Bröllopsspecial! Gör din egen brudmakeup

  Innehåller reklamlänkar till Minolei.

  - Annons -

  Här kommer ett STORT inlägg med alla mina tips och trix för dig som ska göra din egen brudmakeup! Allt från förberedelser till bassmink, läppar och ögon.

  Varsågoda! :)

  gör din egen brudmakeup steg för steg

  Detta inlägg är skrivet utifrån min erfarenhet av vad de flesta kunderna önskar när de bokar brudmakeup på salongen. En sminkning som är:

  1. Hållbar
  2. En täckande men naturlig bas
  3. Jordnära ögonmakeup som är markerad och ”mer än vardag” men fortfarande uppiggande och passar både på dagen och kvällen. Och att man fortfarande ser ut som sig själv.

  - Annons -

  Sen finns det massor av detaljer som jag som makeupartist ska tänka på också inför en brudmakeup, men mer om det längre ner i inlägget!


  Förberedelser inför sin brudmakeup

  3 viktiga saker att tänka på med hudvården:

  Hudvårdsrutinen är ju olika från person till person, men det finns vissa punkter som jag rekommenderar till alla:

  1. Gör ingen stor förändring precis innan bröllopet. Det är lätt hänt att man unnar sig ny, fin hudvård och planerar in en spakväll några dagar innan, men oavsett produkter och kvalité så kan huden spåra ut lite av bara förändringen. Om du ska göra detta så börja med produkterna en månad före.

  2. Djuprengör huden inför din brudmakeup – jag brukar ånga ansiktet över en kastrull med kokande vatten och därefter lägga en leransiktsmask som drar ut orenheter. Återfukta huden ordentligt efteråt. En rengjord hud utan orenheter eller små torra partier har mer lyster och sminket blir snyggare och sitter mycket bättre. Jag hade gjort djuprengöringen kvällen innan och sedan bara tvätta med sin vanliga rengöring på morgonen innan man börjar sminka sig.

  3. Skippa solskydd (om du kan undvika solen så att du inte bränner dig) så om du har en dagkräm med spf så välj hellre en annan den här dagen. Solskydd gör så att ljuset reflekteras annorlunda så när folk tar bilder med blixt så kan du se lite grådassig ut.

  förbereda huden inför brudsminkning


  Bassmink för brudmakeup

  Exakt applicering kan skilja sig jättemycket beroende på vilka produkter du använder, vad du önskar för resultat och vad du har för hudtyp och eventuella problemområden.

  Min guide passar alla hudtyper och är anpassad efter produkter som finns att köpa i vår butik / webbshop.

  Här är mina bästa tips steg för steg!

  Ansiktsprimer

  När vi pratar hållbarhet så är ansiktsprimer guld värt! Det handlar dels om att skapa en slätare arbetsyta att lägga makeupen på sen, som att slipa innan man målar. Dessutom väljer man en primer som är anpassad för just din hudtyp, så om du är torr så hålls din hud återfuktad och lysterfull längre och om du är oljig så hålls din hy matt längre och din bas kommer inte lösas upp och glida av.

  - Annons -

  Jobba in primern ordentligt i huden så att den kommer in i alla ojämnheter, den ska inte bara ligga som ett lager på ytan.

  tvätta huden

  Uniset® Oil-Absorbing Primer från Minolei får din brudmakeup att hålla riktigt länge! Du måste inte ha en oljig hy för att använda den då den är återfuktande och inte heller framhäver torrhet. Önskar man mindre glans (t.ex. om man blir svettig) så är den också jättebra!

  Long-lasting foundation

  Jag älskar Uniset® Lightweight Foundation från Minolei, den sjunker in fint i huden och blir väldigt naturlig, huden ser fortfarande ut som hud liksom. Den innehåller inte SPF (vilket är bra vid fotografering) och framför allt otroligt hållbar på huden tillsammans med primer och puder. Den passar alla hudtyper och är återfuktande.

  En perfekt foundation för en brudmakeup!

  bas smink brudmakeup

  Det går att applicera den med fingrarna, den behöver inte jobbas in utan sjunker in av sig själv. Jag föredrar borsten Conceal Perfector (syntetiskt hår) från Nanshy för den funkar på hela ansiktet och har precision kring ögonen och sådana småområden.

  Tips! Applicera gärna ner på halsen också, halsen är nästan alltid ljusare än ansiktet och dekolletaget.

  Concealer

  Du behöver inte få panik om du fått några stressfinnar (eller som mig alltid har akne och ojämnheter) för om du har en bra concealer så är det ingen större konst att trolla bort.

  Pixi Pat Away Concealing Base är supertäckande, blir slät på huden, otroligt hållbar och passar både på finnar och under ögonen! Eftersom den är så täckande så behöver du väldigt lite produkt för att få bra täckning = naturligare resultat, enklare applicering och även mer hållbart eftersom tjocka lager smink inte sitter lika bra som tunna.

  - Annons -

  täcka mörka ringar brudsminkning

  Jag har nyansen 1. Cream i detta inlägg, den är lite ljusare än foundationen för jag tycker det är trevligt med en uppljusande effekt också!

  Det jag måste slå ett extra slag för är glo Skin Beauty Redness Relief Powder för alla oss som lätt blir röda. Jag använder den på utvalda områden (inte hela ansiktet). Jag är ganska röd runt näsan och sådant naturligt men lägg till nervös, generad, varm, och något glas bubbel på det. Vi snackar rödhet som lyser igenom betong haha.

  Rött är en så intensiv färg så om du önskar en naturlig sminkning så går det inte att sminka bort det genom täckande produkter, det skiner igenom! Redness Relief Powder neutraliserar bort det röda så otroligt effektivt att det nästan är magi. You will need it!

  Puder

  Pricken över i är att avsluta med Uniset® Oil-Absorbing Powder från Minolei. Ett settingpuder som blurrar huden och får sminket att hålla ännu längre tack vare att den kapslar in olja och svett. För hållbarhetens skull så rekommenderar jag alla att använda puder efter foundation och concealer när man ska gifta sig, även för personer som till vardags inte brukar använda puder. Sminket håller mycket bättre med puder :)

  puderborste

  Form, färg & lyster
  När man tagit bort alla ojämnheter och pudrat på så kan man se lite platt ut. Då är det dags för contouring, rouge och lyster! :)

  Contouring – Den ljusa och den mörka skuggan som formar ansiktet kommer båda från den smidiga paletten Contouring Palette nyansen nr 2.

  Rouge – Ska ni fotografera svartvita bilder? Lägg i sådana fall inte rougen för högt upp på kindbenen! Färg blir en grå skugga på bild, och du vill inte ha intryckta kinder. I detta inlägg har jag rougen glo Skin Beauty Blush i nyansen Papaya som passar både varma, kalla, ljusa och mellanmörka hudtoner.

  Glow – En lystergivande highlighter vill man ju nästan bada i på bröllop! Så fint! Pixi Glow-Y-Powder är magiska! Svep på i ansiktets höga delar, eller bara på kindbenen. Jättefin på nästipp, panna, haka, nyckelben, dekolletage och axlar också!

  glow i ansiktet brudsminknig

  Efter detta avslutar jag med sprayen Pixi Makeup Fixing Mist som får alla produkter att smälta ihop och blir som ett skyddande lager för yttre påfrestningar (regn, svett, tårar) och förlänger hållbarheten.

  Ögonbryn

  Alla fyller inte i sina ögonbryn men det rekommenderar jag verkligen på en brudmakeup, boka en brynplockning i förväg om du behöver hjälp med formen. Formade ögonbryn är det billigaste ansiktslyftet! Även om du har en fin form naturligt så blir det stor skillnad på bilderna om du framhäver brynen lite extra.

  Fyll i med en hållbar brynprodukt så att brynen är lika fina från morgon till kväll. Jag använder glo Skin Beauty Micro Brow Liner (i detta inlägg har jag nyansen Light brown) men det är lite smaksak vad man föredrar att använda.

  ögonbryn brudmakeup

  Välformade bryn behöver inte betyda mörka bryn, det finns många ljusa färger att välja på!


  Läppar på en brudmakeup

  Välj med fördel en nyans som inte är jätteolik din egen läppfärg, om du inte vill behöva bättra på din brudmakeup. För även om det är hållbart så kommer det försvinna litegrann när du äter och dricker och det kan vara skönt att inte få ”borde bättra på sitt läppstift-looken” under tiden man äter. Men en liknande färg försvinner på ett mer diskret sätt och du behöver inte bättra på hela tiden.

  Ljus penna i konturerna
  För personer som har ljus hudton så kan jag verkligen rekommendera pennan glo Skin Beauty Precision Eye Pencil i den ljusa nyansen Peach och måla den runt läppkonturen och tona ut i hudtonen. Läppkonturen framhävs jättefint!

  läppar brudsminkning

  Läppstift

  Tänk på att du antagligen kommer pussas mycket! Detta är ytterligare en anledning till att välja en mer diskret läppfärg, men jag brukar också tänka på detta när jag bestämmer valet av formula. Ett tjockt lager läppglans kanske inte är så kul att pussas med.

  Ett vanligt läppstift på våra brudsminkningar är glo Skin Beaut Lipstick som är krämig på ett mjukt och ”fast” sätt, den är alltså inte matt men inte heller så krämig eller glansig att den glider runt på läpparna. Superbra verkligen!!

  Nyansen Bella har jag på bilderna här och den känner sig många väldigt fin i, den är mjukt rosa utan att vara för knallig, för ljus eller för mörk.

  läppstift på bröllop

  Läppenna

  I detta inlägg la jag läppennan efter läppstiftet men bara för att visa er hur Bella-läppstiftet  ser ut ensam innan läppenna, annars brukar jag alltid lägga läppennan före.

  Läppenna är ett superbra komplement till ditt läppstift! Jag gillar att välja snäppet mörkare färg än läppstiftet och tona in dom mjukt i varandra (inga skarpa kanter). Läppennan håller så bra så när du bättrar på läppstiftet så behöver du inte spegel för du behöver inte bättra på enda ut i kanterna.

  Till Bella-nyansen använder jag den ekologiska läppennan Benecos Natural Lipliner i nyansen Brown. Nyansen heter Brown men den är inte brun utan mer rostbrun, typ my lips but better.

  läpp penna eller läppstift brudsminknig

  Och då var hela basen färdig! Strålande!


  Ögonsminkning för brudmakeup

  Det finns ingen bestämd ögonmakeup som är en brudsminkning, du kan självklart använda mindre smink, färgglada ögonskuggor eller göra en glittrig smokey eye. Det finns inga regler! :)

  Den här sminkningen är mjuk men har också ganska stor kontrast mellan det ljusa och det mörka vilket öppnar upp blicken och blir väldigt fint på bild, även svartvita bilder!

  Grunda alltid med ögonprimer innan du börjar! Jag använder Pixi Eye Bright Primer. Det blir mycket lättare att applicera skuggorna eftersom de fäster bättre på ögonlocket och dessutom är det jätteviktigt att din ögonmakeup håller från morgon till kväll nu.

  1. Dutta mörkbrun ögonskugga ytterst på ögonlocket och upp i globlinjen. Jag gjorde en v-form (inte rundad i kanten utan lite mer utdragen cat eye) vilket lyfter blicken lite extra.

  Är du osäker på hur högt upp du ska lägga skuggan? Läs min guide om det i detta inlägg.

  Skuggan är en av tre färger ur triopaletten Paese Matte Trio Eyeshadow nyansen 101.

  2. Tona ut kanterna

  3. I samma triopalett finns en ljus ögonskugga, dutta den i ögonvrån, innerst på ögonlocket och under ögonbrynet.

  4. I samma triopalett finns också en ljusbrun färg som jag duttar i mitten av ögonlocket.

  5. Lägg den mörkbruna ögonskuggan under ögat också. Bredare i ytterkanten (bind ihop med skuggan på ögonlocket i yttre ögonvrån) och smalare inåt.

  6. Svart eyeliner med vinge, Kryolan HD Cream Liner (Ebony) en vattenfast eyeliner som är enkel att jobba med eftersom du använder en separat pensel. Många tycker det är svårare med en flytande eyeliner men detta är en kräm!

  Man måste inte ha eyeliner med vinge om man inte vill eller om man tycker det är för svårt. Men någon typ av eyeliner (kanske bara en lashliner som jag visar i denna guide) är att rekommendera för att framhäva dina ögon på alla bilderna.

  7. Ljus kajalpenna längs vattenlinjen, ljusar upp blicken och framför allt minskar det rödhet i ögonen om du blir rörd! Detta är samma penna som jag har runt läppkonturen,  glo Skin Beauty Precision Eye Pencil (Peach).

  ögonmakeup steg för steg inför bröllop

  8. Jag duttade på lite ljust glitter innerst på ögonlocken också, SÅ fint ju! Svårt att få blinget på bild bara. Detta är Pixi Liquid Fairy Lights i nyansen Crystalline.

  9. Avsluta med vattenfast mascara, Magnetic lash mascara. Före detta så böjde jag upp fransarna med tång, då behöver jag inga lösögonfransar tycker det räcker med mina egna.

  Klaaaart! :)

  bröllopssminkning steg för steg

  brudmakeup tips

  gifta sig sminktips


  Ha med i sminkväskan

  • Redness relief powder (ifall du inte lagt på tillräckligt, om man inte är röd när man sminkar sig så är det svårt att veta hur mycket man behöver)
  • Läppstiftet
  • Ljus kajalpenna ifall du behöver bättra på ögonen efter gråtfest. Eyelinern och mascaran sitter ändå, men de röda ögonen kan behöva en touch up.

  Mer än så behövs inte tycker jag! :)

  Är du jätteoljig i huden och vill matta ner i slutet av dagen så kan du ta med det vanliga pudret också.

  sminktips inför bröllop

  Ready to get married! ♥

  Jag har aldrig gift mig och har inga sådana grejer hemma men visst fick jag till bröllopskänslan ganska bra ändå? :) Min ”brudslöja” är en avklippt gardin som jag använder för att klä in ventilationsöppningar med hemma för att det inte ska krypa in spindlar där haha. Och min ”brudklänning” är en vanlig tröja med spets i ryggen som jag vänt bak och fram. Det funka bra!

  Hoppas verkligen att ni gillade inlägget om brudmakeup / brudsminkning och att tipsen var till hjälp! ♥

  Läs även: Naturlig brudsminkning

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish