Svar på frågor om grundsmink

  - Annons -

  Sandra sa…
  ”Hej! Jag har lite svårt för att fatta i vilken ordning man ska sminka sig med ögonskugga. Vi säger att jag använder, primer, puder foundation, ögonskugga. Jag tar primer först i hela ansiktet även på ögonlocken. Sen tar jag min puderfoundation i ögonlocket också och sen på det tar jag ögonskugga, är detta fel? Ska man inte ta sin bas i ögonlocket? Och om man använder ögonskuggsprimer, ska man ta den på sin vanliga primer eller ska man inte ha sin vanliga primer på ögonlocket? Sen undrar jag också om man kan blanda liquid och powder grejer. Typ, kan jag ha liquid concealer men puder foundation? Eller kommer det se helt galet ut? Och tar man isåfall concealern först och puder över eller tvärtom? Känner mig helt lost! Förlåt för en så himla lång fråga! Men skulle verkligen uppskatta om du hade tid att svara på detta :(”

  1. I vilken ordning ska man applicera allt grundsmink?
  Du skriver rätt ordning, börja med ansiktsprimer, applicera sedan din foundation, sen använder du ögonskuggsprimer och till sist ögonskugga. Concealer appliceras före puderfoundation om den är flytande, och före eller efter om det är en puderconcealer. Det är en smaksak! Jag kan beskriva mer detaljerat om concealer längre ner i inlägget :)

  2. Ska man ha ansiktsprimer och foundation på ögonen?
  Det är inte viktigt att ha ansiktsprimern även på ögonlocken om du även kommer att applicera en ögonskuggsprimer, men det skadar inte. Jag brukar applicera ansiktsprimern på ögonlocken också eftersom att jag är oljig och använder en nedmattande primer, och ögonlocket blir lika feta som T-zonen.

  Men foundation är bra att alltid ha på ögonlocken, för den tunna huden på ögonlocken har små synliga blodkärl som ofta är lite åt det blå eller röda hållet. Det är bra att täcka över det för annars kan ögonskuggsfärgen påverkas av det och då blir ögonskuggan inte riktigt samma färg som i burken!

  Dock bör man inte använda ansiktsprimer som ögonskuggsprimer, för det är två helt olika produkter med olika egenskaper. Ha en till ansiktet och en till ögonen.

  - Annons -

  lystergivande-puder - kopia

  3. Ska man ha concealer före eller efter foundation?
  Jag brukar alltid försöka applicera en concealer efter foundation om det går, för då ser man hur mycket man behöver och hur mycket som täcks av bara foundation. Och då finns ingen risk att man slösar concealer och täcker massa i onödan.

  Ett undantag är dock concealers som täcker genom att neutralisera, t.e.x. en grön concealer, det applicerar jag alltid innan foundation så att man får rätt hudfärg ytterst.

  Det finns dock concealers som inte går så bra att applicera efter foundation, t.ex. om man har en flytande concealer och en torr foundation. Eller väldigt dryga och ”tjocka” concealers, en sådan efter foundation kan ”dra bort” foundationen under för att den är ganska hård att applicera.

  Jag brukar tänka i denna ordning beroende på vad man har för produkter:
  Mineralfoundation – Mineralconcealer
  Flytande concealer – Mineralfoundation
  Dryg krämconcealer – Mineralfoundation
  Flytande foundation – Mineralconcealer
  Flytande foundation – Flytande concealer
  Dryg krämconcealer – Flytande foundation

  concealertips

  Så här gör jag men mina mineralconcealers, jag börjar med grön concealer, applicerar foundation och avslutar med en uppljusande concealer!

  4. Kan man blanda flytande produkter med puderprodukter?
  Jag skulle säga att det nästan alltid funkar att blanda krämprodukter med puderprodukter, om man applicerar den krämiga produkten först och den pudriga sist. Det finns dock vissa få concealers som är väldigt klibbiga i konsistensen som inte blir lika jämna under en puderfoundation eftersom det fastnar mer foundation där du har concealer. Men det funkar med de flesta! Låt det krämiga gärna torka till en liten stund innan du applicerar pudret bara.

  Hoppas att du förstod allting och att mina tips var till hjälp! :) ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Men gud tack sååååååå mycket! Förstod verkligen inte någonting men du har förklarat det här så himla bra för mig nu! Tacktacktack!!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish