Att sminka sig ”fel”

  - Annons -

  Jag fick en intressant kommentar igår som jag tänkte ta upp i ett blogginlägg :)

  ”Tänker du nåt särskilt om du ser någon på stan som har sminkat sig ”helt fel” .. ? Den borde ha haft varma färger, röda läppar, ljusare foundation eller andra ögonbryn, t ex? Så som en annan kan se ut i dagsljus ;-) I badrummet ser det bra ut i belysningen men sedan när man kommer ut i dagsljus så ser man ut som hej kom och hjälp mej! :-D”

  Man blir ju lite arbetsskadad, det kan jag inte sticka under stolen med. Men vad gäller privatpersoner så tittar jag sällan (om dom inte är superfint sminkade för då blir jag inspirerad och kan inte sluta glo av den anledningen haha). Speciellt inte om det handlar om varma och kalla toner, fel färg på läpparna, eller små detaljer som skiljer enbart p.g.a. olika ljus. Sånt skulle jag inte kunna bry mig mindre om faktiskt, jag märker det inte ens för jag tittar sällan så noga :)

  Och vad gäller färgval på läppstift och ögonskuggor och sånt så bryr jag mig inte även fast jag tittar, det är en smaksak och jag är allergisk mot sådana regler.

  Det jag oftast tänker på är snarare TV och sådana sammanhang där makeupartister har fixat alla personer. Då kan jag nog vara lite dömande ibland, fast det är mest en positiv egenskap för att själv bli bättre, jag vet ju att jag inte är perfekt själv heller.

  - Annons -

  Dock kan man ju se riktigt tokiga ögonbryn ganska ofta, och då menar jag inte att dom måste vara jättefina för att inte dra min uppmärksamhet, men en hel del personer förstör sina fina ansiktsdrag med väldigt märkliga ögonbryn – oftast för att dom har försökt för mycket tror jag. Men det blir nog lätt så, när en relativt svår sminkdetalj blir trendigt.

  eyebrow-quote

  Hahaha, och jag kan ju inte sticka under stolen med att jag tycker att alla ögonbrynscitat som cirkulerar på Instagram är sjukt roliga, fast dom flesta bara är hemska :)

  Men jag tror att många personer tror att vi makeupartister glor och dömer andras sminkningar mycket mer än vad vi (jag) faktiskt gör. Jag träffar ibland personer som vill rättfärdiga sin sminkning och poängterar alla fel utan att jag ens har tänkt på dom, t.ex. ”jag hade superbråttom i morse, titta inte på min eyeliner!”.

  Och vissa har varit helt ärliga och sagt att dom har haft lite sminkångest (flera som skippat sminket helt) för att dom vet att dom ska träffa mig, och är rädda för att jag ska tycka att dom har gjort fel. När det hamnar på den nivån så blir jag mest ledsen, för det sista jag vill är att sprida sminkskräck, jag brinner ju för motsatsen!

  Sammanfattning – Ni behöver inte vara oroliga, jag tror att idiotier och folk som inte har vett att lägga sin energi på någonting vettigt dömer er tusen gånger mer än vi makeupartister gör, vi som vet att smink kräver kunskap, handlag och intresse för att bli riktigt bra. Kör på säger jag! Jag blir mycket gladare av att se en leende mun med ett ojämnt färgstarkt läppstift på stan, än en perfekt applicerad mascara :)

  Kraaaam ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  1. Jag inbillar mig att make-up artister kollar in ens smink när man kommer in på tex Kicks och make up store :-) därför går jag nästan jämt osminkad på sådana affärer.. haha..

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish