Atopiska eksem – Ansiktsmask & foundation

  - Annons -

  En av mina bästa vänner ringde mig med lite smått panik för någon vecka sedan, och undrade vilken nyans det är hon har i Yag minerals foundation då hennes hade tagit slut.

  Det är nämligen så att hon varje vinter lider av extremt torr hy och atopiska eksem på halsen och i hela ansiktet, och i år har det blivit så mycket att huden till och med spricker och blöder när hon duschar. Utslagen är röda, kliar och gör väldigt ont!

  Men man vill ju vara fin ändå i juletider, och eftersom Yag Minerals foundation är gjord på rena mineraler utan tillsatser så funkar den bra på hennes hy i alla fall, och den täcker utslagen jättebra också.

  Det är dock inte foundationen jag tänkte prata om i detta inlägg, utan i vårt samtal om detta så berättade hon att hon verkligen skulle vela ha en ansiktsmask som hon kan ha i duschen, så att varje dusch inte blir ett hemskt måste. Men ansiktsmasken måste vara bra för känslig hy och den får absolut inte innehålla parfym.

  ekologisk-ansiktsmask

  - Annons -

  Då rekommenderade jag Sanctum Hydrating Gel Mask till henne, den innehåller 100% naturliga ingredienser varav hela 98% dessutom är ekologiskt certifierade.

  Hon beställde hem en sådan också, och när vi sågs i helgen så frågade jag om hon tyckte om den, och jag blev såå himla glad över svaret, för hon älskade den och var supernöjd! Så här sa hon ganska exakt:

  ”Direkt när jag kom ut ur duschen så sa min kompis att mina eksem knappt syntes längre, och då tittade jag mig i spegeln och ansiktet såg faktiskt mycket bättre ut!!”

  Så istället för att huden blev värre i duschen som vanligt, så blev den till och med bättre!

  Hon har fortfarande mycket problem med sina eksem, ansiktsmasken är ju inget botemedel, men om ansiktsmasken kunde göra detta för hennes hy, tänk er då så bra den är för ett ”normaltorrt” ansikte :)

  Skärmklipp

  Ansiktsmasken har många bra märkningar och både tub och kapsyl är biologiskt nedbrytbar i naturen inom 5 år. Den innehåller bland annat:

  Aloe barbadensis Leaf Juice – Anti-inflammatorisk, lugnande, återfuktande och stärkande.
  Tokoferol (E-vitamin) – Främjar cellförnyelsen och hudens elasticitet. Antioxidanter och fuktgivande egenskaper bidrar till att minska tecken på för tidigt åldrande.
  Gurkextrakt- Lugnar och kyler och har lätt sammandragande egenskaper. Återfuktar och mjukar upp huden.

  Och för varje såld produkt så planterar Sanctum ett träd!

  IMG_8269_111

  - Annons -

  Just nu är denna dessutom på rea och kostar 189 kronorcreativemakeup.se istället för ord. pris 229 kr!

  Kram på er!

  Ps, nu finns den populära rougen Golden Rose Powder Blush i lager igen!!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish