Bättra på läppstiftet i farten

  - Annons -

  Tycker du att det är snyggt med färgstarka och/eller mörka läppfärger? Våga använd det även (eller framför allt) när du ska iväg på tillställningar och andra roligheter! :)

  Många skippar starka läppfärger för att inte behöva ha koll på läppstiftet/bättra på under dagen, men vet ni? Det är faktiskt inte jobbigt alls!

  Det är många jag pratar med som älskar starka/mörkare läppfärger och som till och med har flera stycken hemma som dom trivs jättebra i – men när det väl kommer till kritan och man ska iväg på någonting roligt så tar man ändå en mer diskret ton just för att tanken av att behöva ha koll på läppstiftet och bättra på under kvällen känns jobbig.

  För er som känner igen sig i detta:

  1. Har du rätt produkter så behöver du faktiskt inte bättra på särskilt ofta.
  2. Poängen med detta inlägg – att bättra på läppsminket är faktiskt inte så jobbigt! :)

  - Annons -

  Här sitter jag på en vegetarisk restaurang i Granada. Läpparna är en röd läppenna (Benecos Natural Lip Liner i min webbshop) som jag har på hela läpparna – håller svinbra, men ingenting håller för den stora gröna hamburgaren jag precis hade tryckt i mig ;) En liten fickspegel och penna i handväskan tar noll plats. Sen är det några snabba drag med pennan så har jag en lika fin röd mun i flera timmar till!

  Jag skippade också starka läppstift förut!

  Förut skippade jag också alltid färgstarka läppstift när jag skulle iväg p.g.a. att slippa tänka på läpparna. Sen gick jag på Swedish Beauty & Cosmetic Awards 2015 och temat var 20-tal, det gick inte att skippa mörka läppar då liksom ;) trots 3-rättersmiddag, 400 gäster från skönhetsbranschen och fotografer omkring sig! Jag minns att jag tänkte jättemycket på det innan, ska jag springa till toaletten och spegla mig mellan varje rätt?

  Sen satt vi runt middagsbordet och mitt emot mig satt Linda Hallberg som då var mycket mer rutinerad än mig, både vad gäller läppstift och stora event ;) Hon hade mööörka plommonläppar och inom loppet på några sekunder tog hon upp en liten fickspegel och ett läppstift ur sin kuvertväska, drog två drag och sen ner igen. Så snabbt! Så enkelt! Handlar om sekunder verkligen :)

  Jag hade inte ens tänkt tanken innan att det skulle vara så enkelt. Lika lätt som man tar lite läppbalsam eller ett tuggummi, lika lätt går det att bättra på läppstiftet även om det är en knallig färg och skarpa kanter. Efter detta så har jag alltid vilket läppstift jag vill på mig!

  En annan kväll på Valdevaqueros i Tarifa :) Här har jag läppennan glo Lip Pencil (Vino) som också finns i min webbshop!

  Produkttips!

  Man måste inte ha läppenna för att det ska hålla länge/vara enkelt att bättra på, men matta och mer “fasta” produkter håller överlag längre än t.ex. läppglans eller jättekrämiga läppstift som glider runt mer på läpparna.

  Det finns en kombo som jag kör nästan varje dag (när jag inte fotar bloggsminkningar, då vill jag variera mer) och det är läppenna och ett färgat läppbalsam!

  Läppennan i konturerna håller hela dagen (man äter ju sällan så att det sabbar ut i konturerna, lite beroende på hur smala läppar man har såklart) och det färgade läppbalsamet är så mjukt och trevligt på läpparna och eftersom det inte är lika täckande som ett läppstift så går att bättra på utan att man behöver spegel! Två drag sen är det klart :)

  - Annons -

  På denna bild har jag glo Lip Liner (Moxie) i konturerna + intonat lite mot läppen, därefter Pixi Shea Butter Lip Balm (Scarlet Sobert) på resten av läpparna. Så fint, så hållbart och så enkelt att bättra på! :) Finns också i min webbshop!

  I tisdags kom vi hem från Spanien och detta är mitt första inlägg efter resan :) Ni som följer mig på Instagram har sett en hel del! Oftast lägger man ju ut från de finaste vinklarna och bästa tillfällena så att semestern ser mer drömmig ut utifrån än vad den faktiskt är, men trots alla fina bilder så känner jag tvärtom – det inte i närheten av hur bra vi haft det! Alltså helt magiskt!! Så fina ställen och vi har skrattat jättemycket och haft det så himla bra tillsammans, bästa ♥

  Jag har sminkat mig mer än jag brukar på semestern också, ett bra tecken tänker jag! Att inspirationen finns trots att jag inte sminkar mig för jobbet :) Mycket läppstift, eyeliner och glitter i ögonvrån! Och en slarvig hårknut varje dag, det var på tok för varmt för utsläppt!

  Hoppas ni inte tyckt att bloggen varit allt för tråkig under tiden med tidsinställda inlägg.

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish