Shading, highlighter & rouge

  - Annons -

  Shading, highlighter och rouge är sminkdetaljer som enligt mig är viktiga om man lägger en heltäckande bas. Det är inte viktigt att använda alla tre, men att åtminstone göra något av dom gör extremt stor skillnad! Man får direkt mer form och liv i ansiktet.

  Jag känner mig lite taskig nu när jag berättar vad som inspirerade mig till att skriva det här inlägget, men det är ändå relevant för att ni ska förstå vikten i detta :) Det var nämligen “knutmasso” igår där jag bor, en tradition som innebär att alla klär ut sig och går som en karneval längs en lång gata. Då såg jag en person som jag trodde hade mask på sig, inte för att personen var ful alls på något vis utan bara för att ansiktet hade en så jämn och platt hudton, tills munnen började röra på sig och jag insåg att personen bara var utklädd med sina kläder.

  Det är nämligen den effekten man får litegrann, en heltäckande bas över hela ansiktet och ingenting mer blir lite som en mask! Man blir helt platt och livlös liksom. Nu blev jag ju lite lurad av själva tillställningen också, jag hade ju inte trott att personen hade mask om vi sågs en vanlig dag i mataffären haha.

  Hur som helst :)

  Därför tänkte jag nu visa er före- och efterbilder med shading highlighter och rouge, och även visa hur jag brukar göra!

  - Annons -

  shading-highlighter

  Skillnad va? :)

  Shading är en skugga som är någon nyans mörkare än din hudton, och appliceras i ansiktets djupa delar.
  Highlighter är en skugga som är någon nyans ljusare än din hudton, och appliceras i ansiktets höga/utstickande delar.
  Rouge är en färgad skugga som ger mer liv till ansiktet.

  Men istället för att skriva en lång text som ni kanske inte orkar läsa, så tänkte jag visa så tydligt jag kan med bilder:

  IMG_9122_111

  Highlighter applicerar jag med en liten och mjuk, fluffig borste, eftersom jag använder det på ganska små områden.

  Jag föredrar en matt highlighter framför en skimrig, för då kan man applicera hur mycket man vill utan att det ser knasigt ut. Vill man ha skimmer/glow i hyn så går det att komplettera med det på slutet.

  Jag har en ljus concealer som highlighter på bilden, men ett annat bra tips för personer med ljus hy det är Paeses två ljusa kashmir-skuggor som funkar superbra som highlighters!

  IMG_9126_11

  Shadingen applicerar jag med en större fluffig borste, och jag använder samma till rougen sen faktiskt. Både borstarna jag har visat nu kommer från detta borstset!

  - Annons -

  Jag använder vanligt solpuder som shading, men välj hellre en kallare ton än en som är för varm, eftersom att alla naturliga skuggor är kalla. En för varm nyans kan se onaturligt ut.

  shading-highlighter-tutorial

  Här ser ni hur jag brukar applicera alla produkter!

  Jag gillar att få en så skarp och tydlig haka som möjligt, ett tips då är att inte applicera shadingen på käkbenen, för det kan få dom att se mer runda ut. Istället applicerar jag precis under dom på halsen och på undersidan av hakan.

  Och så här blir alla tillsammans:

  shading-highlighter-rouge

  IMG_9138_111

  Och som sagt, man behöver absolut inte använda alla tre sätt, utan bara rouge eller bara shading går superbra också :) Men det ger självklart mer effekt med både shading, highlighter och rouge samtidigt.

  Hoppas ni förstod allting och att inlägget var till hjälp!

  Kram på er!
  (Det kommer ett inlägg med hela min bas steg för steg på Helenaronnblad.se om någon dag)

  - Annons -
  Föregående artikelTips för långa naglar
  Nästa artikelHållbar ögonmakeup
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish