Större ögon med smokey eyes (Steg för steg)

  Inlägget innehåller annonslänkar.

  - Annons -

  Jag får ofta frågan om hur man sminkar ögonen så att dom ser större ut, och det finns flera sätt att göra det på – antingen kan man öppna upp blicken så mycket som möjligt med hjälp av kontrasten mellan ljusa och mörka färger, eller så kan man göra en sotning som är uttonad ganska långt ut så att man liksom “drar ut” blicken åt alla håll. Det är väldigt effektfullt!

  Alla sotningar förstorar inte ögonen, om man håller sig på ett litet område kring ögonen så får man inte samma utdragande effekt. Våga sminka ganska långt ut från ögonlocket, både över globlinjen och på undersidan av ögonen :) Och jobba mycket med sminkborsten så att du får riktigt mjuka kanter.

  Och ett vanligt missförstånd är att en mörk kajal längs vattenlinjen förminskar ögonen, vilket bara stämmer delvis. Om du först målar en linje längs vattenlinjen och sedan tonar ut den ner mot undre fransraden så får du faktiskt en förstorande effekt istället, jämfört med om du bara målar en linje längs vattenlinjen. Våga brassa på lite mer mörkt under ögonen så får du en förstorande effekt, gärna bredare i mitten än på sidorna.

  Idag får ni ett exempel på en sådan sminkning, som är gjord med Pixis superskimriga eyedust-skuggor “Fairy Dust” som är magiskt fina! :)

  IMG_1156_111

  - Annons -

  Ansiktsprimer – Paese Makeup Base (Matte)
  Puder som neutraliserar rött – gloMinerals Redness Reducing Primer
  Foundation – Pixi H2O Skintint (Nude)
  Contouring – Pixis nya paletter som kommer inom kort!
  Läppstift – gloMinerals Cream Glaze Crayon (Mimosa)
  Ögonbryn – Benecos Eyebrow Designer (Brown)

  makeup-tutorial

  1. Ögonskuggsprimer på hela ögonlocket och undre fransraden, Pixi Eye Bright Primer
   Ljus ögonskugga i mitten av ögonlocket, Pixi Fairy Dust (Gold Dust)
  2. Bronze-koppar ögonskugga på sidorna av ögonlocket, Pixi Fairy Dust (Copper Sheen)
  3. Titta rakt fram och markera globlinjen med samma ögonskugga.
  4. Tona ut kanterna
  5. Applicera samma ögonskugga även längs undre fransraden
  6. Applicera den ljusa ögonskuggan även i ögonvrån
  7. Grön kajalpenna längs vattenlinjen + ner på undre fransraden, samt tunt längs övre fransraden, gloMinerals Precise Micro Eyeliner (Teal)
  8. Svart mascara på alla fransarna, Magnetic lash mascara

  IMG_1136_111

  Förstår ni vad jag menar med sotningen? Det behöver inte vara en helsvart sotning för att vara effektfull, bara man vågar brassa på med skugga ovanför globlinjen och längs undre fransraden (gärna bredare i mitten av undre fransraden) så får man ögonen att se större ut.

  Vill man samtidigt att ögonen ska se öppna och pigga ut så är det ljusa i mitten av ögonlocket och i ögonvrån en väldigt bra idé :)

  IMG_1175_111 IMG_1206_111

  Visst kan man inte annat än älska den gröna kajalpennan? Loooove! Den är vattenfast och sitter som ett smäck, dessutom är det så himla lätt att måla med då spetsen är väldigt tunn, det är därför pennan heter “micro”.

  Hoppas ni gillar dagens look ni också, kram på er ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish