Söndagsinlägg 16 feb

  - Annons -

  Hej fina ni!

  Hoppas ni haft en fin start på söndagen, det har jag! En liten sovmorgon och sen kaffe och skriva detta blogginlägg med min katt i famnen ♥ Mys!

  Förra veckan handlade söndagsinlägget om vår safariresa, första jobbveckan efter semestern var jag lite segstartad faktiskt. Inte så att jag blev oproduktiv utan en känsla bara, ni vet hur det är :)

  Men nu har jag kommit på banan igen!

  Nyheter, nyheter, nyheter!

  - Annons -

  Nya läppstift: Jag har använt Paeses läppstift i säkert 6 år nu tror jag, om jag inte använder dom på ett tag så tycker jag fortfarande att dom doftar “som tiden då jag hade webshopslager i mammas garage”. Och jag tycker fortfarande jättemycket om dom! :)

  Paese har bytt ut sitt läppstiftsortiment pö om pö en längre tid, så färgsortimentet har bara minskat och minskat men nu har vi tagit in nyheter så det blir äntligen like old times igen – 15 nyanser att välja på!

  Här sitter jag och testar och dubbelkollar alla nyanser innan beställningen görs.

  Vi har fortfarande inte fått hem dom än, men beställningen är gjord och det kommer inom kort!

  Redan nu har jag börjat med förberedelserna så att vi kan lägga ut läppstiften så fort vi får leveransen, så det blev en helkväll i fotostudion då jag fotade swatchbilder på alla 15 nyanser. Både närbilder på läpparna + helbilder, så det tog lång tid eftersom jag skruvade upp/ner kameran på stativet mellan varje närbild och helbild.

  Jag fotar inte bara en bild per färg heller, utan fotar typ 10 närbilder och sen 15 helbilder på ansiktet så jag har att välja på sen. Det blev 534 bilder totalt haha!

  Här kommer sneak peaks på två av mina nya favoritfärger:

  - Annons -

  Den här nyansen i persika/korall beställde vi extra många av för jag tror den kommer sälja väldigt bra i vår! Såå fin! 51 heter färgen.

  Nyansen 33 är också en vårfavorit! Älskar den här lila färgen!! Den gör hela sminkningen, man behöver liksom inget annat :)

  Ny behandling: Ser ni mina snygga bryn på bilden ovan också? Det tar oss till nästa nyhet som kommit på salongen efter vi kom hem från semester och det är BROW LIFT som jag bloggade om i detta inlägg.

  Här gör Olga brow lift på mig :)

  Jag var testperson så vi testade längre verkningstid på mig än vad vi gör på kunder, jag glömde dock detaljerna att jag redan har gjort brow lift en gång + hade feber och värme kan få vätskorna att värka mer effektivt så det blev lite väl effektivt på mig, så mina strån är lite slitna nu haha MEN ändå jättefint!

  Ny hudvård? Vi är också sugna på att ta in Pixis hudvårdsprodukter. Vi sålde hudvård förut (andra märken) men det sålde inte så bra eftersom vi mest är inriktade på smink.. Men jag tror att Pixis produkter kan vara ett undantagsfall?

  Dom är ju så fina, så omtyckta i sociala medier och dessutom en bra balans mellan “enkla” och “aktiva”. Man behöver inte vara hudterapeut för att rekommendera dom utan kunden kan välja själv vad man vill ha, samtidigt som dom ändå är aktiva och gör skillnad!

  Vad tror ni? Vill ni se dom i vårt sortiment? :)

  - Annons -

  Nytt från glo Skin Beauty: Jag hade också möte med glo Skin Beauty i veckan där jag också ska testa lite nyheter som förhoppningsvis kommer inom kort.

  Här sitter vi i väntrummet och kollar färgnyanser!

  En av produkterna tror jag verkligen blir en vår- och sommarsuccé! :) Så kul!

  Inte ny mascara: Jag testade en annan potentiell nyhet också – en vårdande mascara. Ibland är man glad att man sätter produkterna på prov innan man köper in grejer! Senare på dagen såg jag nämligen ut som en panda:

  Denna kvalade inte in i vårt sortiment!

  Finare väntrum

  När vi flyttade till ny lokal för 1 år sedan så blev det en stressflytt kan man lugnt säga, av olika anledningar (som jag inte behöver skriva om igen) så fick vi i princip slänga upp allting bara och göra det bästa av det vi hade. Och p.g.a. dubbelhyror så hade vi inte råd att köpa nya saker heller.

  Nu har vi dock boat in oss ordentligt och känner att vi kan vara kvar i lokalen ett tag till, (den är ju i minsta laget, vi var osäkra på hur det skulle gå med det) så nu har vi börjat att snygga till den lite! :)

  Vi började med väntrummet som nu ser ut såhär:

  Tavlan är målad av Kattis Palmnäs!

  Förbättringar:

  1. Flyttat kaffemaskinen, en skärm och en skohylla. Det var så trångt.. Nu är det luftigt!
  2. Nya stolar, våra har används flitigt i 4 år och gnisslade när man satte sig. Dessutom är dessa mindre så vi får plats med 4 stycken, innan hade vi bara 3.
  3. Nytt soffbord! Egentligen en sittpuff och bricka, så puffen kan bli en extra sittplats vid behov.
  4. Mörgrå gardiner från taket, mysigare :) Det är gardin hela väggen till ytterdörren.
  5. Bytte plats på tavlorna, bara för att känna att det “blev lite nytt”.

  Jag fotade tyvärr ingen förebild och skyller allt på Miska haha. När han får en idé så börjar han nu på sekunden, en egenskap jag älskar! Men därför visste jag inte ens om att vi skulle göra om väntrummet förrän han redan börjat flytta om grejer ;)

  Men här ser ni litegrann hur det såg ut innan:

  Allt i vitt och som ni ser så står byrån med kaffemaskinen väldigt tight.

  På tal om nya väntrummet så vill jag också visa hur mysigt kollegorna gjorde där på Alla hjärtans dag:

  Jag jobbade hemifrån i fredags men såg den här fina bilden på vår Insta Story!

  Jobba på distans

  Jag tänker hela tiden på att bygga mitt / mina framtida företag så att jag inte behöver vara fast på en specifik plats. Jag vill kunna jobba varifrån som helst!

  Det fick jag verkligen nytta av nu när vår bil inte gick igenom besiktningen och vi bara hade en tid att välja på för att hinna reparera innan ombesiktningen.

  Då behövde jag inte ta ledigt för att åka till bilverkstaden ;)

  Det var vår otroligt snälla vän Per-Magnus som hjälpte oss så det var ingen vanlig bilverkstad :) Bättre!

  Jag poppade spansk musik i högtalarna, smuttade på min take away-kaffe (som jag tog från salongen innan, bra att ha ett eget “café” i stan) och satt och jobbade på trappan medan Miska och Per-Magnus bytte hjullager på bakdäcken.

  OM jag hade en rutig rumpa efteråt? Svar ja. Halvbekvämt att sitta på en stråltrappa ;)

  Bra namn på sminkmärke?

  Jag har också jobbat mycket med mitt blivande sminkmärke. Vi har bokat resa till Cosmoprof i Bologna i mars där jag har 3 inbokade möten med producenter och förpackningstillverkare :)

  Jag har precis fått nya prover på en av förpackningarna som jag redan har testat men ville göra lite ändringar på.. Jag blir lite stressad av att det är tidskrävande att vara så kräsen som jag är haha.

  Dessutom väntar jag på förpackningsprover till en av de andra produkterna också, det är en enklare typ av förpackning så där ska jag mest utvärdera storlek, mått och smådetaljer.

  Och så har jag testat ett nytt sample på en formula också! SÅ pepp på att komma igång med det här verkligen!

  Ett annat steg som jag behöver bli färdig med snarast är hela den grafiska profilen med namn, logga och förpackningsdesign. Det svåraste tycker jag är namnet, jag kommer på jättemånga men dom bra är såklart upptagna redan. Jag har några bra som jag har “smakat på” ett tag men som inte känns sådär “JAA DET TAR VI!” och så vill man väl att det ska kännas eller?

  Såhär sitter jag på kvällarna och spånar, googlar och testar olika namnvarianter.. Har fått en ganska schysst offert på en tjänst där man får hjälp med namnval, kanske är värt! Men att komma på ett själv är ju gratis ;) och lite roligare! Måste fundera..

  På den här bilden får ni förresten ytterligare en tjuvtitt på ett av läppstiften som kommer inom kort!

  Semesterplanering & ny anställd

  Många timmar har gått till schemaplanering inför sommaren också, det är inte lätt! Balansen mellan nöjd personal och ett bra schema för företaget är hårfin.

  Sverige är ett dåligt land för vår bransch, för vi har som mest kunder på våren och sommaren men det är ju då all personal vill ha semester. Men det finns ingenting att göra åt den saken, bara att gilla läget :)

  15 veckor har personalen semester totalt men som tur var så fick vi in en klockren jobbansökan vid årsskiftet av ej tjej som är mammaledig från sitt eget företag (inom denna bransch) och som gärna vill jobba hela sommaren trots att vi inte kan lova henne att anställningen fortsätter i höst. Madeleine heter hon! Ska presentera henne närmare längre fram :)

  Nu har jag i alla fall öppnat sommarschemat + blockat semester för vår ordinarie personal! Pjuh! :) Nu kvarstår bara Madeleines tider, men jag har kommit ganska långt på dom också.

  Övrigt

  • Haft personalmöten på jobbet, både hela teamet och enskilda samtal
  • Miska har fått ett nytt uppdrag med hemsidebygge så det håller vi på att planera ihop då jag antagligen ska fota bilderna.
  • Frilansjobb hos företaget Disruptive Materials, sminkade inför porträttfotografering till deras “om oss-sida” på hemsidan. Dom anställer nya på rullande band!
  • Och så en del frans- och brynkunder också, som vanligt!
  • När vi kom hem från resan så blev det ny månad också, så har suttit med statistik, rapporter, löner m.m.

  Hade ingen passande bild till dessa punkter så avslutar med ett meddelande från en nöjd kund i webshopen som jag hjälpte online (med bilder + text) att välja foundationsnyans av glo Skin beauty Pressed Base:Jag har ju jobbat med dom här nyanserna sedan jag gick i gymnasiet och gjort många onlinekonsultationer som blivit bra. Men jag är alltid tydlig med att det inte finns några garantier över mail. Så kul när det funkar bra!

  Nu tror jag att jag ska göra någonting kul i fotostudion, jag testade precis lite samples till sminkmärket (fick en idé jag var tvungen att testa så tog en paus i inläggsskrivandet). Så nu har jag redan börjat sminka mig en del så kan lika bra fortsätta :)

  Kram på er! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish