Brown smokey cat eye

- Annons -

Varje gång jag visar en cat eye-sminkning så får jag gulliga kommentarer om att det är fint och “hur gör man?”. Superkul tycker jag för det är verkligen supersnyggt, och effekten är väldigt effektiv om man vill ha en sminkning som lyfter ögonen :)

Därför tänkte jag idag dela med mig av det som enligt mig är det absolut enklaste sättet att få till den här formen snyggt. Jag har tyvärr ingen steg för steg-beskrivning men jag försöker förklara detaljerat så att ni förstår ändå!

IMG_3623_111

Här kommer mina tre bästa tips för en enkel cat eye:

Sminka bara på ögonens ovansida
Som ni ser så har jag inte sminkat alls under ögonen, för om man ska binda ihop undre fransraden med övre i en sån här utdragen form så blir det en mycket högre svårighetsgrad.

- Annons -

Utgå från eyelinervingen
Det jag har gjort är att börja måla en eyeliner med vinge, och sedan bara applicerat ögonskuggan på ögonlocket innanför den här eyelinern, så att den svarta linjen liksom är själva kanten på sminkningen! Då är det bara att tona ut skuggan längs globlinjen, och sen har man en fin form.

Val av ögonskuggor
Denna sminkning går att göra med alla färger, men tycker man att det är svårt så rekommenderar jag att välja en så mörk nyans som möjligt för den smälter in mer i eyelinern så att eventuella ojämnheter (både på ögonskuggan och eyelinern) inte syns lika bra.

Sen om man vill ha en ljus ögonskugga så kan man i sådana fall använda både en ljus och en mörk. T.ex. en mörk i ytterkanten vid eyelinervingen och den ljusa i innerkant, eller den ljusa längs globlinjen och den mörka längs hela eyelinern.

IMG_3620_111

Läppstiftet/glanset är Paese Manifesto Liquid Lipstick i nyansen 901.

IMG_3594_111

Svart eyeliner med vinge, Palina Drama Queen Perfect Liner Black.
Brun ögonskugga på hela ögonlocket, Paese Kashmir Eyeshadow (604)
Ljus ögonskugga i ögonvrån, Paese Kashmir Eyeshadow (667)
Svart mascara på alla fransarna, NYX Doll Eye Mascara.

IMG_3628_111

IMG_3621_111

Hoppas ni förstod mina tips och att dom var till hjälp! Bara att hojta till om ni har några frågor :)

- Annons -

Kram, kram!

- Annons -
Föregående artikelPaese Manifesto Liquid Lipstick
Nästa artikelReklam på bloggar
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

6 KOMMENTARER

  1. Försökte mig på denna idag, ser ju så sjukt snyggt ut på dig! Dock tyckte jag att jag såg så “tom” ut utan nåt på de nedre fransarna :) Tack för en grymt inspirerande blogg!

  2. Så otroligt fint! Det här ska jag försöka mig på till helgen!
    Och tack förresten för en otroligt inspirerande blogg. Tipsar alla mina skönhetsälskande vänner om dig. :)

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Relaterade inlägg

Senaste inläggen

sv_SESwedish