Tips för långa naglar

  - Annons -

  Jag har i hela mitt liv trott att jag helt enkelt inte har generna för att få långa och fina naglar. De har alltid varit mjuka och så tunna att de i princip är genomskinliga, och har skivat sig och gått av hela tiden.

  Men för ca ett år sedan så blev jag mer och mer noggrann med min nagelvård, och jag märker en så enorm skillnad! Mina naglar blir så långa att jag måste klippa dom med nagelsax (har aldrig hänt förut), de är mycket starkare och dessutom är de inte alls genomskinliga längre.

  Förändringarna jag har gjort är inte så stora egentligen så jag tänkte dela med mig av mina tips till er idag!

  Så här ser mina naglar ut helt utan nagellack just nu:

  få-långa-naglar

  - Annons -

  Och här är mina bästa tips:

  1. Smörj in nagelbanden!!
  Det här är nog det som har gjort störst skillnad. Jag har hört att man ska smörja in nagelbanden tre gånger om dagen, riktigt så duktig har jag inte varit men minst en gång om dagen i alla fall. Jag har inte använt enbart en produkt under hela tiden utan testat lite olika, både krämer och oljor. Det viktigaste är att använda en tunn produkt med så små molekyler att det går in i den tunna huden kring naglarna. Jag gillar oljor mest, t.ex. ren arganolja!

  2. Pilla inte under naglarna
  Jag vet inte riktigt vad huden under naglarna kallas på ”riktigt”, nagelplatta? Hur som helst, det blir ju som ett stöd för nageln så det är bra om den får vara så lång som möjligt. Pilla därför inte med vassa föremål under naglarna! Det bästa är om nageln sitter fast i huden enda ut i fingerspetsarna. Ni ser vad jag menar på markeringarna på bilden ovan.

  3. Använd acetonfri nagellacksremover
  Jag använde alltid remover med aceton när jag tog bort nagellacket förut. Det både stinker och torkar ut, inte alls bra! Nu använder jag Paese Nail Polish Remover som är acetonfri samt både vårdar naglarna (med vitamin E, F och glycerin) och doftar gott av tropiska frukter!

  Det finns så klart massor av andra nageltips också, men det är dessa tre punkter som är det enda jag personligen har gjort annorlunda :)

  Kram,
  Helena

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish