Reklam på bloggar

  - Annons -

  Jag läste detta inlägg på Egoinas blogg igår, och känner att jag måste skriva om det här jag också :)

  Jag är helt för reklam på bloggar (så länge det inte går till överdrift så klart) för vi bloggare är ju faktiskt som gratistidningar, all info är helt gratis för er som läser. Men det är jätteviktigt att alltid stå för sin reklam, alltid vara ärlig och även markera tydligt när det är reklam. Smygreklam är olagligt och att ljuga är omoraliskt, så enkelt är det! :)

  Jag skulle aldrig ljuga om en produkt för att tjäna pengar! Och de få betalda inlägg jag gör är markerade med ”sponsrat av ….” men dom är också ärliga.

  Men det finns bloggar där ute som både är olagliga och omoraliska, och företag som inte bryr sig om vilket. Smygreklam med ärligt innehåll gör inte superstor skada kanske, men om ni blir lurade att handla någonting som inte håller vad det lovar så kostar det ju er pengar!

  Egoina publicerar en mail-konversation mellan henne och ett företag, som faktiskt var så patetisk att det blev roligt haha. Jag fick ett liknande mail för bara en månad sen, jag skulle få flera tusen för ett inlägg men ett av kriterierna var att inte skriva i inlägget att det var sponsrat, och när jag skrev tillbaka att det är olagligt och att jag inte går med på det oavsett summan så fick jag svaret:

  - Annons -

  “Det är mycket möjligt att det du säger är rätt, kan inte ta ställning till detta då jag inte jobbar på skatteverket”

  Haha det där svaret var ju bara helgalet :) Konversationen var inte ens med företaget som jag skulle göra reklam för, utan en mellanhand som jobbar med att vara kontakten mellan företag och bloggar. Katastrof.

  Mitt syfte med det här inlägget är helt enkelt att ni ska ta reklam med en nypa salt på vissa bloggar, låt er inte luras! Men mig kan ni lita på till 100% och jag tror faktiskt de flesta bloggar går att lita på! :)

  IMG_3521_1.jpg11

  Och ni som har följt mig länge kanske minns min Revitalash-incident med två andra stora bloggare för några år sedan? Jag vill inte gå in på detaljerna igen, men kortfattat så användes mina före- och efterbilder med fransnäringen Revitalash för att marknadsföra ett helt annat märke! Den ena bloggen skrev att hen inte visste om detta utan ”fick bilderna från företaget”. Men den andra bloggen visste att bilderna var falska, för den personen hade t.o.m. använt samma bild med mina ögon till ett Revitalash-inlägg tidigare. Med andra ord, det fanns två inlägg från denna person som marknadsförde två olika ögonfransnäringar med exakt samma före- och efterbilder. Suck :)

  Och jag tror inte att någon av dom hade testat fransnäringen för då hade dom väl haft egna före- och efterbilder, och det var säkert flera som gick och köpte fransnäringen för att de ”såg hur bra den var”.

  00revita

  Ser ni dessa ögon någonstans så är det mina, och jag har använt Revitalash och ingenting annat :)

  Hoppas ni kan se skillnad på bra reklam och dålig reklam, och att ni får en underbar onsdag!! ♥

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish