Permanenta ögonfransarna (Lash Lift)

  - Annons -

  På salongen får jag många frågor om att permanenta ögonfransarna (Lash Lift), vilket innebär att man böjer upp dom så att dom är konstant böjda. Perfekt till sommaren om man inte vill ha mascara, eller om man vill ha mascara men har svårt att hålla dom uppböjda och inte orkar bråka med ögonfransböjare och vattenfast mascara varenda dag.

  Jag själv gör inte dessa behandlingar, jag bara färgar fransar och fixar ögonbryn, men Jeanette på salongen permanentar ögonfransar och jobbar fyra dagar i veckan (måndag-fredag, men inte torsdagar) så ni kan gå till henne :)

  Men i torsdags så ville Jeanette ha hjälp att fixa sina, det är ju lite svårt på sig själv, så då fick jag testa på henne och nu när jag vet mer exakt hur allt går till så tänkte jag skriva ett inlägg om det!

  permanenta-ögonfransarna

  permanenta-fransarna

  - Annons -

  Här ser ni alltså en bild på min första ögonfranspermanent! Ni som är proffs på detta kanske ser massa fel, det var svårt att ta instruktioner och lära sig av någon som själv inte kunde se vad man gjorde haha. Men slutresultatet blev bra i alla fall!

  Min systemkamera dog efter 2 bilder och jag hade glömt laddaren hemma, så ni får nöja er med dåliga mobil-bilder tyvärr. Hoppas det är okej! Glömde så klart före- och efterbilder också. Men publicerar gamla bilder på mina egna fransar i slutet av inlägget så ni ser principen i alla fall :)

  Permanenta ögonfransarna, hur går det till?:

  1. Man väljer spolar utifrån vad man önskar för resultat samt vad kunder har för fransar. Det finns dels olika storlekar beroende på hur långa fransar man har, men man kan också ta olika former – en mer rundad och tjock form ger en mjuk och fin böj, medan en mer platt spole ger en skarpare böjning.

  2. Spolen limmas fast längs franskanten, så nära fransarna som möjligt.

  3. Limmet appliceras även på utsidan, och sedan drar man upp fransarna och klistrar fast dom på spolen.

  4. Sedan applicerar man en kräm som öppnar upp hårstrået. Detta verkar i en kvart.

  5. Efter verkningstiden torkas den krämen bort och då applicerar man en annan kräm som stänger hårstrået och får det att böjas så som det ligger. Detta verkar också i en kvart.

  6. Fransar och spole tas bort med en lim-remover, denna var dock slut på salongen nu så jag använde varmvatten istället, det gick men var jäkligt pilligt!

  7. Vill man även färga fransarna så kan detta göras direkt efter permanentbehandlingen. Inte innan, för permanenten kan få färgen att lossna.

  ögonfranspermanent lash lift

  - Annons -

  Här är mina fransar! På förebilden är dom helt naturliga och på efterbilden har jag både färgat och permanentat dom på Creative Makeup.

  Ögonfransfärgning:

  Behandlingstid: ca 20 min
  Håller: ca 4-6 veckor
  Kostar: Se prislista på Creative Makeup
  Hållbarheten varierar ganska mycket beroende tex på hur mycket man tvättar ansiktet. Simmar man i klor- eller saltvatten och solar mycket så bleks färgen fortare.

  Folk som tror att de ska kunna färga fransarna för att slippa använda mascara, blir ibland besvikna på resultatet eftersom färgning bara gör fransarna svartare. (Mascara gör ju att fransarna får lite mer volym, eftersom den lägger sig som ett lager utanpå själva hårstrået.)

  Ögonfranspermanent:

  Behandlingstid: ca 60 min
  Håller: ca 6-10 veckor
  Kostar: Se prislista på Creative Makeup
  Precis som med vanlig hårpermanent varierar hållbarhetstiden även på ögonfranspermanent. Det beror på vad man har för hårkvalité.

  Jag brukar kortfattat säga att ögonfransarna håller tills stråna byts ut naturligt, vilket är väldigt individuellt men mellan ca 4-8 veckor brukar vara normalt. Och resultatet efter både färg och permanent försvinner ju inte över en natt, utan vissa av de behandlade fransarna har kanske redan suttit i flera veckor, medan andra är mer nya, så när fransarna pö om pö byts ut så försvinner också effekten från behandlingen mer och mer.

  permanentade-ögonfransara

  Hojta till om ni har några frågor om att permanenta ögonfransarna! :)

  Läs även: Rädda misslyckad ögonfranspermanent

  - Annons -
  Föregående artikelTatuera ögonbryn
  Nästa artikelEurovision Song Contest Makeup
  Helena Amileyhttps://www.imakeyousmile.se
  Jag skriver mest om skönhet men bjuder även på glimtar från entreprenörlivet och bygget av vår egen camper van. Vanlife here we come!

  11 KOMMENTARER

  1. Har precis gjort en permanent och färgning av ögonfransar. Så missnöjd och ledsen. Fransarna har gått av i mitten på ena ögat och dom ser inte ut som en solfjäder. Längst ur är dom så böjda på snedden och på vissa delar av ögat är dom borta 😞 färga 👍 men aldrig mer permanenta 👎

  Skriv en kommentar! :)

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Relaterade inlägg

  Senaste inläggen

  sv_SESwedish