Favorit i repris – Kylie Jenner makeup tutorial

- Annons -

“Hej Helena! Tack för en jättebra blogg, det syns verkligen hur mycket jobb du lägger ner! Jag undrar om du kan visa en sminkning inspirerad av Kylie Jenner? Tror du gjorde en förr, men minns inte och hittar inte inlägget, du kanske kan publicera igen? :) Kram”

Gulle du ♥

Absolut kan jag det! :) Jag har gjort ett inlägg med en sminkning inspirerad av henne, och en läpptutorial också som främst går ut på att förstora läpparna med smink. Kan publicera båda igen:

kylie-jenner-makeup

Kylie Jenners ögonmakeup är till vardags ofta ljust på hela ögonlocket, mjukt inramat längs globlinjen och undre fransraden (ofta mörkare under ögonen än ovansidan) och en eyeliner som är väldigt smal vid insidan av ögat, med en bredare eyelinervinge i ytterkanterna.

Supersnyggt! :) Hoppas ni gillar min tolkning och att steg för steg-bilderna är till hjälp.

kylie jenner makeup tutorial

Läpparna är två olika läppennor + ett ljust läppstift i mitten för att få mer plut.
Dr. Hauschka Lipliner i nyanserna 03 och 01, samt Paese Lipstick i nyansen 35.

- Annons -

kylie jenner eye makeup tutorial

Ögonskuggorna är från triopaletten Paese Matte Trio Eyeshadow i nyansen 217 Retro!

1. Ljus ögonskugga på hela ögonlocket (Nanshy Tapered Crease Brush)
2. Brun ögonskugga längs globlinjen (Nanshy Tapered Crease Brush)
3. Samma skugga även längs undre fransraden, (Nanshy Pencil Brush)
4. Brun kajalpenna längs vattenlinjen, Paese Automatic Eyeliner (Brown Glam)
5. Svart eyeliner med vinge, Kryolan Cake Eyeliner (Nanshy Liner Brush)
6. Svart mascara på alla fransarna, Magnetic Lash Mascara.

217

Paese Matte Trio Eyeshadow 217 Retro kostar 79 kronor och finns på Byher.se!

kylie jenner lips

Kylie har sällan ombré-läppar, utan har samma färg på hela läppen. Men om man som mig har väldigt platta läppar så behöver man ljusa upp lite i mitten också för att fejka ett plut, annars kan det se lite platt och lite konstigt ut.

Det är också viktigt att inte måla lika mycket utanför på hela läppen, för då blir det mer clown-effekt. På sidorna kan man gå utanför formen mest för att det ska se naturligt ut!

kylie-jenner-lip

bigger-lips-tutorial

Här ser ni resultatet före och efter :)

kylie-jenner-lips-tutorial1 - kopia

1. Om man ska måla utanför läppen så kan det vara bra att grunda med en läpprimer eller genomskinlig läppenna. Jag har målat det på hela läppen + utanför. Då är det lättare att måla en fin kant utanför där man ofta har lite mer porer, linjer och strån. Jag har använt NYX Lip Primer.

2. Mest målar jag utanför på överläppens sidor, använd en läppenna för ett matt och hållbart resultat. Ett krämigt stift kan flyta ut under dagen, och en skimrig/glansig produkt framhäver kanten och gör att det syns tydligare att du målat utanför läppen. Jag har använt läppennan Dr. Hauschka Lipliner i nyansen 03.

3. Måla även utanför på sidorna av underläppen, men inte lika mycket.

kylie-jenner-lips-tutorial1 - kopia (3)

4. Fyll i konturerna runt hela läppen. Man kan på de flestas läpparmåla lite utanför även vid amorbågen, men målar man för mycket här så ser det lätt onaturligt ut.

- Annons -

5. Sedan är det bara att fylla i hela läppen!

6. Det kan även vara en bra idé att måla med en lite mörkare penna i konturerna också, då ser det mer plutigt ut och den fejkade konturen ser mer naturlig ut. Jag har använt läppennan Dr. Hauschka Lipliner i nyansen 01.

Har man redan ganska fylliga läppar så kan man sluta här! Men behöver man fejka mer plut så kan man även göra dessa steg:

kylie-jenner-lips-tutorial1 - kopia (2)

7. Ljust läppstift i mitten på läpparna, dutta på försiktigt med en pensel så att du får en diffus uppljusning. Jag har använt Paese Lipstick med arganolja i nyansen 35.

8. Ljusa upp med en ljus concealer utanför läppkonturen och längs linjerna ovanför amorbågen upp mot näsan. Detta får läpparna att se mer fylliga och utstående ut! Jag har använt Yag mineral concealer Covers Dark.

Sen är det klart! :)

kylie-jenner-makeup-lip-tutorial

Här ser ni skillnaden på att bara måla utanför konturerna och att även fejka lite plut!

kylie jenner makeup step by step

Puss på er!

- Annons -
Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

Relaterade inlägg

Dip-in nagellacksborttagning i burk (recension)

Jag älskar dip-in nagellacksborttagning, det är så himla smidigt ju! Flera märken har "dip-in nail polish remover" och jag har testat lite olika, men just...

Probiotika, Prebiotika & Mjölksyrabakterier

Idag tänkte jag hör och häpna gå igenom Probiotika, Prebiotika & Mjölksyrabakterier och vad de är bra för! På grund av alla mina halsbesvär...

Nyårssminkning Steg för Steg – STOR lista med sminkningar

Letar du efter en nyårssminkning steg för steg? Eftersom jag gjort nyårssminkningar varje år till denna skönhetsblogg så har jag förberett några nyårssminkningar till...

1 KOMMENTAR

Skriv en kommentar! :)

Please enter your comment!
Please enter your name here

Senaste inläggen

sv_SESwedish