Dagkräm på natten? Ajja bajja!

  - Annons -

  I onsdags var jag på ett event med hudvårdsmärket Exuviance, som jag har använt i några månader nu. Väldigt lärorikt, intressant och mysigt!

  Detta ögonserum och dessa bionic pads har redan blivit nya favoriter på morgonkvisten. Man känner verkligen att huden vaknar och man får den här sköna känslan efteråt att produkterna verkligen verkar i huden!

  Jag har alltid älskat hudvård, jag älskar att smörja in mig, testa nya märken, känna nya dofter, konsistenser, och sedan se resultatet. Men inte på det sättet att jag verkligen har satt mig in i hur det fungerar och varför man gör det man gör.

  På sådana här event får man lära sig mycket, både smått och större. Bland det första jag lärde mig var att jag uttalat namnet Exuviance helt fel haha. Sedan fick vi veta mer om bakgrunden av märket, visste ni att de män som lanserade Exuviance även var de som från första början upptäckte att AHA-syror kan göra nytta för huden? Nu är det flera märken som använder AHA-syror, men Exuviance har fortfarande 120 patent som gör märket unikt.

  - Annons -

  Hudterapeut – Har du testat den här nattkrämen?
  Jag – Nej den har jag faktiskt inte!
  Hudterapeut – Vad använder du för nattkräm då? 
  Jag – Jag brukar bara ta min dagkräm.
  Hudterapeut – Nej, nej, nej det får du inte göra!!
  Hudterapeuten till två andra som jobbar inom detta – Hon använder sin dagkräm på natten!
  Dom andra – *Skakar på huvudet båda två*

  Haha, jag kände mig lite som ett UFO där bland alla proffs just då, det är tydligen inte bra (eller nödvändigt) att ha solskyddsfaktor i ansiktet hela dygnet. Ganska logiskt när man tänker efter.

  Superbra att jag fick lära mig det till slut och kan göra rätt! Tänk att även en beauty-junkie som jag kan vara så slarvig ;)

  Här sitter vi och testar massa produkter, bild lånad från Presskontakternas Intstagram @Presskontakterna_sthlm.

  Som avslut fick vi även hudanalys och ansiktsbehandling. Behandlingen bestod av AHA-peeling som är en vätska man penslar på huden och låter verka i 4 minuter. Efter det massage och sedan en guldmask. Underbaaaart verkligen!

  Jag har alltid trott att jag har fet hy, eller blandad hy kanske nu på senare år. Förut var jag aldrig torr i ansiktet ”vad är det?” typ. Men jag skulle nog själv säga att jag nu är normal med feta områden, som sträcker ut sig lite mer än T-zoonen.

  Nu fick jag veta att jag har en blandad hy – som faktiskt också är känslig på vissa ställen. Och det förklarar varför jag blir röd så lätt, efter en brynplockning kan jag inte gå ut utan smink om man säger så :)

  Ja så här ser jag ut efter brynplockning, och då var det inte ens speciellt många strån som behövde tas bort!

  - Annons -

  Det första jag gjorde när jag åkte hem var att ringa syrran som också använder Exuviance:
  Jag – Använder du nattkräm?
  Syrran – Nej jag brukar ta min dagkräm på natten också.
  Jag – Men är du gaaalen!?! Så får man absolut inte göra!!

  Haha. Hur som helst, jag är meganöjd med denna dag! Och nu verkligen strålar min hy efter behandlingen!! Makalöst bra resultat och huden ser jättefräsch ut!

  Det rekommenderar jag att ni unnar er på salong någon dag innan jul- och nyårsafton. Eller kanske ger bort i julklapp! :)

  Inom kort när jag har testat lite mer kommer det mer produktrecensioner från Exuviance.

  Ha en jättetrevlig fredagkväll hörrni, för mig blir det Idol och hemma-spa-kväll!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish