Cat eye eyeshadow tutorial

  - Annons -

  Dagens sminkning får ni inte se hela av på en gång, utan jag tänkte börja med första delen av steg för steg-beskrivningen eftersom att jag så ofta får frågor om just den detaljen.

  Det handlar om att göra en cat eye-sminkning vilket många tycker är lite bökigt, framför allt hur man ska tona ut ögonskuggan när man gör det. En mer utdragen form är ju mycket svårare att göra eftersom man inte har lika mycket riktlinjer att gå efter som när man bara följer sin egen globlinje.

  Man kan ju dessutom variera en cat eye väldigt mycket, men här kommer mina bästa tips på hur jag brukar göra med ögonskuggan just i ytterkanten av ögonen!

  cat-eye-tutorial

  1. Använd en smal ögonskuggspensel och markera hur långt ut du vill att cat eye-formen ska gå och i vilken vinkel. Ett tips är att följa undre fransraden och fortsätta i samma lutning utåt, så långt ut tills du hamnar på samma nivå som högsta punkten på globlinjen.

  - Annons -

  2. Fyll i ögonlocket med så mycket ögonskugga du önskar, antingen hela ögonlocket eller bara ytterst som jag har gjort för att lämna plats till en ny färg.

  3. Lägg en hudfärgad ögonskugga/highlighter eller puder ovanför formen. Detta gör man för att primern inte ska vara lika fuktig, då är det enklare att tona ut kanterna.

  4. Använd en liten fluffig borste och tona ut kanterna så att dom inte är lika skarpa.

  5. Använd en större fluffig borste och tona ut för att få kanterna ännu mer mjuka!

  cat-eye-ögonskugga

  Här ser ni riktlinjerna jag tipsar om i punkt 1, detta är absolut ingen regel på hur det ska se ut utan bara ett tips!

  Övriga tips att ha i bakhuvudet:

  Det viktigaste att tänka på är att jobba försiktigt med borsten och inte sudda för mycket, det är annars lätt hänt att man drar ut ögonskuggorna för långt eller att det ser smutsigt ut. Ha tålamod, var lätt på handen och sudda lite i taget!

  Man kan ju göra detta med vilka färger som helst, men jag valde en matt, svart ögonskugga för det syns bäst nu när jag vill visa er, men är också den svåraste skuggan att få snygg. Men känner man att det blir för svårt, men ändå vill ha svart, då kan man applicera lite brun ögonskugga i kanterna också, för brunt är lättare att tona ut och få fint är svart.

  Och när man har kommit så här långt sen så kan man ju välja hur man vill fortsätta, men svart kajal längs vattenlinjen + en skarp eyeliner med vinge tycker jag är superfint, då får man verkligen den där intensiva katt-blicken :)

  - Annons -

  Hoppas att tipsen var till hjälp, skriv om ni har några frågor eller om jag var otydlig på någon punkt. Slutresultatet av denna makeup får ni se imorgon!

  Kram ♥

  - Annons -
  Föregående artikelNyx Powder Blush Rose Garden
  Nästa artikelCat eye makeup
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  1 KOMMENTAR

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish