Cat eye

  - Annons -

  Hej på er!

  Jag har haft jättekänsliga ögon de senaste dagarna, jag har så ibland, tror att dom är torra i vissa perioder! Så när jag igår skulle iväg till Stockholm så tog jag det säkra före det osäkra och gjorde en sminkning där allt det mörka hamnar på ögats ovansida. Då kan man torka tårar utan att tänka på att sminket förstörs :)

  Dessutom är det galet snyggt också, ögonen får en så häftig ögonform när man gör cat eye fast bara på ovansidan!

  Hoppas ni gillar looken :)

  IMG_5032_1111

  - Annons -

  steg-för-steg-sminkning

  1. Svart ögonskugga ytterst på ögonlocket, Paese Kashmir Matte Black Eyeshadow.
  2. Vinrödlila ögonskugga i mitten av ögonlocket, YAG Mineral ögonskugga (Pink Berry)
  3. Vit ögonskugga innerst på ögonlocket och i ögonvrån, Eco minerals ögonskugga (Snow White)
  4. Tona ut kanterna.
  5. Svart eyeliner med vinge, Paese Penliner.
  6. Svart mascara på alla fransarna, Paese Adore 3D Lash Mascara.

  IMG_5066_111

  Läppstift, Paese Lipstick med arganolja i nyansen nr. 2.

  IMG_5027_111

  Puss & Kram! 

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  4 KOMMENTARER

  1. Hej! Revlon var tidigare (hoppas jag, och inte fortfarande) ett av de värsta “bad guys” när det gällde att testa kosmetika på djur. Jag var väldigt engagerad mot djurförsök på slutet av 80- talet och hela 90-talet och jag minns särskilt skräckbilderna från Revlons tester. Tack vare det ihärdiga arbetet från djurrättsorganisationer så tror jag att EU iallafall till slut förbjöd kosmetikatester på djur. Nu är jag inte längre påläst på ämnet men jag hoppas och tror att det inte alls förekommer längre (inte heller att enskilda ingredienser får djurtestas). Det slog mig lite att ni som är lite yngre, födda på sena 80- och 90-talet, kanske inte ens känner till hur det var!

   Hoppas verkligen att Revlon har slutat med sina djurtester och såklart att inga andra kosmetikaföretag håller på med det heller. Kram!!

   • Oj det hade jag inte koll på… Googlade runt lite (inga djupa efterforskningar) och det verkar som att Revlon har slutat med sina djurtester, men står ändå med på listan över djurtestade produkter då deras produkter säljs i Kina. Kina djurtestar alla sina produkter innan de tas in i landet (vilket är jättehemskt!) så många märken djurtestas av den anledningen trots att de själva inte djurtestar sina produkter. Men ja som jag har förstått det så är djurtester och försäljning av djurtestade produkter helt olagligt i EU, men att produkter som djurtestades innan den lagen kom fortfarande får säljas, men nyheter ska alltså inte ha testats på djur om de får säljas i EU – med andra ord, Revlons nyheter i Sverige är inte djurtestade (om jag förstått saken rätt). Tack för din kommentar, jätteviktigt ämne! Kram

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish