Vinterblek? Använd ekologisk brun utan sol!

  - Annons -

  Varje sommar när jag fått färg av solen så tittar jag på de ljusa linjerna på kroppen där bikinin suttit och tänker ”tänk att jag var SÅ DÄR blek på HELA kroppen innan!”. Och nu är det den tiden på året igen, då det inte syns glimten av några bikiniränder på hela kroppen hur noga man än tittar ;)

  Men istället för att lägga sig i ett solarium som skadar huden, så kan man få en fin solbränna som faktiskt tvärtom är vårdande och bra för huden – med ekologisk brun utan sol :) Så här kommer ett ingående inlägg med svar på alla de vanligaste frågorna kring brun utan sol!

  1428740642-7902

  Dessa bilder är tagna efter en användning med Eco by Sonya Invisible Tan

  Vad är brun utan sol?
  Brun utan sol är en kräm som reagerar med hudens döda hudceller, och är därför inte skadligt eftersom det inte gör någonting med de cellerna som fortfarande lever. Huden blir brunare efter 6-8 timmar (lite olika från märke till märke) och sedan håller brännan i ca en vecka.

  - Annons -

  Det finns brun utan sol i massor av former, men de två kategorierna som är viktigast att nämna är att det finns vissa som ger ett slutgiltigt resultat efter enbart en användning, och så finns det även mildare brun utan sol som man använder dagligen tills man uppnått önskat resultat. Som en hudlotion som även ger lite färg.

  eco-by-sonya-invisible-tan

  Eco by Sonya Invisible Tan är Australiens första ekologiskt certifierade brun utan sol, och är en fuktighetskräm som ger näring åt din hud utan några syntet eller giftiga ingredienser. Den är 100% naturlig och den fina färgen kommer från kakao.

  Lotionen innehåller bland annat extrakt från kamomill, honeysuckle, och vindruvor, samt rosenolja, avokadoolja, kakao och aloe vera.

  Första gången jag testade den så hade jag precis börjat jobba på salongen, och min bästa kompis Frida kom in för att säga hej. Och efter en stund sa hon ”det är någonting med ljuset här inne, för du ser otroligt brun ut!”. Där har ni bevis på hur naturligt resultatet såg ut, hon visste ju att jag inte solar solarium men hade inte en tanke på att det var en brun utan sol heller :)

  Förutom en fin färg så får man även ett otroligt vårdande resultat, och även om man är torr på vissa områden så blir det ändå inte mörkare där, utan fortfarande jämnt och fint.

  Min syster har testat den också, och hon hade torra eksemliknande områden på armen som helt försvann efter bara en användning! Och ändå var färgen jämn där hon hade varit så torr.

  winterskin_eu

  Eco by Sonya Winter Skin är en hudlotion som kan användas dagligen, den ger en betydligt mildare solbränna och man kan bygga på brännan tills man är helt nöjd. Den är otroligt fuktgivande och väldigt vårdande för huden.

  Efter bara en insmörjning så ser man en pytteliten diskret skillnad, och efter flera insmörjningar så får man en fin, mild solkysst ton.

  - Annons -

  Ingrediensen som aktiverar huden (i båda brun utan sol-krämerna) är dihydroxyacetone, som i Eco by Sonyas produkter är ekologisk certifierad!

  Båda dessa krämer är nu på rea på Byher.se och kostar 399:- istället för ord. pris 499:- :)

  Användning:

  1. Rengör huden
  Börja alltid med en varm dusch och skrubba huden ordentligt så att döda hudceller försvinner. Då kommer brännan bli mycket mer hållbar! Brun utan solen fäster nämligen på de döda hudcellerna, så den hud du skrubbar bort kanske annars hade ”fallit av” av sig själv imorgon, och då tagit mycket av brännan med sig.

  IMG_9053_111

  Eco by Sonya har även en bra skrubb när man använder brun utan sol, Himalayan Salt Scrub, som man kan använda både innan och ev. när färgen håller på att släppa helt. Och självklart även superbra för alla som inte använder bus!

  Förutom salt som skrubbar huden, så innehåller den här skrubben bland annat:
  Macadamianötolja – Mjukgörande, vårdande och återfuktande, och absorberas lätt av huden.
  Citrongräs – Sammandragande och stimulerande på trött och slapp hy. Friskar upp och stramar upp huden. Dessutom är den antibakteriell.
  Kokosolja – Stärker hudens bindväv och gör den mer smidig, påskyndar läkningsprocessen och återfuktar huden.

  Den innehåller 100% naturliga ingredienser som dessutom är 100% ekologiska!

  Skrubben är otroligt effektiv, doftar gott och fräscht, och huden känns len och återfuktad efteråt, man blir mjuk som en bebis :)

  IMG_5460_111Så här ser skrubben ut i närbild :)

  - Annons -

  2. Torka huden
  Det är viktigt att inte vara fuktig efter duschen, torka huden ordentligt! Och ska du applicera brun utan solen direkt efter så kan det vara bra om du avslutade duschen med lite svalare temperatur, så att du inte är varm och blir småsvettig efter duschen. Huden ska vara helt torr.

  3. Smörj in huden med brun utan sol
  Med många brun utan sol så brukar man rekommendera att smörja in torra områden med en fuktighetsgivande kräm innan, så att huden inte suger upp mer kräm där och blir mörkare än resten av huden. Detta tycker jag dock inte att man behöver med Invisible tan, den blir jämn ändå.

  Jag brukar alltid börja med fötter, ben, mage, rygg (be gärna om hjälp till ryggen om möjligheten finns) och sedan ansikte, bröstkorg, armar och till sist händerna. Jag brukar tvätta händerna ordentligt direkt efter (skrubbar med nagelborste kring naglarna på och handflatorna) och sedan applicerar jag på enbart ovansidan av händerna. Då får man ett finare resultat! För övrigt är det bara att smörja in sig som med vilken hudlotion som helst, ta lagom mycket (inte för lite, inte för mycket) och massera in i huden så att du får lotion överallt.

  Glöm inte mellan tårna och mellan fingrarna, och var även noggrann på halsen och vid öronen, det är vanliga ställen att missa.

  Händerna är inte det enklaste när det kommer till brun utan sol, men så här brukar jag göra:

  1428945453-7902

  1. Smörj in hela kroppen med hjälp av händerna.

  2. Tvätta händerna och skrubba dom ordentligt kring naglarna och på handflatorna, annars kan det lätt bli extra brunt där. Var försiktig så att du inte stänker vatten upp på armarna.

  3. Applicera en klick brun utan sol-lotion på händernas och fingrarnas ovansida, och hur gör man det utan att kladda ner händernas undersida igen? – Med en bomullstuss! Ta en klick brun utan sol på bomullstussen och smörj in med den, då får man ett jämnt och fint resultat utan krångel och kladd :)

  1428945445-7902

  Direkt efter
  Invisible tan doftar gott och går in snabbt i huden! Man blir inte snustorr utan känner att man har smort in sig, men man är inte kladdig heller och kan klä på sig nästan direkt. Dock är det viktigt att inte få vatten på huden de första 6 timmarna!

  Jag brukar smörja på kvällen och lägga mig i sängen på en gång, och efter 8 timmars sömn har man en brun och snygg bränna när man vaknar, och kan duscha om man vill utan att färgen släpper.

  Underhåll brännan
  Om man vill ha ett ännu mörkare resultat så kan man smörja in sig en gång till dagen efter! Men för att bara ”hålla brännan vid liv” så rekommenderar jag att smörja ca var 3:e eller 4:e dag, de döda hudcellerna försvinner lite hela tiden och därmed blir också brännan ljusare och ljusare.

  Viktigt också att även smörja in sig med vanlig fuktighetsgivande lotion dagarna efter, på en välmående hud så försvinner brun utan sol på ett mer diskret sätt, annars kan det försvinna ojämnt.

  Hållbarhet
  Smörjer man inte in sig alls så är nästan att färg borta efter en vecka, för mig tar det typ 9 dagar. Det är lite individuellt för det handlar om hur snabbt de döda hudcellerna försvinner.

  Vanliga frågor:

  Varför blir resultatet fläckigt?
  Har man en bra brun utan sol så handlar det oftast om att man missar ställen när man smörjer in sig, men det kan också bero på att man inte har skrubbat sig ordentligt, att man har svettats efter insmörjningen eller att man har använt en duschkräm som lämnar en ”hinna” efter sig. Jag tror också att vissa personer har lättare att bli fläckiga än andra, oklart varför dock.

  IMG_2117_111

  Så här såg mina händer ut efter en incident med en annan brun utan sol för några år sen haha.

  Kan man rädda ett fläckigt resultat?
  Brun utan sol sitter ganska hårt på huden, men jag tycker det är väldigt effektivt att ta en dusch, värma upp huden och skrubba på fläcken.

  Kan huden bli orange eller gul?
  Vissa brun utan sol ger en onaturlig orange eller gul ton, och det beror oftast på själva märket. Sen har även vissa personer en tendens att få en ton som går mer åt orange eller gult, oklart varför. En av mina kunder har fått en superfin brun ton på kroppen, men blev sedan lite gulaktig i ansiktet, och det har jag lite svårt att förklara faktiskt.

  Det bästa med brun utan sol är att testa sig fram, börja med underkroppen om du känner dig osäker. Och skulle du inte vara nöjd, så duscha i varmt vatten och skrubba huden så försvinner väldigt mycket av färgen.

  Fläckar det ner kläder och sängkläder?
  Brun utan sol aktiveras inte på tyg, så om du spiller på ett klädesplagg eller liknande så ska det inte bli brunt. Däremot när du har bruna hudceller som lossnar dagarna efter (ofta i sängen där man svettas och ligger mot lakanet) så kan de fastna på tyg och se brunt ut. Detta brukar oftast försvinna i tvätten, eftersom det är hud, men har du vita lakan som du är rädd om så kanske du inte bör ligga på dom när du använder brun utan sol.

  Kan man sola med brun utan sol?
  Ja, brun utan sol fungerar inte som en solskydd på något vis utan du blir lika brun som om du inte hade haft brun utan sol. Men det syns inte lika tydligt, eftersom du redan är lite fejk-brun.

  Luktar Eco by Sonya som klassisk ”brun utan sol-lukt”?
  Lukten från brun utan sol kommer inte från krämen, det är processen i huden som luktar! Så det doftar fräscht och gott efter att du smort in dig, men sen är det som sagt huden som luktar.

  1428740642-7902

  Eco By Sonya är ett märke från Australien som startade ”tack vare” att grundarens syster fick hudcancer p.g.a. för mycket solande. Usch vad hemskt! Men hon mår idag relativt bra som jag har förstått det, och ur detta kom ändå någonting positivt – för där föddes idéen om en brun utan sol som inte bara gör ett bra jobb, utan som även är bra för huden och miljön! :)

  Alla produkter från Eco by Sonya som finns på Byher.se hittar du här!

  Hojta till om ni har fler frågor ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish