Färga ögonfransarna med Depend

  - Annons -

  Innan vår utlandsresa så hade jag egentligen tänkt färga och permanenta ögonfransarna på Creative Makeup i Uppsala, jag har gjort det där förut och resultatet blev så himla bra!

  Men sen hade jag inte riktigt tid till det i slutänden (själva behandlingen tar inte så lång tid men jag bor ju en timme från Uppsala så det krävs lite planering) så jag färgade ögonfransarna hemma med Depend (adlink) istället.

  Jag tycker att färgresultatet blir lika bra som på salong faktiskt, den stora skillnaden är att man måste böja ögonfransarna varje dag istället (om man som mig har ganska raka i alla fall) men permanentar man fransarna så har man en fin böj hela tiden!

  Färga ögonfransarna med Depend

  - Annons -

  Så nu tänkte jag visa er exakt vilken av Depends behandlingar jag brukar använda, hur jag brukar göra. :) Det är ju perfekt att färga fransarna även nu på vintern då så många har mindre ork och lust att fixa sig på morgonen – men ”behöver” det kanske som mest!

  (Obs! Det är viktigt att göra ett allergitest innan du färgar hemma, och var jätteförsiktig så att du inte får på huden eller i ögonen!)

  Jag använder Depends snabbfärgning (adlink) (färgen svart, men det finns även brun och brunsvart) som går på 3 minuter (till skillnad från den vanliga behandlingen som har en verkningstid på 10 minuter om jag inte minns fel). Jag tycker att resultatet blir lika bra som med den som tar lång tid, men denna går snabbare och är minde krånligt att göra på sig själv så för mig är valet enkelt!

  Rekommenderat pris på det här färgkitet är 89 kronor, på Lyko.se (adlink) har dem även gratis frakt!

  I Depends fransfärgnings kit ingår:

  En gel man ska ha på huden runt ögonen
  En aktivator-vätska
  En färgkräm
  En ögonfransborste
  Tops

  Det ingår även skydd i papper som man ska ha under ögonen ifall man kladdar, men dom är enligt mig ganska värdelösa och det är lättare att färga utan dom och vara försiktig istället.

  Färga ögonfransarna med Depend steg för steg:

  1. Tvätta ansiktet så att du får bort all olja och smuts från ögonfransarna, och låt dom torka ordentligt innan du börjar färga.

  2. Applicera gelen på huden kring ögonen, använd gärna en pensel så att du kan applicera så nära fransarna som möjligt utan att det kommer på fransarna. Kommer det gel på fransarna så kommer färgen inte verka där.

  3. Fukta en tops med aktivator-vätskan och applicera på alla ögonfransarna noga.

  4. Låt verka i 2 minuter.

  - Annons -

  5. Fördela färggelen jämnt över ögonfransborsten och applicera sedan på ögonfransarna. Krämen och vätskan reagerar nu tillsammans och du kommer se att det blir mörkt direkt!

  6. Låt verka i 30 sekunder.

  7. Skölj ögonen noggrannt med vatten, sen är du klar!

  Hoppas ni fick nytta av mitt inlägg om att färga ögonfransarna med Depend. Kan även tipsa om mitt inlägg om att permanent ögonfransarna, kolla in det! :)

  Kram på er!

  - Annons -
  Helena Amiley
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish