Färga blond utväxt hemma

  - Annons -

  Jag har skrivit några gånger om hur jag gick från brunett till blondin, genom att bara färga håret hemma. Nu tänkte jag beskriva väldigt delatjerat hur jag gör för att färga blond utväxt hemma!

  (Ett av inlägget kan ni läsa här)

  Det är bökigare än man tror om man har så skört hår som jag har, och inte vill slita på det i onödan.

  Färga blond utväxt hemma

  Är blond i grunden, men utan att det solbleks så är det väldigt mörkt råttfärgat.
  Jag färgar håret med blond hårfärg, inte blekning.
  Skillnaden är att blekning ljusar upp håret maximalt 7 nyanser, medan en färgcreme endast ljusar upp 2-4. Blekning är alltså mycket, mycket starkare och det är det som sliter så mycket på håret.
  1. Hårfärg endast i hårbotten i 35 minuter.
  2. Hårfärg i resten av håret i 10 minuter.
  3. Silvershampoo (Lóreal) direkt efter färgning.
  Silvershampoo tar bort gula nyanser som lätt uppstår när man ljusar upp håret, speciellt om man inte använder blekning.
  Ibland blir det, trots silvershampoo, ändå kvar gula toner där utväxten tidigare varit. Då brukar jag ha silvershampoo endast i hårbotten dagen efter! Och ibland krävs det flera gånger.
   Silvershampoo kan nämligen lämna kvar en blå hinna som ger håret en grön/grå nyans. Detta försvinner dock nästa gång man duschar!
  4. Silverinpackning i hela håret (Maria Nila)
  Hårfärg sliter på håret, och silvershampoo är uttorkande. En hårinpackning är därför verkligen att rekommendera, och jag har valt en som dessutom har lite silver-effekt för att ta bort gula toner.
  Att tänka på:
  * Blir håret gult, få inte panik!!! Många tänker ”ååh nej mitt hår är gult, det är förstört, vad ska jag ta mig till!?!” och färgar desperat håret brunt fast de egentligen inte ville det från början. Vilket ofta resulterar i att de snabbt vill bli blonda igen – och påbörjar ännu en gång den slitsamma blonderingsprocessen.
  * Om du inte brukar färga håret hemma och vet hur ditt hår reagerar, färga då en dag när du inte har någonting speciellt planerat dagen/dagarna efteråt. Så att du har tid på dig att rätta till felet om det går snett.
  * Var förberedd med silvershampoo hemma, det gör susen!
  Många moment, och det tar ju såklart längre tid än om man går till frisören direkt. Men mycket, mycket billigare och dessutom inte allt för slitsamt för håret!
  Tänkte lägga in en efterbild, men har haft lite kamera/ljusproblem idag. Fast jag lägger ju ut helbilder varje dag så det kommer! :)
  Om ni gillade mitt inlägg om att färga blond utväxt hemma, så kan jag tipsa om att läsa mitt inlägg om att blondera håret hemma.
  Fråga om ni undrar någonting!
  - Annons -
  Föregående artikel
  Nästa artikel
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  2 KOMMENTARER

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish