Det viktigaste produkterna för en naturlig sminkväska

  - Annons -

  Jag har fått frågan flera gånger om att göra ett inlägg med tips på produkter till ett “startkit” med det viktigaste man behöver för en sminkväska med enbart naturliga produkter. Det har dröjt lite, men nu har jag tagit tag i saken! :)

  Ingredienser
  När det kommer till vissa produkter så tycker inte jag att det är viktigt med 100% naturligt, jag älskar själv naturliga produkter men att en viss del av innehållet inte är det kan vara positivt för både kvalitén och för huden. Alla naturliga ingredienser är ju nödvändigtvis inte bra, och tvärtom – alla syntetiska ingredienser är inte dåliga heller.

  Men jag tycker absolut att man ska försöka ha så mycket naturligt som möjligt, och jag försöker själv ha det också. Det är bättre för både miljön och dig själv, och det tycker jag att vi ska utnyttja så långt det går!

  Men ett säkert kort som funkar bra för det mesta grundsminket, det är mineralsmink! De flesta mineralmärkena innehåller 100% rena mineraler, och då har man både foundation, rouge och solpuder fixat och helt naturligt :)

  Produkter
  Sedan vad som är viktigt att använda, det är ju väldigt individuellt, men för en bassminkning så skulle jag vilja ha minst dessa fyra produkter:
  ♥ Foundation (som går att täcka mer/mindre på olika områden)
  ♥ Rouge
  ♥ Bryn (penna, skugga eller vad man nu föredrar)
  ♥ Mascara
  Det är dom viktigaste fyra som jag hade börjat med för en komplett sminkväska. Men personligen så hade jag ju inte klarat mig på så lite ;)

  - Annons -

  IMG_1920_111

  Märken
  Foundation & Rouge – Vad gäller mineralsmink så finns det flera bra märken, jag gillar Zuii Organic allra mest men även Yag mineral är jättebra. 100% naturligt, och de har både foundation, rouge, concealer, och Yag mineral har även solpuder.
  BrynBenecos Eyebrow Designer är både bra,prisvärda, naturlig och innehåller en del ekologiska ingredienser.
  Mascara – Vill man ha en helt naturlig mascara som även har ekologiska ingredienser så är Dr. Hauschka Mascara väldigt bra, den ger ett vardagligt och milt resultat. Min favorit är dock Paese Adore 3D Lash Mascara, den innehåller 85% naturliga ingredienser och ger separerade och långa ögonfransar. Den kommer snart in i lager igen :)

  Applicering av så få produkter
  1. Rengör ansiktet och smörj in dig som vanligt
  2. Applicera mineralfoundation i hela ansiktet, och dutta lite extra på eventuella områden som behöver mer täckning. Ta en mindre pensel om du vill använda foundationen som concealer, och dutta på mer på t.ex. finnar och liknande. Behöver du inte mycket täckning alls så räcker det med foundation på bara vissa delar, och resten av ansiktet kan vara helt osminkad. Och eftersom mineralfoundation redan är torrt så behöver man inte fixera med puder.
  3. Svep lite rouge på kinderna.
  4. Fyll i ögonbrynen litegrann, eller mycket ;)
  5. Framhäv ögonen med mascara, applicera på alla fransarna för att öppna upp och få en större blick, eller bara på överfransarna om du vill ha ett mer upplyftande resultat.

  Sedan kan man ju ha lite fler produkter beroende på om man har något problemområde eller vill ha en roligare look, då kan man komplettera med en ansiktsprimer (Zuii har naturliga som är superbra) och kajalpennor och läppstift/läppglans för att variera sminkningen mer. Men dessa produkter är inget “måste” i sminkväskan.

  IMG_1920_111 kopia

  Sammanfattning
  Utgå från mineraler, mineralsmink är superbra och även andra produkter som inte är från klassiska mineralmärken kan också bestå av en stor det mineraler, och det är jättebra. Mineraler gör knappt någonting med huden, det täpper inte till porerna utan låter huden andas fortfarande. Så även ögonskuggor, läppstift och allt sådant med mineraler är till en stor del naturligt och oftast väldigt bra. Men kom att allt som är 100% naturligt inte alltid är bra, och att syntet inte nödvändigtvis är dåligt. Ofta är en bra blandning det bästa :)

  Byher.se riktar in sig på mycket naturligt smink och även en hel del ekologiskt, och för tillfället finns det inte ett enda märke som inte består av naturliga ingredienser. Och inget är testat på djur!

  Hör av er om ni har några frågor :) ♥

  - Annons -
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish