Enkel, grå sotning

  - Annons -

  En kall, grå ögonskugga är perfekt både för vardagssminkningar och festsminkningar, och jag tänkte nu visa en superenkel vardagssminkning med en sådan grå ögonskugga, och imorgon får ni se hur jag oerhört enkelt förvandlar den till en partysminkning istället :)

  Det hela grundar i att en grå sotning är i princip en ljusare variant av en klassisk svart smokey eye-sminkning. Det blir därför ljust som en vardagssminkning och i vardagskläder och vardagssituationer så ser det ut som en ”vanlig vardagssminkning”, men vid mer festliga tillställningar så kopplar hjärnan det mer till en ljusare smokey eye.

  Ögonformen spelar roll litegrann när man vill att denna sminkning ska uppfattas mer som en vardagssminkning, för har man hängiga ögonlock eller helt enkelt en sådan ögonform där ögonlocket inte syns speciellt mycket när man tittar framåt, då kan man applicera ganska mycket ögonskugga utan att man tar bort den vardagliga känslan. Men har man större ögonlock som syns tydligt hela tiden, då kan man välja en ljusare grå ögonskugga alternativt inte applicera så högt upp, för ju mer ögonskugga som syns desto mer party känns sminkningen!

  Detaljer som får sminkningen att se mer vardaglig ut är att inte måla eyeliner alls, och/eller att bara sminka på ögats ovansida. Ljusa läppar får en sminkning att se mer vardaglig ut också. Jag har idag gjort ett mellanting, jag har målat eyeliner men skippat att sminka under ögat, samt har ljusrosa läppar.

  IMG_2737_111

  - Annons -

  Visst är läppfärgen fin? Jag har blandad två av Paese Lisptick with argan oil, närmare bestämt nyansen nr.1 och nr.35!

  höstsminkning

  Den gråa ögonskuggan i Golden Rose Palette Smokey Eyes är makalöst fin, typ blyerts-grå, och jag har även använt den ljusa ögonskuggan för att ljusa upp blicken lite mer.

  kall-vardagssminkning

  1. Grå ögonskugga på hela ögonlocket.
  2. Tona ut kanterna.
  3. Ljus ögonskugga i ögonvrån och under brynet.
  4. Svart eyeliner längs fransraden, Makiash Perfection Liner.
  5. Svart mascara på övre fransarna, Golden Rose Miracle Lash Mascara (slutsåld)

  IMG_2709_111

  IMG_2729_111  IMG_2747_111

  Fint va?

  Ursäkta mina generaliseringar i detta inlägg om vad som är en vardagssminkning och vad som är en partysminkning, det är självklart individuellt! :)

  Kraaam!

  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish