Vardagssminkning som lyfter ögonen

  - Annons -

  Här om dagen sminkade jag fina Frida igen :)

  Först och främst ville hon att jag skulle sminka bort hennes finnar i pannan (som hon inte kan låta bli att pilla sönder haha) och sen ville hon ha en vardaglig sminkning som framhäver och lyfter blicken utan att se för sminkad och piffad ut.

  När man vill ha en sån look, som ska vara effektfull utan att bli för tydlig, så är det en bra idé att sminka på bara ovansidan av ögonen. Jag applicerade ögonskuggan bara lite ytterst på undre fransraden, men annars sminkade jag allt på ovansidan och skippade även mascara på underfransarna.

  IMG_5732_111

  När hon tittar rakt fram så ser det ut så här, det mörka längs globlinjen “drar upp” ögonen vilket lyfter blicken. Och hon ser ändå inte speciellt sminkad ut eftersom hon inte har mycket alls under ögonen.

  - Annons -

  Jag sminkade så snabbt att jag inte minns vad jag använde, men jag har använt gloMinerals Pressed Base foundation i alla fall, det minns jag!

  IMG_5737_111

  Och när hon blinkar så ser man sminkningen lite tydligare, uppljusat innerst på ögonlocket och mörkare (men inte jättemörkt) ytterst på ögonlocket och längs globlinjen.

  Fint va? :)

  - Annons -
  Föregående artikelGuldkit från Elizabeth Arden
  Nästa artikelColorful neon makeup
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Jag har hooded eyes, och framhäver ögonen bättre genom den perfekta sminkningen & lagom Eyeliner – något jag testat mig fram, vad som passar min ögonform & mitt ansikte i helhet, bäst. Men… Jag upplever att jag har jättetjocka ögonlock. (dom ÄR tjocka) och känns alltid svullna. Det förvärras givetvis vid olika situationer men de är även så som naturligt på mig. Finns det något man kan göra i sminkväg som förfinar det på något vis? Annars är inte detta ett större problem, trivs med mina ögon ändå.

   Kram :)

   • Jag skulle rekommendera att sminka ögonlocket mörkare när du vill tona ner dom lite, gärna med en matt ögonskugga. T.ex. kan du göra en sotning med en mörkare skugga i nederkanten och en ljusare upp mot globlinjen :) Kram!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish