Våga använda färg!

  - Annons -

  Tack för alla gott nytt år-hälsningar, det betyder jättemycket när ni tar er tid att skriva några rader bara för att säga någonting snällt! Jag blir jätteglad :)

  Nu är det nytt år, och stämningen är på topp! Nya mål är uppsatta och vi samlar energi för att få ett lyckat år.

  Någonting som många säger är ”det här året ska jag våga mer!” och man vill allmänt gärna ha en förändring såhär till årsskiftet. Ett underbart nyårslöfte är när folk vill börja använda mer färg tycker jag! Det livar upp tillvaron, och även fast jordnära bruna nyanser är makalöst snyggt, så är ju färger faktiskt lite roligare och dessutom kan man variera mer.

  färgglada ögonskuggor

  Men om man inte är van vid att använda färgglatt smink, så kan det kännas obekvämt till en början. Här kommer några tips på hur du kan börja smyganvända färg, så att man inte lägger en djungelsminkning direkt och känner sig maskeradklädd. Man måste trappa upp innan man känner sig snygg i olika färgkombinationer :)

  - Annons -

  1. Börja med att köpa en färgglad kajalpenna. Applicera bara på någon del av ögat, exempelvis längs vattenlinjen eller ytterst på övre fransraden. En färggklick på det viset är både enkelt att göra och supersnyggt, samtidigt som man vänjer sig vid färg. Yves Rocher har bra och fina färgglada pennor som jag gillar, kostar 89kr här.

  2. Du kan även köpa en färgglad mascara och applicera på bara underfransarna. Detta ger looken färg, samtidigt som du inte behöver ha mer smink än vanligt om du ändå alltid använder mascara. Anastasia Beverly Hills och Make Up Store har bra färgade mascaror!

  IMG_2309-kopia-670x697

  3. När du känner dig redo kan du använda både mascaran och kajalpennan!

  4. Efter att ha vant sig ännu mer med färg och det är dags att börja med ögonskuggor, fokusera då bara på ögonlocket istället för att applicera runt hela ögat. Det behöver nödvändigtvis inte vara helt tomt på undre fransraden, men du kan välja en jordnära/svart ögonskugga där istället. Färg på bara ögonlocket eller runt hela ögat gör jättestor skillnad på helhetsintrycket. Sminkningen ser 5ggr mer färgglad ut om du lägger skuggan under ögat också.

  5. Det finns vissa färger som är enklare att börja med än andra om man känner sig osäker på färgglada skuggor. Grönt är en färg som många känner sig snygga i trots att det är en färgglad färg, den är fortfarande väldigt jordnära. Mörklila och ljusrosa är också färger som många gillar.

  IMG_0862 - kopia

  6. När du till slut känner dig bekväm och snygg i färgglada sminkningar och börjar blanda olika ögonskuggor, så har jag ett tips om man tycker det är svårt att sudda ihop dom på ett snyggt sätt. Det är mycket enklare att sudda ihop två färger som ligger nära varandra i färgcirkeln, exempelvis gult grönt blått  Blått lila rosa – Grönt blått lila. Istället för exempelvis blått gult grönt där blått och gult inte smälter ihop lika naturligt i varandra.

  IMG_5740

   

  - Annons -

  7. Mitt sista tips är att faktiskt ta sig i kragen och våga gå ut med en färgglad sminkning. Det är lätt att stirra sig blind i spegeln hemma tills man blir så osäker att man tvättar bort allting. Börja enkelt med en tripp till affären eller en fika med kompisen. Får man dessutom en komplimang så känns det ännu mer självklart att välja den färgglada ögonskuggan nästa gång också. Till slut kanske man har någon färgklick varenda dag! :)

  Hoppas ni känner er inspirerade!

  Vill ni se en oerhört färgstark sminkning så kan ni kika in på Imakeyousmile.se där jag idag publicerade nyårssminkningen jag hade i tisdags!

  Kram, Helena

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish