Styla håret med Hårologi

  - Annons -

  Nu har vi äntligen fått hem leveransen med Hårologis produkter till salongen! Såå kul!

  Vi har inte lagt upp någon av produkterna i webshopen än, måste sätta oss och planera hur vi ska göra det på bästa sätt. Hårologis produkter är nämligen baserade på vetenskap och läran om håret, och eftersom det finns olika hårtyper (och hårbottentillstånd) så måste man skräddarsy produkterna för varje enskild person för att det ska bli perfekt.

  Alltså – på salongen utför vi hårtester med en apparat, och kollar även på personens hårbotten samt önskan om hur håret ska vara (mer volym, mindre volym) o.s.v. Sen väljer vi ut produkter utifrån det, samt blandar i olika extrakt i produkterna för att få ännu mer anpassad hårvård. Exempelvis så kan man ha i lite magnesium om man har problem med oljigt hårbotten, kokosnöt om man vill ha ett schampo som bevarar hårfärgen längre, brännässla är bra för irriterat hårbotten o.s.v.

  Så för att kunna köpa produkterna online så skulle ni typ behöva skicka ett avklippt hårstrå till oss, samt svara på några konsultationsfrågor. Eller någonting åt det hållet. Hmm.. Kom gärna med förslag om ni är intresserade av skräddarsydda hårprodukter! :)

  Hur som helst, NU tänkte jag visa er hur jag stylar håret med Hårologis egna produkter och lite tips på vad man kan tänka på:

  - Annons -

  IMG_6015_111

  Så här fint hår får jag med produkterna! Mitt hår som annars är platt, väldigt matt och ofta lite torrt och frissigt i topparna, är nu superblankt och har en luftig volym :)

  IMG_5925_111

  1. Efter duschen
  Så här ser mitt hår ut efter duschen, helt utan produkter i.

  Ändå ganska mycket volym jämfört med vad jag i vanliga fall har när det är nytvättat, då kan jag inte ens få upp det i en sekund hur mycket jag än försöker puffa upp det med händerna haha. Jag har redan fått ett litet “lyft” i hårbotten efter att ha börjat duscha med Hårologis produkter, och det beror på att jag tillför mer proteiner till håret vilket gör håret starkare och mer stadigt, vilket i sin tur också ger volym.

  IMG_5936_111

  2. Värmeskydd
  Eftersom att jag skulle fota min hårstyling steg för steg på salongen så hade jag inte i några produkter alls efter duschen när håret var blött. Men i vanliga fall hade jag haft i mitt värmeskydd i fuktigt hår, innan jag fönade det.

  För att när man sprayar i värmeskydd i torrt hår så måste man antingen vänta tills det självtorkar (vilket det i och för sig gör ganska snabbt) eller föna det torrt. För ett fuktigt värmeskydd ger inget skydd så om du sprayar i det och gör håret fuktigt, och sedan plattar/lockar på det fuktiga håret, så har du inte samma värmeskyddande effekt.

  IMG_5944_111

  3. Styla med värmeverktyg
  Hårologis värmeskydd är silikonfritt, vilket är väldigt viktigt. Silikoner är plast, så alla produkter du har innan du stylar håret med värme bör vara silikonfria. Annars smälter man plast på håret, och det sliter jättemycket!

  - Annons -

  Så styla håret med värme innan du eventuellt applicerar stylingsprodukter som innehåller silikoner, och om du plattar håret varje dag så bör du inte använda silikon-produkter alls för dom sitter kvar tills du tvättar håret.

  IMG_5960_111

  3. Root Lifter för volym
  Jag är volym-narkoman och älskar volym i håret! Root lifter är en paste-kräm som ger en sträv stadga i hårbotten och lyfter upp hårrötterna, och direkt när man haft i den så ser man ut som ett lejon haha!

  I dagens bilder så har jag bara använt Hårologi Root Lifter för att visa er, men den perfekta, helt gudomliga kombon är att först använda en liten krustång i hårbotten (typ volume master, fast jag har en annan slags krustång som jag gillar bättre) och sen använda root lifter efter det. Bara root lifter är också väldigt effektivt, men har man som mig väldigt svårt att få volym och ett hår som blir oljigt och tungt i hårbotten efter någon dag, så måste man puffa upp det 2-3 gånger under dagen dagarna efter man applicerat root liftern. Men med krustång så håller volymen i sig superbra! Lite torrschampo på oljigheten och sen har man superfin volym enda till nästa dusch :)

  IMG_5962_111

  Ta en klick och massera in med fingertopparna i hårbotten. Man behöver väldigt lite produkt!

  Pasten är lite kladdig innan den torkar (vilket den gör jättesnabbt) så jag brukar tvätta händerna och sen borsta igenom hårbotten med fingrarna så att man kan dra fingrarna genom håret utan att det tar stopp någonstans. Då får man en effektfull volym med mycket stadga som samtidigt känns luftig :)

  IMG_5984_111

  4. Glansspray och hårspray
  För en frisyr som hålls på plats utan att kännas som en hård hjälm – Hårologi Mega Hold Hairspray, superduperbra! Man behöver bara pyttelite, jag brukar alltid tycka det ser lite mesigt ut när frisörer trycker så lätt på hårspraysflaskan, för en annan sprayar ju rätt rejält med hårspray för att få effekt, men med den här så behöver man verkligen pyttelite och en svag sprayning. Och så går den lätt att borsta ut på kvällen om man vill vet. Jag brukar inte använda så mycket hårspray i vardagen men för att få mina lugg-slingor att hållas snyggt på sidan så är det fantastiskt bra.

  Och min nya favoritprodukt – Hårologi Mega Shine! Mitt matta hår har plötsligt fått en fin hollywood-glans och hela hårfärgen kommer fram på ett helt annat sätt! :) Det blir verkligen superglansigt! Den här produkten innehåller silikoner, så det är viktigt med ett schampo som tvättar bort det samt att man inte behöver platta/locka håret med värmeverktyg varje dag.

  IMG_6041_111

  - Annons -

  Men titta så fin glans! :)

  IMG_6086_111

  Sen jag gick Hårologi-utbildningen så har jag verkligen blivit en nörd på det här med hår, och jag som förut brukade duscha max en gång i veckan (en gång tog det 12 dagar innan jag duschade håret haha) nu duschar jag håret var tredje/fjärde dag för att jag tycker det har blivit så roligt haha. Dels att göra det och veta varför och hur, men också att se och känna förbättringen efter varje dusch. Med hårinpackning och hela köret :)

  Jag vill fortfarande inte bli frisör, hårstylist eller någonting åt det hållet, men jag är (som ni vet) en produktnörd ut i fingerspetsarna så det här med Hårologi och läran om håret passar mig som handen i handsken känner jag!

  Har ni några frågor om hårologi eller produkterna så hojta bara till, och ni som bor i närheten är så klart varmt välkomna in på salongen för ett hårtest och hjälp med skräddarsydda produkter :) Det kostar ingenting extra för konsultation och hårtest.

  KRAM ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish