Tips mot nervositet

  - Annons -

  Alla reagerar olika när dom är nervösa, jag blir väldigt rödflammig både i ansiktet och ner på bröstkorgen (Detta får jag även när jag är varm, glad, uppspelt eller stressad, typ jämt med andra ord hehe. Jag får till exempel ofta så när jag sminkar eller syr, då jag märker att det blir jättebra så blir jag helt uppspelt, haha!)

  Här kommer mina bästa sminktips om du vet i förväg att du kommer vara nervös:

  1.  Förbered med en grön concealer under din foundation på de ställen du brukar bli röd.

  2. Eftersom det oftast är på kinderna man rodnar mest, så lägg en rödrosa rouge som är lite i den rodnande tonen, så att om dina röda kinder lyser igenom så smälter det ihop mer och man ser inte att den är två olika nyanser. Täck extra mycket runt omkring kinderna också, eftersom man ofta rodnar lite ojämnt så vill man inte att rougen ska se ojämn ut också.

  3. Applicera din foundation ner på dekolletage/hals också om du som jag även blir röd där.

  - Annons -

  4. Glöm inte att sminka öronen!

  5. Hur du ska sminka läpparna beror lite på hur din kropp reagerar när du är nervös. Om du blir lite skakig och småstammig så rekommenderar jag en ljus/nudefärgad nyans på läpparna så att dom inte syns lika mycket. Om du inte gör det så rekommenderar jag röda läppar, det ger en lugnare känsla och dessutom stjäl det lite fokus från andra områden, om du till exempel har en tendens att blinka mycket eller spänna axlarna.

  6. Gör en lugn och balanserad ögonmakeup, inte massa olika färger och glitter som kan få helheten att se lite rörig ut. En svart/brun vardagssotning ger ett lugnare intryck.

  KEEP CALM AND FAKE IT TILL YOU MAKE IT

  Egentligen så är jag inte en nervös person, inte när det gäller att prata med folk eller om jag hamnar i en stressad situation, då klarar jag det rätt bra. Men av någon anledning är jag makalöst nervös över min uppkörning som börjar närma sig mer och mer. Mitt hjärta börjar dunka bara jag tänker på det!

  Så nu eftersom jag delat med mig om hur man kan se onervös ut med hjälp av smink, så kanske ni har några tips på hur ni brukar göra för att inte vara så nervösa? :) Hur tänker ni? ”Det gör inget om det går åt skogen” eller ”klart det inte går åt skogen” eller vad har ni för knep?

  Finns det något te eller liknande som lugnar ner samtidigt som man har kvar sin fulla fokus? Nervositet som resulterar i virrighet är nog boven om jag kuggar, jag blir jättelätt virrig som en höna. Så jag måste vara lugn och tok-fokuserad! Hur blir man det? :)

  Hoppas ni har några bra knep att dela med er av!

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  9 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish