Basmakeup steg för steg

  - Annons -

  “Hejj Helena! Älskar din blogg och instagram! Du har så himla fin hy ser det ut som men när du la upp ditt inlägg om din vardagssminkning så var det 15 produkter och de flesta av dom var till basen. Jag undrar om du kan lägga upp steg för steg hur du gör din bas? Och hur ser din hy ut osminkad? Behöver du så många produkter och varför?”

  Behöver och behöver, rent täckningsmässigt så behöver jag inte det. Inte som min hy är just nu i alla fall, ibland har jag jättemycket finnar men just nu är den jättebra enligt mina referenser :)

  Men det är kombinationen oljig hy och röd/känslig hy som ställer till det. Jag behöver många produkter som tillsammans jobbar på den nedmattande effekten samtidigt som det täcker rödhet i hela ansiktet. För finnar och prickar är egentligen inte ett problem, det är lätt att täcka tycker jag, rödheten däremot lyser lätt igenom!

  Alltså: Om jag bara har foundation och puder så kan det se bra ut direkt efteråt, men efter några timmar så är jag blank som en spegel, sminket släpper och rödheten skiner igenom.

  Absolut kan jag visa steg för steg och före- och efterbilder! :) Alla produkter finns i min webshop creativemakeup.se.

  - Annons -

  Här ser ni före och efter! Som ni ser så har jag just nu väldigt lite prickar men är fortfarande ganska rödflammig vilket blir mycket intensivare när jag pratar, skrattar, äter m.m. Alltså när jag rör ansiktet helt enkelt :)

  Så täckningsgraden är egentligen inte så hög, jag har en semitäckande foundation och därefter concealer på utvalda områden. Det som gör hudtonen så jämn är redness relief powder som tar bort rödheten.

  1. Paese Makeup Base Matte
  Jag börjar med att applicera en nedmattande ansiktsprimer för oljig hy. Samma primer finns även för torr hy samt en korrigerande för röd hy.

  Viktigt att massera in ordentligt i huden! Jag jobbar in den med fingertopparna.

  Det finns 43 stycken (!) recensioner på denna primer i vår webbshop! :) Bara att läsa!

  2. Pixi H2O Skintint (nyansen 2.Nude)
  Detta är en foundationgel som jag aldrig tröttnar på! Den sjunker in i huden, är oljefri och blir väldigt naturlig och fräsch. Huden ser fortfarande ut som hud liksom :)

  Man kan applicera med fingrarna men en platt pensel fungerar också jättebra, jag använder Nanshy Flat Foundation Brush. Du behöver inte jobba in den i huden (som jag gör med primer) för den sjunker in av sig själv eftersom det är en gel.

  - Annons -

  Se swatchbilder på foundationnyanserna i detta inlägg!

  3. Pixi Pat Away Concealing Base (nyansen 1. Cream)
  Jag pendlar mellan att använda denna och glo Under Eye Concealer. Båda är jättebra, jag bara gillar variation :) Jag använder en lite ljusare nyans än foundationen för jag gillar den uppljusande effekten.

  Jag applicerar under ögonen, lite kring näsan och ibland runt läpparna, samt på finnar.

  Läs mer om concealern i detta inlägg!

  4. Två puder – en för matthet och en för rödhet
  Många blir förvirrade när jag rekommenderar två puder, kan man inte bara välja en av dom? Självklart kan man men jag brukar inte se den ena som puder utan mer som en täckningsprodukt för rödhet.

  Paese Bamboo Silk Powder – Ett extremt nedmattande puder som är superbra! Det är verkligen skillnad på puder och puder! Jag applicerar den med en kompakt borste, alltså inte en vanlig puderborste. Jag använder Nanshy Buffed Base Brush och duttar/buffrar in pudret i huden. Om du buffrar in pudret i huden så får du på en större mängd utan att det ser torrt/pudrigt ut, vilket är jättebra för mig med oljig hy! Ju mer puder desto längre håller huden sig matt.

  glo Redness Relief Powder – Detta är ett gult puder som neutraliserar rödhet väldigt effektivt. Jag duttar på det mest precis kring näsan och sen lite tunnare lager runt munnen och kinderna. Pudret bytte förpackning för ett tag sedan och är inte i en vanlig burk längre, men jag brukar hälla över det i en gammal puderburk och använda den på det gamla hederliga sättet :) Men man kan också öppna den nya förpackningen i botten och använda den som en burk. Jag är inte nöjd med förpackningsbytet men vill ändå inte sluta sälja produkten för innehållet är för magiskt bra!

  I detta inlägg kan ni se fler före- och efterbilder och läsa mer om pudret! Och i detta inlägg kan ni se hur effektivt pudret är på en illröd finne!

  - Annons -

  5. Färg, form, glow & fixing mist!
  Ansiktet ser ju ganska platt och tråkigt ut efter att man jämnat ut alla ojämnheter, så då går jag loss med contouring, rouge, lystergivande highlighter och avslutar med fixing mist för extra hållbarhet!

  Paese Contour Creator (nyans nr.2) – Denna palett innehåller en ljus skugga som jag applicerar på ansiktets höga delar, och två mörka som jag applicerar i ansiktets djupa delar samt i globlinjen över ögonlocket. Ni hittar steg för steg på detta i webshopen.

  Paese Powder Blush (nyans 35) – En av få saker jag sällan varierar, av någon konstig anledning, har ni tänkt på att jag i princip alltid har samma rouge? Paese Blush i nyansen 35 är standard! Mjuk persikorosa, helt perfekt är den! Jag brukar inte ha så mycket rouge men kan inte leva helt utan heller ;)

  Pixi Glow-Y-Powder – Jag la aldrig till extra glow i ansiktet förut för det blir inte så snyggt när man blir blank under dagen. Men sen insåg jag knepen för hur man kan applicera highlighter när man har oljig hy (läs om det i detta inlägg) och sedan dess så har jag glow nästan varje dag. Läs mer om highlightern och se swatchbilder på nyanserna i detta inlägg! Mest använder jag nyansen London Lustre, den är väldigt ljus.

  Pixi Makeup Fixing Mist – Vid det här lager så har jag applicerat väldigt många olika sminklager och puder i alla dess former, fixing misten får allt att smälta ihop och blir som ett skyddande lager för yttre påfrestningar :) Efter att jag sprayat på och det har torkat så sveper jag på ett tunt lager bambupuder över också.

  Ifyllda bryn med glo Micro Brow Liner på det sen är basen färdig och då ser jag ut såhär! Det ser alltid lite tomt ut innan man får på ögonmakeup och läppar tycker jag :)

  Läs mer om dessa smala brynpennor i detta inlägg!

  Redness Relief Powder och contouringpaletten är nog dom två viktigaste basprodukterna i min sminkväska! Rödheten är det som stör mig mest i ansiktet, prickarna får gärna lysa igenom lite det har jag inget emot. Och så fort jag blir lite utjämnad i ansiktet så känner jag mig platt och behöver contouring haha. Jag skulle nog klara mig på bara dessa två produkter tror jag :)

  Hoppas du som ställde frågan känner att du fick ett bra svar och att alla ni andra uppskattar inlägget också! Jag har gjort en del sådana här tidigare men det var ett tag sen nu så hoppas ni inte tycker det här bara var tjatigt ;)

  Kram på er! ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  1. Vad jag önskar att jag hade lite närmre (45mil) upp till er så man kunde boka tid och få tips på vad man behöver i ansiktet för att känna sig lite fin. Man känner sig inte speciellt fräsch i ansiktet blek, glåmig och färglös.

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish