Lumene Matt Control Oil-Free Foundation

  - Annons -

  Lumene har precis lanserat en helt ny foundation – Lumene Matt Control Oil-Free Foundation!

  Jag hittar den ingenstans online, men den ska finnas i butik nu och kostar 149 kr på t.ex. Kicks och Åhléns.

  Foundationen är anpassad för oljig och blandad hy, och jag känner mig som en väldigt lämplig provdocka då detta passar oerhört bra in på mig, Helena flottig-som-en-pizza Rönnblad :)

  IMG_1837_11

  Beskrivning:
  ”Matt Control Oil-Free Foundation är en ideal foundation för fet och kombinerad hy. Cremen jämnar ut hudtonen och täcker porer väl.  Det gör glåmig hud vacker och strålande igen. Innehåller ny matt-teknologi som är en härlig förening av mattgörande element och finfördelade  puderpigment. Cremen smälter mjukt in huden och ger den en sammetslen, matt finish som håller länge. Formulerad utan parabener. 30 ml e.”

  - Annons -

  IMG_1840_11

  Jag gillar att förpackningen är en mjuk tub så att man enkelt kan trycka ut det sista!

  IMG_1842_111

  Den finns i fem nyanser, från ljus till mellanmörk. Jag har fått hem dessa som pressprov, och har fått de tre ljusaste nyanserna. Jag använder nyansen 01 Classic Beige!

  Lumene-Matt-Control-Oil-Free-Foundation

  Och vad tycker jag då? Jag har lite svårt att bestämma mig faktiskt, och istället för att ge två tummar upp så får jag nog ge en tumme upp och en tumme ner. Anledningen är att jag inte anser att den passar mig till 100%, men jag kan tänka mig att många av er kommer att gilla den!

  ♥ Första intrycket var wow! Den är nämligen väldigt, väldigt dryg och man behöver inte mycket alls, den täcker bra och är lättapplicerad på huden.

  Lägger man ett tunt lager så jämnar den ut allt rödflammigt, hudtonen blir jämn och fin och porerna syns inte mycket heller. Den ”glider av” lite från finnarna men det är enkelt att dutta på lite extra på dom utan att det blir kakigt. Man kan med andra ord bygga upp en väldigt heltäckande bas utan att resultatet blir ojämnt.

  IMG_1906_11

  x Tyvärr så tyckte jag dock i slutänden att resultatet blev lite för mycket som en mask, full täckning i all ära men jag tyckte att jag såg väldigt livlös ut i ansiktet och absolut ingen lyster. Första gången trodde jag att det berodde på att jag använde ganska mycket av den, men jag har testat den fler gånger och tycker att jag får samma resultat även när jag använder ett tunt lager.

  - Annons -

  Dessutom är jag inte supernöjd med mattheten, absolut håller huden sig matt länge jämfört med väldigt många andra flytande foundatons, men för mig funkar mineralfoundation mycket bättre.

  Den största skillnaden skulle jag säga är att med andra flytande foundations så blir jag oljig snabbt (efter ca 1 timme) och till slut blir det extremt, och med denna blir jag oljig lika snabbt, men det blir inte lika mycket i slutet av dagen. Men med mineralfoundation så tar det både längre tid innan jag blir oljig, och dessutom blir jag inte lika oljig heller! Kanske för att en mineralfoundation även har lite uppsugningsförmåga?

  Men för övrigt är hållbarheten bra, den blir inte kakig eller liknande trots att jag blir oljig.

  IMG_1913_1111

  Så här såg resultatet ut efter puder (Lumenes löspuder), shading, rouge och bryn!

  Sammanfattning – För er som inte är riktigt lika oljiga som jag så tror jag att denna funkar bättre än vad den gjorde för mig. Och dessutom vet jag att många trivs i en mer heltäckande bas och inte stör sig på ”mask-känslan” som jag beskriver det. Så ni som känner er träffade på de punkterna vet att detta kan vara en foundation för er :)

  Kram! ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish