Sotade ögon steg för steg

  - Annons -

  Läsarfråga:
  Hej Helena! Jag har kollat igenom typ alla dina partysminkningar i bloggen (så så så så bra inspiration att man kan bläddra bland sminkningar i fliken under din header!) och har fallit pladask för alla olika smokey eyes som du har gjort. Jag skulle önska en steg för steg med snabbaste och enklaste sättet att göra smokey eyes, och gärna nått tips på hur man kan “rädda” det om man inte får till uttoningen bra. Och gärna cat eyes. Tack på förhand, älskar din blogg!

  Smokey eyes är en av mina favoritsminkningar att göra, tycker det är så kul! :)

  Mina 5 bästa tips:

  1. Glöm inte ögonskuggsprimer! Ögonskuggan blir mycket mer intensiv och det är lättare att få det att fästa på ögonlocket utan att det faller ner under ögonen á la pandaögon. Och för att inte tala om hållbarheten, har du en mörk ögonskugga så syns det ännu tydligare om det lägger sig i vecken på ögonlocket efter några timmar.

  2. Svep puder i globlinjen innan du börjar applicera ögonskuggorna (inte på hela ögonlocket) för att fixera primern där. För eftersom det fäster så mycket pigment i primern så underlättar det jättemycket när man ska tona ut ögonskuggorna sen.

  3. Använd en brun ögonskugga i kanterna. Svart är alltid svårare att blenda ut snyggt i hudfärgen (oavsett hudton) om man jämför med en brun nyans. Brunt är mycket lättare att få mjukt.

  - Annons -

  4. Använd gärna en kompakt men lite rundad borste när du applicerar ögonskuggan, jag använder Nanshy Tapered Crease till det. Varför det är bra att den är lite rundad är för att när man applicerar ögonskugga med en platt borste så kan det ofta bli ganska skarpa kanter direkt, vilket man då måste lägga mer tid på att tona ut. Men har man en rundad borste så blir kanterna direkt ganska mjuka och det går mycket snabbare att tona ut sen.

  5. Dutta på skimmer eller smått glitter på ögonlocket om det ser ojämnt ut. Skimmer förvillar ögat och ojämnheterna t.ex. din uttoning kommer inte synas lika mycket.

  IMG_7358_111

  Bassmink:
  Ansiktsprimer – Paese Makeup Base (Matte)
  Foundation – gloMinerals Pressed Base Foundation (Golden Medium)
  Concealer – gloMinerals Under eye concealer (beige)
  Contouring – Paese Bronzing powder (1m)
  Rouge – gloMinerals Powder blush (papaya)
  Puder – Paese Bamboo Silk Powder
  Makeup fixing mist – Pixi makeup fixing mist

  Ögonbryn – Benecos Eyebrow Designer (Blonde) & Maybelline Brow Precise Fiber Filler (Soft Brown) (adlink)

  Läppar – Benecos Natural Lip Liner (Red) och gloMinerals Suede Matte Crayon (Demure)

  meikkipic

  Vad tycks? :)

  meikkipictorial_111

  1. Ögonskuggsprimer på hela ögonlocket och puder i globlinjen. Primern är Kryolan Eye Shadow Primer, håller på att testa denna men skulle dock inte rekommendera den till en smokey eye, det höll inte hela kvällen.
  2. Brun ögonskugga längs globlinjen, Paese Opal Eyeshadow Trio (Caffe Latte). Applicera med Nanshy Tapered Crease.
  3. Tona ut ögonskuggan med Nanshy Blending Eyeshadow Brush.
  4. Dutta på svart ögonskugga med Nanshy Tapered Crease. Paese Kashmir (602)
  5. Guldögonskugga i ögonvrån och duttat på hela ögonlocket, Pixi Fairy Dust (Gold Dust)
  6. Brun ögonskugga även längs undre fransraden.
  7. Svart eyeliner, Paese Liquid Eyeliner
  8. Svart mascara på alla fransarna, Magnetic Lash Mascara

  IMG_7348_1112IMG_7368_111 IMG_7377_111

  - Annons -

  Ögonen gjorde jag på 20 minuter i lördags innan jobbet, och hade klarat det på 10-15 minuter om jag inte fotade + om jag hade varit mer planerad och inte rotat i lådorna efter varannan produkt ;)

  Och så snabbt går det eftersom jag, tack vare tipsen i början av inlägget, inte behöver jobba mycket alls med borstarna för att få en mjuk uttoning. För det är oftast det som tar tid (och framkallar svordomar) när man ska göra en mörk sotning haha.

  Hojta till om ni har några frågor ♥

  Sidfot-Namnloggo

   

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish