Utväxt-puder! Ljusa upp mörk utväxt i blont hår

  Inlägget innehåller reklamlänkar (adlinks) till Lyko.se

  - Annons -

  Ljusa upp mörk utväxt i blont hår utan blekning och dessutom på bara någon minut, nu ska jag tipsa om ett riktigt life hack för oss blondiner! ;)

  När man har blekt håret i slingor/balayage så att man har mörkare botten och ljusare längder, så behöver man inte bleka utväxten så ofta för den växer ut väldigt naturligt och fint! Jag går till frisören med 8-9 månaders mellanrum ungefär.

  Men det är en period emellan där jag känner mig mörkare än jag vill vara, men inte så mörk att det är dags att boka frisörtid. Då finns det knep att ta till!

  Kolla här:

  Ljusa upp mörk utväxt i blont hår, blond utväxt, mörk utväxt, goldwell dualsenses color revive root Retouch Powder

  - Annons -

  GENI alltså !! Kolla håret närmast ansiktet uppe vid pannan, det gör stor skillnad för hela helheten.

  Goldwell Dualsenses Color Revive Root Retouch Powder Light Blonde, Color Wow Root Cover Up platinum, Wella Professional Insta Recharge Powder Light Blond

  Utväxt-puder i blont hår

  Svaret är sånt här utväxt-puder! Jag vet inte det korrekta namnet för det står olika överallt, root concealer, root cover up, root retouch powder, puder som döljer utväxt m.m, m.m :)

  Jag har testat dessa tre:

  Och alla fungerar bra men resultatet beror mest på appliceringen har jag insett efter att ha använt dessa i över en månad nu. Första användningen var jag inte imponerad över någon av dessa, men nu så! Mer om det längre ner :)

  Puderna ser ganska gula ut i förpackningarna men det är bra !! Hade de inte varit så varma i tonen så hade det sett grådassigt ut i håret, men jag tycker tonen blir väldigt naturligt och schysst faktiskt!

  Ljusa upp mörk utväxt i blont hår, blond utväxt, mörk utväxt, goldwell dualsenses color revive root Retouch Powder

  På bilderna i just detta inlägg har jag använt Goldwell Root Retouch Powder (adlink) i nyansen Light Blonde som är min favorit av dessa tre!

  Så gör du:

  1. Volym är också en vinnande faktor i det hela. Ju plattare håret ligger mot huvudet, desto mörkare ser din utväxt eftersom dina blonda partier inte kommer fram på samma sätt. Jag börjar därför med att spraya volymgivande torrschampo i hårbotten.

  2. Dessa puder fäster inte så bra på torrt hår har jag märkt. Så jag sprayar tunt lager med hårspray först så att jag får en lite bättre yta för pudret att fästa på. Men inte helt blött av hårspray såklart!

  - Annons -

  3. Två av dessa utväxt-puder kommer med borste och den runda jag håller i handen på bilden ovan kommer med en svamp. Men jag har insett att fingret är det bästa verktyget, enligt mig. Jag tar lite puder på pekfingret och drar en hårslinga mellan pekfingret och tummen. Så blir det en jämn och fin uppljusning! Att hålla på med borstarna som medföljer tar bara tid.

  4. Sen sprayar jag tunt med hårspray ovanpå pudret också för att få lite glans på håret. En glansspray eller liknande fungerar också såklart. För torrschampo + detta puder ger annars en väldigt matt look vilket kan se lite onaturligt ut.

  Eftersom jag spar mycket mörk utväxt också så blir resultatet väldigt naturligt! Jag ljusar liksom inte upp hela hårbotten utan förlänger bara mina slingor kan man säga :)

  lyko eget märke, beige tofs, bra scrunchie

  Beigea tofsar ljusar upp helheten!

  Om du ska ha uppsatt hår så rekommenderar jag också att sätta upp håret i beigea tofsar om du vill ha en ljusare helhet trots mörk utväxt!

  Tips på prisvärda tofsar från Lyko! Alla länkar är adlinks:

  Genomskinliga tofsar: LYKO Hair Band Transparent 20-pack!
  Smala tofsar:
  LYKO Hair Tie Beige 20-pack!
  Breda, creppade tofsar: LYKO Hair Bandsar Beige 8-pack!
  Stor Scrunchie: Pieces by bonbon Vera Scrunchie Oversize Light Beige
  Liten Scrunchie: Pieces by bonbon Vera Scrunchie Small Light Beige

  Den sistnämnda, den lilla scrunchien, är min nya favorit! Jag har den varenda dag, perfekt storlek för mig som gillar en ganska liten och tight scrunchie :)

  Perfekt runt handleden också!

  uppsatt hår, beige tofs, scrunchie

  - Annons -

  Jag har alltid använt svart tofs annars och mörk utväxt mot en svart tofs blir väldigt skarp kontrast till min ljusa hästsvans sen.

  Men denna blonda puder i utväxten tillsammans med en beige tofs gör stor skillnad!

  Summa summarum: Applicera inte på helt torrt hår bara och av de tre utväxt-puder jag testat så är Goldwell Root Retouch Powder (adlink) min favorit!

  Nu kanske jag kan gå ännu längre innan det är dags för frisörtid igen :)

  Läs även:

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Jag använder bara helt vanlig majsstärkelse. Gör håret ljusare och fungerar även som torrshampoo. Fungerar lika bra och är mer naturligt och billigare än dyra produkter.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish