber sist, så det borde vara på g snart igen om det fortsätter som vanligt. Så håll tummarna att det håller sig borta nu! Åtminstone längre perioder.

  Inga kundbokningar för mig en period

  Efter att vi flyttade salongen och jag inte längre har kontor där, så har jag jobbat hemifrån och bara åkt in en dag i veckan för att ta mina stamkunder. Det är ju kul med mina stammisar, som att träffa vänner nästan :) så jag har inte velat sluta med det.

  Jag brukar samla alla kunder på samma dag och det har gått bra tidigare. Men andra corona-vågen slog till hårdare än någonsin på salongen och efter flera ”misslyckade” arbetsdagar så insåg jag att jag måste ta en paus med detta. Mina stamkunder bokas numera in på mina kollegor istället.

  Det har nämligen varit så mycket avbokningar i sista stund p.g.a. symptom, vilket är helt rätt! Men det fungerar inte riktigt för mig som åker in enkom för mina bokningar. Att räkna med bokningar flera timmar i streck men sedan bara ha 1-2 kunder, gör att jag gick back ekonomiskt efter bensin, parkering, moms och skatter. Jag hade tjänat mer på att stanna hemma.

  Jättetråkigt! Men ändå ett enkelt beslut eftersom det var så varenda vecka, jag kan ju inte betala pengar för att jobba. Inget konstigt med det :) Nu längtar jag efter vår och vaccin så kan jag börja ta kunder igen!

  Jag jobbar ändå med bolaget fast hemifrån. Här sitter jag i sängen med rapporter, löner och permitteringar. Och lampan med infrarött ljus mot halsen :)

  Mina andra bolag!

  Mina arbetsdagar består mestadels av annat arbete dock! Dels lite reklamintäkter via bloggen som vi arbetar med att SEO-anpassa ännu mer. Google är källan till min största inkomst just nu, haha.

  Jag och Miska har startat ett separat aktiebolag och arbetar med andra uppdrag utöver salongen. Miska bygger ju också hemsidor och hjälper bolag att med digital marknadsföring, bland annat till en veterinärklinik som fått otroligt fina resultat av detta!

  Men mest arbetar jag med mitt tredje aktiebolag. Jag och Emma som är min nya business partner utvecklar ett helt nytt sminkmärke och jobbar båda heltid med detta. Det är videomöten, det är research, det är tester, det är förhandling, det är jurister.

  - Annons -

  Men mer än så kan jag inte gå in på tyvärr, p.g.a. sekretess :)

  Härliga dagar!

  När man dribblar tre bolag mitt i en pandemi så finns det mycket som strular konstant. Även privat, vår skåpbil är på verkstaden igen och min vanliga personbil som vi krockade in i ett träd i mellandagarna hittar vi inga billiga dörrar till. Så den bara står..

  Men jag börjar få liite mer flyt vissa dagar, känner jag ändå! :)

  Och så försöker jag passa på att njuta lite också, det är ju trots allt en ganska unik period just nu. Vi bor på samma tomt som Annika och Mileya – som nu är 2 år och världens goaste! Jag jobbar hemifrån varje dag och min katt Viktoria känner sig mycket bortskämd över detta ;) Jag och Miska har det jättebra ihop fast vi är med varandra 24/7 i denna lilla stuga. Och planerar dessutom att ”bygga mindre” i och med vår skåpbil som vi ska börja bygga på igen så fort kylan försvinner :)

  Bara en sån sak att detta var min kafferast här om dagen! Att bo på landet och bara några 100 m från en så här fin sjö. Jag ville bara ta den glittrande snön och lägga rakt på ögonlocken haha, hur fint? :)

  Jag är faktiskt lite ”förföljd” av ordet ”gratitude” som jag ser precis överallt. Lite som att universum vill säga någonting till mig. En morgon kände jag mig super-spirituell och tänkte mycket på attraktionslagen och sådan. Då drog jag ett änglakort (inget jag gör mycket, men jag har en kortlek och tror på sånt) och fick även då kortet ”gratitude”. När jag läste i boken om vad kortet betyder så var det i princip om attraktionslagen! Att om jag är tacksam för allt gott jag har nu och tänker på vad jag vill ha mer av (eller fortsätta ha kvar) i framtiden, så kommer jag att få det.

  Så passande! :)

  Idag när jag diskade så vandrade hjärnan iväg och så satte jag faktiskt ord på mina framtidsdrömmar på ett ganska bra sätt; Jag vill att mitt liv ska vara bättre än min Instagram! Haha usch så töntigt det lät utan förklaring!!

  Men alla säger ju jämnt ”alla lägger bara upp det bästa på Instagram, det är inte verkligheten” och det stämmer ju. Men varje gång jag och Miska är ute och reser så känner jag tvärtom – det var mycket, mycket, mycket bättre än hur det såg ut på Instagram! Det är så mycket som försvinner när man bara lägger ut bilder och filmklipp, internskämten man skapar, den härliga stämningen o.s.v.

  Så vill jag att mitt liv ska vara också, att när folk säger ”ni ser ut att ha ett så härligt liv” så är första känslan ”om det ser härligt ut på Instagram så kan jag säga att det faktiskt är ännu bättre!” :)

  Är inte det ett bra mål att sträva efter? Jag tror det kommer bli så. Snart kommer ni höra mig yttra dom orden, haha!

  Livsnjutaren Helena höhö. Här sitter jag i bilen på väg till pappa som fyllde 88 år i torsdags! Miska lagade finmiddag och vi hade så otroligt trevligt :)

  Såhär såg Miska ut när vi åt lunch här om dagen, solen sken in så fint, jag var bara tvungen att fota! :) Nu ska han och jag ”fira” alla hjärtans dag med lite film och te i sängen. Det blir mysigt!

  Detta inlägg är sponsrat av hängmattaonline.se och nu är man ju verkligen sugen på sommar, sol och glassa i en härlig hängmatta! :) Visst?

  Hoppas ni har en fin söndag också och får en bra start på den nya veckan sen!

  Kram! ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish